Leszállította a buszsofőr az utast, aki megkérte, hogy ne telefonáljon

Publikálás dátuma
2018.06.22 22:08
Fotó: Illusztráció / Shutterstock
Fotó: /

Leszállított egy idős hölgyet az egyik kecskeméti járatról egy buszsofőr, miután a nő megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben – írja a hiros.hu.

Az eset még csütörtökön történt, az erről szóló beszámolót egy Facebook-csoportban tették közzé. Ebből kiderül, hogy a sofőr hosszasan telefonált vezetés közben, az idős hölgy pedig jelezte neki, hogy ezzel mindannyiuk biztonságát veszélyezteti. A fiatal férfi végül megállt a következő megállóban, és közölte, hogy addig nem hajlandó tovább menni, míg a nő le nem száll.

A sofőr ezután leszállt a buszról és a járdán ülve folytatta a telefonálást. Több perc eltelt, az utasok egy része leszállt, illetve átszállt egy másik buszra. Végül a nő kénytelen volt otthagyni a buszt, némi vita és ordibálás után pedig gyalog ment tovább.

A portál megkereste a DAKK Zrt-t is. A társaság közölte, hogy több panasz is érkezett az üggyel kapcsolatban, és megdöbbenve értesültek az esetről. Hangsúlyozták, hogy a társaságnál az autóbusz-vezetőkkel szemben alapvető elvárás a szolgáltatói normáknak, elvárásoknak megfelelő utasorientált magatartás, valamint a biztonságos és balesetmentes közlekedés lebonyolítása.

Az esetről történt értesülést követően azonnali belső vizsgálatot indítottunk, a vizsgálat lezárásáig az érintett autóbusz-vezetőt a munkavégzés alól felmentettük” – közölték, hozzátéve, hogy a vizsgálat során a buszsofőrrel szemben szigorú munkáltatói eljárást folytatnak le annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

Szerző
2018.06.22 22:08

Havazással és ónos esővel folytatódik a hét

Publikálás dátuma
2018.12.19 15:44

Fotó: Shutterstock/
Eközben marad a tartós, sűrű köd: nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Akár -12 fokot is mérhetünk csütörtökön.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Hajnaltól nyugat felől elszórtan alakul ki csapadék: északon, északkeleten hószállingózás, havazás, máshol ónos eső, fagyott eső, eső egyaránt lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de az eleinte derült, havas helyeken -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható. A tartós, sűrű ködveszélye miatt BaranyaBács-Kiskun, CsongrádGyőr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Pénteken is tartósan ködös időnk lesz, inkább csak a Dunántúlon kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan (nagyobb eséllyel északon) várható kisebb csapadék: ónos eső, fagyott eső, északkeleten hó, délnyugaton eső is lehet. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon délután többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -2 és +5 fok között várható. Északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, nyugaton pedig a melegebb.
Szombaton szakadozott felhőzetre számíthatunk, de jellemzően erősen felhős lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.
Vasárnap erősen vagy közepesen felhős idő várható. Helyenként eső, zápor valószínű, és a nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.
2018.12.19 15:44

Hollik István tudni véli, kik öntötték le a Kossuth-szobrot

Publikálás dátuma
2018.12.19 15:26
Fotó: Facebook / Hollik István
Fotó: /
Kormányellenes aktivisták - mondta sajtótájékoztatóján a kormány politikusa.
Kormányellenes aktivisták öntötték le a Parlamentnél lévő Kossuth-szobrot - mondta Hollik István kormányszóvivő, érthetetlennek nevezve a rongálást. "Mi bajuk van a kormányellenes tüntetőknek Kossuth Lajossal?" - tette fel a kérdést a szóvivő, hozzátéve, hogy erőszak történt az MTVA székháza előtt is; az ,azt nem fejtette ki, hogy a bántalmazott, földön vonszolt képviselőkre gondol-e, akiket biztonsági őrök dobtak ki az épületből - vagy a megdobált rendőrökre, akik minden atrocitásra könnygázzal válaszoltak.
Hollik István ezután elsorolta az ilyenkor kötelező fideszes lózungokat - "agresszív tüntetők", "erőszakos provokátorok", "a Soros-hálózat tagjai" -, majd a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján azzal zárta: azok az emberek tüntetnek most és csinálnak törvénytelen akciókat a rendőrökkel szemben, akik 2006-ban politikailag utasították a rendőröket arra, hogy békés tüntetőket kardlapozzanak, verjenek meg.  Utóbbival Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökre is utalhatott – de vele egy kalap alá vett olyan tüntetőket is, akik jó eséllyel még gyerekek voltak a 12 évvel ezelőtti zavargások idején.
2018.12.19 15:26
Frissítve: 2018.12.19 15:40