Előfizetés

Wimbledon: Stollár Fanny győzött a páros selejtezőjében

Publikálás dátuma
2018.06.27. 19:03
Illusztráció: Facebook/Stollár Fanny
Stollár Fanny - oldalán a spanyol Georgina Garcia Pérezzel - bejutott a wimbledoni tenisztorna női páros selejtezőjének második fordulójába - írja az MTI.

A magyar játékos és társa a szerdai első selejtezőkörben a Sarah Beth Grey - Olivia Nicholls brit duót győzte le 70 perc alatt, két játszmában.

A magyar, spanyol kettősre a második fordulóban a Jamie Loeb - Rebecca Peterson amerikai és svéd, vagy az Arina Rodionova - Maryna Zanevska ausztrál és belga páros vár majd. A főtábláért - melyen Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic első kiemeltként szerepel - még egy összecsapást kell nyerniük.

Egyesben Stollár a selejtező első fordulójában búcsúzott kedden.

Eredmény, női páros, selejtező, 1. forduló:
Stollár Fanny, Georgina Garcia Pérez (magyar, spanyol)-Sarah Beth Grey, Olivia Nicholls (brit) 6:4, 6:3

Babosék első kiemeltek Wimbledonban

Publikálás dátuma
2018.06.27. 17:52
FOTÓ: GLYN KIRK / AFP
A női párosok mezőnyében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros első kiemeltként vág neki a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságnak.

Az Australian Openen címvédő kettős a májusi Roland Garroson ugyancsak első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott. A duó 2014-ben döntős volt Wimbledonban, míg 2015-ben az elődöntőig jutott. Babos a negyedik, míg Mladenovic a nyolcadik helyen áll a legfrissebb páros-világranglistán. A 25 éves magyar játékos hétfőtől karriercsúccsal a harmadik helyre lép előre, mivel megelőzi a tajvani Latisa Csant.

A férfiaknál a nyolcszoros bajnok, címvédő Roger Federer annak ellenére kapta meg az egyes kiemelési számot Londonban, hogy hétfőn elveszítette a világelsőséget a spanyol Rafael Nadallal szemben. Federer a 2012-es US Open óta először lesz a legmagasabban rangsorolt játékos Grand Slam-tornán. A speciális wimbledoni szabályok legnagyobb nyertese a tavaly döntős Marin Cilic, aki világranglista-ötödikként harmadik kiemelt lesz. Mindez azt jelenti, hogy Nadallal vagy Federerrel legkorábban az elődöntőben találkozhat, míg eredeti pozíciója szerint erre már egy körrel korábban is sor kerülhetne.

A női egyéni versenyben különleges bánásmódot kapott a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, Wimbledonban hétszer diadalmaskodó Serena Williams. A 36 éves amerikai teniszező tavasszal tért vissza gyermeke megszületése után, védett ranglistával a rangsor 183. helyezettjeként is alanyi jogon főtáblás, és a 25. helyen emelték ki a szervezők. Mindez azt jelenti, hogy az első körben elkerüli a világelső - és Londonban is első kiemelt - román Simona Halepet vagy a címvédő spanyol Garbine Muguruzát. A wimbledoni kiemelés alapját az ATP- és a WTA-rangsor adja, ám a rendezők az előző két év füves pályás eredményeivel súlyozzák a ranglistapontokat.

Babos Tímea az első kiemelt párosban

Publikálás dátuma
2018.06.27. 15:12
AFP Fotó: Greg Wood
A női párosok mezőnyében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó első kiemeltként vág neki a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságnak – írja az MTI.

A Grand Slam-torna szervezői szerdán tették közzé a kiemelési rangsort, mely szerint az Australian Openen címvédő kettős áll a lista élén. Babosék a májusi Roland Garroson ugyancsak első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúztak.

A magyar-francia páros 2014-ben döntős volt Wimbledonban, míg 2015-ben az elődöntőig jutott. Babos a negyedik, míg Mladenovic a nyolcadik helyen áll a legfrissebb páros világranglistán. A 25 éves magyar játékos – honlapja szerint – hétfőtől karriercsúccsal a harmadik helyre lép előre, mivel megelőzi a tajvani Latisa Csant.

A férfiaknál a nyolcszoros bajnok, címvédő Roger Federer annak ellenére kapta meg az egyes kiemelési számot Londonban, hogy hétfőn elveszítette a világelsőséget a spanyol Rafael Nadallal szemben. Federer a 2012-es US Open óta először lesz a legmagasabban rangsorolt játékos Grand Slam-tornán.

A speciális wimbledoni szabályok legnagyobb nyertese a tavaly döntős Marin Cilic, aki világranglista-ötödikként harmadik kiemelt lesz. Mindez azt jelenti, hogy Nadallal vagy Federerrel legkorábban az elődöntőben találkozhat, míg eredeti pozíciója szerint erre már egy körrel korábban is sor kerülhetett volna.

A női egyéni versenyben különleges bánásmódot kapott a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, Wimbledonban hétszer diadalmaskodó Serena Williams. A 36 éves amerikai teniszező tavasszal tért vissza gyermeke születése után, védett ranglistával a rangsor 183. helyezettjeként is alanyi jogon főtáblás, és a 25. helyen emelték ki a szervezők. Mindez azt jelenti, hogy az első körben elkerüli a világelső – és Londonban is első kiemelt – román Simona Halepet vagy a címvédő spanyol Garbine Muguruzát.

A wimbledoni kiemelés alapját az ATP- és a WTA-rangsor adja, ám a rendezők az előző két év füves pályás eredményeivel súlyozzák a ranglistapontokat.