Győzelemmel nyitottak Stollár Fannyék Wimbledonban

Publikálás dátuma
2018.07.06. 14:18
Stollár Fanny
Fotó: JOEP LEENEN / PRO SHOTS / DPPI / AFP
Mindössze 51 perc alatt legyőzték a Mandy Minella, Anastasija Sevastova luxemburgi, lett duót.
Stollár Fanny – oldalán Georgina Garcia Pérezzel – győzelemmel mutatkozott be a wimbledoni tenisztorna női párosversenyének főtábláján pénteken – írja az MTI. A magyar, spanyol kettős selejtezős veresége ellenére szerencsés vesztesként játszhatott a nyitókörben, és a viadal honlapja szerint az első fordulóban könnyedén, mindössze 51 perc alatt „intézték el” a Mandy Minella, Anastasija Sevastova luxemburgi, lett duót. Stollárék a 32 között a 12. kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal találkoznak. Babos Tímea és francia Kristina Mladenovic első kiemeltként csütörtökön ugyancsak kétjátszmás győzelemmel mutatkozott be az év harmadik Grand Slam-tornáján. Egyesben már nincs versenyben magyar játékos. Eredmény a verseny honlapja szerint: női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):  Stollár Fanny, Georgina Garcia Pérez (magyar, spanyol)-Mandy Minella, Anastasija Sevastova (luxemburgi, lett) 6:1, 6:2 csütörtökön játszották: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Hozumi Eri, Kato Miju (japán) 6:4, 6:3 
Szerző

Zúg a Volga - Elvonókúra

Jó sorsomnak köszönhetően legutóbb harminchat éve néztem itthon labdarúgó-világbajnokságot, és a helyszíneken – a naponta küldött tudósítások, valamint a folytonos utazások, a nemegyszer hatalmas távolságok miatt – fel sem tűnt, ha két nap szünetet tartottak a nagy tornán. 
Idehaza viszont már nyugtalan vagyok, mert legutóbb kedden láttam meccset. Szerdán fészkelődtem, csütörtökön meg már azon tűnődtem: kivételesen felhörpintek valami erőset. Vagy elszívok egy cigarettát. Amúgy nyaralások egy-egy pohár sörén kívül nem iszom alkoholt, és néhány éve leszoktam a dohányzásról. 
Délután négykor és este nyolckor kiváltképp nem találom a helyem, mert a nyolcaddöntők idején hozzászoktam az egyenes kieséses menetrendhez. Érdekes, a korábbi ütemezés már nem foglalkoztat, pedig akadt olyan nap, amelynek során négy meccset is rendeztek a világbajnokságon. (Franciaország–Ausztrália, Argentína–Izland, Dánia–Peru, Horvátország–Nigéria.) Feleségek, élettársak, barátnők a hajukat tépték: „Micsoda? Délben, háromkor, hatkor és még kilenckor is futball?!”
Éjfélre még befért volna egy ötödik találkozó...
Ma és holnap, ha többet nem is, két-két mérkőzést tartanak megint. A negyeddöntők után viszont három napon át semmi. A jövő hét még kitöltetlenebb lesz a két elődöntővel, a harmadik helyért zajló meccsel, valamint a döntővel. Ám az igazi kiüresedés a csúcstalálkozó utáni órában kezdődik, mert a jövő vasárnap estétől kezdve végképp – azaz négy esztendőre – „lőttek” a nagy nyári világszámnak. 
Azzal biztatom magam: nekünk, magyaroknak a legkevésbé sem kell aggódnunk a miatt, hogy nem sikerül megbirkóznunk a hiánnyal. 
A labdarúgást illetően több mint harminc éve élünk együtt a legrémesebb elvonási tünetekkel.
Szerző

Babosék továbbjutottak Wimbledonban

Publikálás dátuma
2018.07.06. 09:38

Fotó: Zádor Péter
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott a női párosok második fordulójába a wimbledoni teniszbajnokságon - írta az MTI.
 Az első helyen kiemelt duó csütörtökön a japán Hozumi Erivel és Kato Mijuval találkozott, előbbi Ninomija Makotóval az oldalán legyőzte őket a Roland Garros negyeddöntőjében. A londoni meccs az Australian Open-győztes Babosék fölényét hozta, akik 56 perc alatt diadalmaskodak.
A következő ellenfelük az ukrán Nagyija Kicsenok és az ausztrál Anastasia Rodionova lesz.  Eredmény a WTA honlapja szerint: női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):   Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Hozumi Eri, Kato Miju (japán) 6:4, 6:3
Frissítve: 2018.07.06. 13:58