300 négyzetméteren ég a szemét Szentendrén

Publikálás dátuma
2018.07.08 14:03
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A helyi tűzoltók már oltják, de Budapestről is érkezik segítség.
Kommunális hulladék gyulladt ki Szentendrén, a Szabadkai utcában. Mintegy háromszáz négyzetméteren ég egy másfél-két méter magas szeméthalom - írja a Katasztrófavédelem. A szentendrei hivatásos tűzoltók oltani kezdték a lángokat. A helyszínre tart Budapestről egy vízszállító is.
2018.07.08 14:03

Két férfit állítottak elő a szombati tüntetés után a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.20 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt intézkedtek.
A szombati tüntetésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfit a rendőrök előállították és garázdaság gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Arról is beszámolnak, hogy miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és akadályozta a Lánchíd forgalmát. „A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget” – teszik hozzá. A közlemény szerint a rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja egy intézkedő rendőrt hátulról meglökött, aki a földre esett. Mint írják, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit azonosították a rendőrök és – nem messze az elkövetés helyétől – elfogták. Ezt követően hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.
2019.01.20 13:32

Láncfűrésszel vágta meg egy férfi a szomszédja arcát

Publikálás dátuma
2019.01.20 09:01

Fotó: police.hu/
Súlyos sérülést okozott, őrizetbe vették a rendőrök.
Láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét egy 44 éves dunavecsei férfi, életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított pénteken, 15 óra körül az otthonában a vele azonos címen, de külön lakrészben lakó szomszédjának arcát vágta meg a láncfűrésszel. A férfi súlyos sérülést szenvedett, és a bántalmazás módja és az elkövetés eszköze miatt a gyanúsított még súlyosabb sérülést okozhatott volna szomszédjának. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
2019.01.20 09:01