300 négyzetméteren ég a szemét Szentendrén

Publikálás dátuma
2018.07.08 14:03
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A helyi tűzoltók már oltják, de Budapestről is érkezik segítség.
Kommunális hulladék gyulladt ki Szentendrén, a Szabadkai utcában. Mintegy háromszáz négyzetméteren ég egy másfél-két méter magas szeméthalom - írja a Katasztrófavédelem. A szentendrei hivatásos tűzoltók oltani kezdték a lángokat. A helyszínre tart Budapestről egy vízszállító is.
2018.07.08 14:03

Huszonöt évet is kaphat a turistákat megkéselő budapesti férfi

Publikálás dátuma
2018.09.25 11:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.
Késsel súlyosan megsebesített két amerikai turistát egy férfi azért, hogy megtartsa a tőlük elvett pénzt. Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölési kísérlet a vád vele szemben – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a vádlott – egy 26 éves budapesti férfi – még 2016. szeptemberében hajnalban, a VI. kerületi Mozsár utcában lépett oda a két férfihoz, akik egy szórakozóhelyről tartottak a szállodájuk felé, ittas állapotban. A vádlott megállította a külföldi férfiakat, és kábítószert ajánlott fel nekik megvásárlásra úgy, hogy valójában nem volt nála tiltott szer – a célja az volt, hogy a sértettek pénzét megszerezze. Az egyik férfi elővett a zsebéből körülbelül 50 dollárt, amit a vádlott egy hirtelen mozdulattal kikapott a kezéből, majd futásnak eredt. A két férfi a vádlott után futott, akit utol is értek, majd – a kabátját megragadva – az eltulajdonított pénz visszaadását követelték tőle. A vádlott ekkor elővett egy kést, és azzal mindkét sértettet többször, több helyen (fej-, illetve nyaktájékon, valamint mellkason) megszúrta. A bántalmazást követően a vádlott elmenekült a helyszínről. A férfiak eljutottak a szállásukra, ahol a szálloda recepciósának segítségével mentőt hívtak. Az ügyészség azt írja, a bántalmazás – a szúrások erejét, valamint a támadott testtájékokat is figyelembe véve – mindkét sértett esetében reális eséllyel okozhatott volna életveszélyes vagy halálos kimenetelű sérülést. A Fővárosi Főügyészség a visszaeső elkövetőnek minősülő férfit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa 25 évig terjedő fegyházbüntetés. A rendőrség korábban egy videót is közzétett a férfi elfogásáról:
2018.09.25 11:16

Halálra verte apját egy hódmezővásárhelyi férfi

Publikálás dátuma
2018.09.25 10:01

Fotó: police.hu/
Tettlegességig fajult egy családi vita, a feltételezett elkövetőt a nyomozók őrizetbe vették.
Dulakodás során ököllel többször arcon ütötte apját egy helybeli férfi hétfőn Hódmezővásárhelyen, a sértett a kórházban belehalt sérüléseibe – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint egy családi vita fajult tettlegességig: az apa egy nagyméretű, üstkavaró lapáttal fejbe ütötte fiát, aki ezt ököllel viszonozta. A két-három ütés erejétől az apa eszméletét vesztette. A férfit fejsérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol csaknem egy óra múlva belehalt sérüléseibe.    A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a 45 éves férfit, ellene halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 
2018.09.25 10:01
Frissítve: 2018.09.25 10:01