Fejszével várta a rendőröket, pisztolyok is előkerültek Marcalon

Publikálás dátuma
2018.07.12. 10:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kihallgatásra vitték volna a 61 éves férfit, aki azonban fejszét lengetve fenyegette az érte küldött nyomozókat.
Kis híján fegyverhasználatra kényszerültek a rendőrök Marcalon, ahol június 27-én egy férfi életveszélyesen megfenyegette őket.
A nyomozók gyanúsítotti kihallgatásra vitték volna az egyébként büntetetlen előéletű agresszort, ő azonban kezében fejszével nyitott nekik ajtót, majd a fegyver élét feléjük fordítva ordítozni kezdett velük, hogy megöli őket, szétveri a fejüket.
A két rendőr hátrálni kezdett, miközben  „tűzkész álllapotba hozták” pisztolyaikat – használniuk végül szerencsére nem kellett a fegyvereket, mivel a fenyegetőző sokadik felszólításra meggondolta magát. 
A 61 éves férfit ezután megbilincselve vitték be a marcali kapitányságra; agresszív fellépése miatt napokkal később felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolta meg az illetékes ügyészség. A Marcali Járásbíróság gyors eljárásban fogadta el az ügyészségi indítványt, és jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélték a támadót, a végrehajtást azonban 3 évre felfüggesztették.
Szerző

Trolibusz és autó ütközött Budapesten

Publikálás dátuma
2018.07.12. 10:37

Fotó: Shutterstock
A baleset a XIII. kerültben, a Gogol utca és a Kárpát utca kereszteződésénél történt.
Trolibusszal üközött össze egy gépkocsi a főváros XIII. kerültében, a Gogol utca és a Kárpát utca kereszteződésénél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a Kárpát utca érintett szakaszát lezárták a forgalom elől.
Szerző
Témák
baleset karambol

Még 2015-ben áshatták el a Pilisszentivánon talált holttesteket

Publikálás dátuma
2018.07.12. 09:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Állítólag egy konkrét bejelentés alapján találták meg a csontokat az erdőben.
2015-ben ásták el azokat az emberi ma­radványokat a pilisszentiváni erdőben, melyekre hétfőn találtak rá a rendőrök a helyi tó közelében – értesült a Bors. A lap azt írja, a tettes valahol feldarabolta áldozatait, és utána választotta ki a Jági tanösvényen a rejtekhelyet, ahol elásta őket. Korábban a helyiek arra gyanakodtak, hogy egy házaspárral végezhettek, de a lap információi szerint sem a tettes, sem az áldozatok nem lehetnek odavalósiak, mert a környéken abban az időben nem volt eltűnés. A rendőrség továbbra is hírzárlatot tart az ügyben, de annyi bizonyos, hogy egy konkrét bejelentés alapján találták meg a csontokat az erdőben – teszi hozzá a lap.
Korábban a 24.hu írta meg, hogy feldarabolt holttesteket találtak a pilisszentiváni erdőben, a portál értesülései szerint két embernek a maradványai kerültek elő az egyik kirándulóhely közelében. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata akkor a portállal közölte: „A rendőrség munkatársai egy folyamatban lévő büntetőeljárásban hajtottak végre eljárási cselekményt, amellyel kapcsolatban – az eljárás jelenlegi szakaszában – a nyomozó hatóság a tájékoztatást megtagadja, mivel annak megadása sértené a büntetőeljárás eredményességét.” 
Szerző