Hétfőn megszökött, csütörtökön már el is ítélték a filmforgatáson átszaladó rabot

Publikálás dátuma
2018.07.12 17:26
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Videó is készült arról, ahogy nagyjából 15 rendőr és egy kutya kergeti a szökött fogvatartottat egy filmforgatás helyszínén.
A férfit és több elítélt társát 2018. július 9-én reggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet szolnoki épületéből négy fegyőr szállította a Budapesti Fegyház és Börtönbe - írja az ügyészség. A rabszállító Cegléd közelében egy útépítésnél lassított, a fogvatartott ezt a lehetőséget használta ki a szökésre.
A társához bilincselt férfi valahogy levette a bilincsét, lefeszítette a hátsó ablak biztonsági rácsát, az ablak üvegét kirúgta, és a lassan haladó járműből kiugrott.
Százötvenen keresték, bv dolgozók és rendőrök, helikopterrel, drónnal és kutyával. Az üldözés közben játszódott le az a videón is megörökített jelenet, mikor a férfi egy filmforgatáson szaladt át, nyomában nagyjából 15 rendőrrel és egy kutyával - írja az index.hu.
Még aznap délután elfogták a szökött fogvatartottat, akit gyorsított eljárásban három napon belül bíróság elé állítottak fogolyszökés bűntette miatt. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat - nem jogerősen - 2 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte.
2018.07.12 17:26

Kerítésnek csapódott egy autó, halál Újszilváson

Publikálás dátuma
2018.09.18 18:32
Szétroncsolódott a kerítésnek csapódó autó Újszilváson
Fotó: police.hu/
A sofőr előzni készült, amikor szemből is érkezett egy autó. Félrerántotta a kormányt, de életét ez sem mentette meg.
Halálos autóbaleset történt kedden délután Újszilváson, villanyoszlopnak ütközött egy jármű az Abonyi úton. Az autót vezető sofőr előzni próbált egy másik kocsit, de pont akkor szemből is érkezett valaki. 
Hogy az ütközést elkerülje, az áldozat félrerántotta a kormányt, így ütközött kerítésnek.  A sofőr sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. (A rendőrség korábban oszlopról írt a balesetről szóló cikkben, ám ezt később frissítették, a változást pedig mi is követtük - a szerk.)
2018.09.18 18:32
Frissítve: 2018.09.18 20:25

Életfogytiglanra ítéltek a szerencsejáték miatt gyilkoló férfit

Publikálás dátuma
2018.09.18 18:01
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A döntés nem jogerős, a vádlott és védője gondolkodási időt kért.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Szolnoki Törvényszék kedden, első fokon egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit – közölte a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel. A tájékoztatás szerint 2016 júliusában a férfi – az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként – az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele – olvasható a közleményben. Az ügyben 2017. június 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.
2018.09.18 18:01
Frissítve: 2018.09.18 18:02