Hétfőn megszökött, csütörtökön már el is ítélték a filmforgatáson átszaladó rabot

Publikálás dátuma
2018.07.12 17:26
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Videó is készült arról, ahogy nagyjából 15 rendőr és egy kutya kergeti a szökött fogvatartottat egy filmforgatás helyszínén.
A férfit és több elítélt társát 2018. július 9-én reggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet szolnoki épületéből négy fegyőr szállította a Budapesti Fegyház és Börtönbe - írja az ügyészség. A rabszállító Cegléd közelében egy útépítésnél lassított, a fogvatartott ezt a lehetőséget használta ki a szökésre.
A társához bilincselt férfi valahogy levette a bilincsét, lefeszítette a hátsó ablak biztonsági rácsát, az ablak üvegét kirúgta, és a lassan haladó járműből kiugrott.
Százötvenen keresték, bv dolgozók és rendőrök, helikopterrel, drónnal és kutyával. Az üldözés közben játszódott le az a videón is megörökített jelenet, mikor a férfi egy filmforgatáson szaladt át, nyomában nagyjából 15 rendőrrel és egy kutyával - írja az index.hu.
Még aznap délután elfogták a szökött fogvatartottat, akit gyorsított eljárásban három napon belül bíróság elé állítottak fogolyszökés bűntette miatt. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat - nem jogerősen - 2 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte.
2018.07.12 17:26

Mozdonnyal ütközött egy autó, kórházba került a sofőr

Publikálás dátuma
2018.09.22 18:55
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A helyszínen busszal pótolják a vonatokat, 20-30 perces késésekre lehet számítani a Miskolc-Hidasnémeti vonalon.
Összeütközött egy személygépkocsi és egy mozdony Hernádszurdokon, a Klapka utcai vasúti átjárónál - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A mentők az autó utasát kórházba szállították. A Mávinform értesülései szerint nem esett baja.
A helyszínelés végéig - várhatóan 20 óráig - szünetel a forgalom az érintett szakaszon, ezért a vasúttársaság pótlóbuszt rendelt - közli a vasúttársaság. A baleset és az átszállások következtében néhány vonat menetideje 20-30 perccel növekedhet a Miskolc-Hidasnémeti vonalon.
2018.09.22 18:55

Egy gyerek meghalt, kettő súlyosan sérült a villanyoszlopnak csapódott autóban Hernádkakon

Publikálás dátuma
2018.09.22 17:18

Fotó: MTI/ Vajda János
Az első adatok szerint a sofőr, aki könnyebben sérült meg, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott - közölte a rendőrség.
Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott Hernádkakon. Az autóban három gyermek is utazott, egyikük a helyszínen életét veszítette, ketten súlyos sérülést szenvedtek. Az első adatok szerint a sofőr, aki könnyebben sérült meg, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott - mondta a szóvivő. 
Szerző
2018.09.22 17:18
Frissítve: 2018.09.22 18:37