Hétfőn megszökött, csütörtökön már el is ítélték a filmforgatáson átszaladó rabot

Publikálás dátuma
2018.07.12 17:26
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Videó is készült arról, ahogy nagyjából 15 rendőr és egy kutya kergeti a szökött fogvatartottat egy filmforgatás helyszínén.
A férfit és több elítélt társát 2018. július 9-én reggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei BV Intézet szolnoki épületéből négy fegyőr szállította a Budapesti Fegyház és Börtönbe - írja az ügyészség. A rabszállító Cegléd közelében egy útépítésnél lassított, a fogvatartott ezt a lehetőséget használta ki a szökésre.
A társához bilincselt férfi valahogy levette a bilincsét, lefeszítette a hátsó ablak biztonsági rácsát, az ablak üvegét kirúgta, és a lassan haladó járműből kiugrott.
Százötvenen keresték, bv dolgozók és rendőrök, helikopterrel, drónnal és kutyával. Az üldözés közben játszódott le az a videón is megörökített jelenet, mikor a férfi egy filmforgatáson szaladt át, nyomában nagyjából 15 rendőrrel és egy kutyával - írja az index.hu.
Még aznap délután elfogták a szökött fogvatartottat, akit gyorsított eljárásban három napon belül bíróság elé állítottak fogolyszökés bűntette miatt. A Ceglédi Járásbíróság a vádlottat - nem jogerősen - 2 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte.
2018.07.12 17:26

Agyonlőtte szomszédja kutyáját, a tetem mellett 29 tő kender is előkerült kertjéből

Publikálás dátuma
2019.01.22 19:37

Fotó: police.hu/
Kendert, amfetamint és engedély nélkül tartott fegyvert találtak a férfinél, aki az állat meggyilkolásával hívta fel magára a figyelmet.
Lelőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson, tavaly nyár végén, írja a police.hu. Az állat "bűne" az volt, hogy bement az elkerítetlen udvarra. A kutya gazdája azután hívta a rendőrséget, hogy vérnyomokat látott szomszédja háza előtt. Az elpusztult négylábút a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. Ezt követően, 
a nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak.
A házkutatás során amfetamint és szárított kendert is találtak a férfinél. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. Azonban
a rendőrök nem légpuskát, hanem engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket találtak nála.
Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság. A tavaly augusztusi ügy vizsgálatát befejezték, az iratokat hétfőn megküldték az ügyészségnek.
2019.01.22 19:37

Belehalt sérüléseibe a Nyugati pályaudvarnál elgázolt férfi

Publikálás dátuma
2019.01.22 16:42
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
A pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon közlekednek - tájékoztatott a BKK közösségi oldalán.
Embert gázolt egy metrószerelvény Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál - közölte a Katasztrófavédelem. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a baleset helyszínére, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a műszaki mentési munkálatokat, valamint az állomás kiürítését.
A BRFK közleménye szerint a balesetben a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 
2019.01.22 16:42
Frissítve: 2019.01.22 18:20