Előfizetés

Már a Kétfarkúaknak is van sajt sportmárkájuk

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.24. 16:25

Legalábbis a logót már elkészítették. Mutatjuk!
„2MÁCS” (too much, vagyis túl sok) néven tette közzé saját sportszerlogóját a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán, egy szegett szárnyú turulmadárral illusztrálva. Ez lenne az:
Mi is beszámoltunk arról, hogy alig létezik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 2Rule (ejtsd: turul) sportruházatgyártó, de három NB I-es futballcsapat, a Haladás, a Puskás Akadémia és Diósgyőr rögtön lecsapott, és leszerződött a céggel. A nemzetinek mondott sportruházati termékei kínai és török alapanyagból is készülnek, és több baj van az emblémával – ezekről itt írtunk bővebben.

Igazi nyári időt hoz a szerda

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.24. 15:59
Shutterstock fotó
Akár 32 fokot is mérhetünk, csak helyenként lehet zápor és zivatar.
A hőmérséklet immár tényleg a nyarat idézi, de az igazi nyárhoz a zivatarok is hozzátartoznak. Péntekig ezek legfeljebb csak szórványosan várhatók, később viszont már nagyobb esély van a kialakulásukra, akár felhőszakadással is kísérve – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Szerdán alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyből a Dunától keletre, illetve az Alpokalja térségében helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Bodrogközben, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de kisebb körzetekben 12, 14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkülhet, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. A fővárosra és Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, az érintett területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű.
Forrás: OMSZ
Pénteken a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, összességében több helyen záporral, zivatarral. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között lehet. Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.
Forrás: OMSZ
A fővárosban és hét megyében (Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) viszont hőség miatt figyelmeztetnek, az érintett területeken várhatóan 25 fok felett lesz a napi középhőmérséklet.
Forrás: OMSZ
Szombaton és vasárnap a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, de több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Kétszázmillióra emelték Gyárfás óvadékát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.24. 14:54
Fotó: Vajda József
Az elsőfokú bíróság döntésével szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést. Gyárfás lapunknak azt mondta, kifizeti az összeget.
200 millió forintra emelte másodfokon a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében elsőfokon megállapított óvadék összegét – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből, melyben nem nevezik meg, csak monogrammal jelölik Gyárfást. Az elsőfokú bíróság – a terhelt bűnügyi felügyeletét fenntartó és a 100 millió forintos óvadékot megállapító – határozatával szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést. Indítványában egyrészt arra hivatkozott, hogy a gyanúsított személyi körülményeiben nem következett be olyan változás, amely megalapozná a kényszerintézkedés szabályainak enyhítését, másrészt azzal érvelt, hogy a terhelt bevallott vagyonára figyelemmel az óvadék összege nem alkalmas a gyanúsított eljárási cselekményeken való jelenlétének biztosítására. Azt írják, hogy a Fővárosi Törvényszék döntése szerint az elsőfokú bíróság végzése túlnyomórészt megalapozott, indokai helytállóak. „A másodfokú bíróság szerint azonban az óvadék mértékének meghatározásakor különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére. A gyanúsított által bevallott vagyon és az általa óvadékként felajánlott összeg alapot szolgáltat ahhoz, hogy az óvadék elsőfokon megállapított mértékét a Törvényszék megemelje. Mindezek alapján a másodfokú bíróság az óvadék összegét 200 millió forintban határozta meg, amely összeg így már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is” – olvasható a közleményben. A bíróság döntése után megkérdeztük a médiavállalkozót arról, hogy kifizeti-e a szabadságáért fejébe ezt az összeget, Gyárfás Tamás lapunknak annyit felelt: igen! Ugyanakkor egyebekben nem kommentálta a törvényszék döntését. A korábbi magyar úszószövetségi elnökkel, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagjával, médiavállalkozóval szemben áprilisban rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve elektronikus nyomkövetővel ellenőrizték, hogy ne hagyhassa el a lakását. Az ügyészség akkor előre kitervelten elkövetett emberölésben felbujtóként való részességgel gyanúsította meg Gyárfás Tamást. A médiavállalkozó ellenben kezdettől fogva tagadja, hogy bármi köze lett volna Fenyő János halálához. Mint ismeretes a médiavállalkozó Fenyő Jánost – lapunk volt tulajdonosát – 1998 februárjában gyilkolták meg a fővárosban.