Zsótér: a Kisvárda ellen is ugyanúgy készülünk

Publikálás dátuma
2018.08.04. 12:32

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Zsótér Donát csütörtökön bombagóllal szépített az Újpest Sevilla elleni Európa-liga selejtezőjén, vasárnap viszont már csapata első bajnoki sikerre hajt az NB I-ben.
A 22 éves középpályás találata ellenére érvényesült a papírforma az El-ben, a sorozatot 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is megnyerő andalúzok 7-1-es összesítéssel jutottak tovább a 3. fordulóba. Zsótér szerint tanulságos párharc volt, amelynek pozitívumait megragadva az új idényben is a nemzetközi kupaszereplést kell megcélozni.

A 3. forduló programja

Szombat Puskás Akadémia–MTK Budapest 17.00 Felcsút, Pancho Aréna Debrecen–DVTK 18.00 Debrecen, Nagyerdei Stadion (tv: Duna World) FTC–Szombathelyi Haladás 20.15 Bp., Groupama Aréna (tv: M4 Sport) Vasárnap Újpest–Kisvárda 18.00 Bp., Szusza Ferenc Staidon Budapest Honvéd–Paks 18.00 Bp., Bozsik-stadion A szombatra tervezett MOL Vidi FC–Mezőkövesd mérkőzést a bajnokcsapat kérésére elhalasztották.  

Szerző
Frissítve: 2018.08.04. 12:33

Hosszú: ha odaálltam volna, akkor nem lett volna tiszta a lelkiismeretem

Publikálás dátuma
2018.08.04. 08:32
Hosszú Katinka a Nostrum Mare franciaországi úszóverseny résztvevőjeként, 2018. június 8-án
Fotó: SStephane Kempinaire / AFP/ DPPI
A háromszoros ötkarikás bajnok Glasgow-ban adott interjút, amelyben beszélt magánéleti problémáiról is.
"Vegyes érzésekkel néztem a 400 méter vegyes döntőjét, reggel azért éreztem, hogy szívesen úsznék" - kezdte az M4 Sportnak adott interjút a 29 éves Hosszú, aki ezen a kontinensviadalon nem vállalta azt a számot, amelyben évekig egyeduralkodónak számított, olimpiai- világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó. 

"A 400 méter vegyes a munkáról szól, naponta gyilkolja magát az ember. Én öt és fél éven keresztül hoztam ez a maximumot, idén ha odaálltam volna, akkor nem lett volna tiszta a lelkiismeretem"

- mondta Hosszú.

A versenyző azt követően, hogy Shane Tusuppal megszakította a munkát, az Egyesült Államokban korábbi edzője, Dave Salo segítségével készült fel, majd nem sokkal az Eb kezdete előtt jelentette be, hogy a jövőben a Svájcból hazatért Petrov Árpád irányításával dolgozik tovább. "Nagyon nehéz volt a döntés, szerettem volna hasonló munkát végezni, mindenképpen magyarnak kellett lenni, valaki, aki valami más mentalitású, hogy hozzon valami újat, ezzel eléggé leszűkült a kör" - fogalmazott a sportoló. Megjegyezte, másfél hónapot töltött Los Angelesben, ahol Dave Salo 2012-es "hangos" elválásuk óta boldogan fogadta. 

"Őszintén örült nekem, jót beszélgettünk, bocsánatot kért, és elmondta, hogy sok mindent ma már ő is másképp csinálna."

Hosszú elmondta, bízott abban, hogy gyorsan rendeződnek körülette a dolgok - ezért sokat is tett a parton kívül -, annak érdekében, hogy ne kerüljön még egyszer olyan helyzetbe, hogy "minden borul". 

"A motiváció bennem van, imádok úszni, ez az én kapaszkodóm, ami nem forrt össze annyira Shane-nel, hogy azt is elveszítsem. Két év van az olimpiáig, nem volt egyszerű az elmúlt fél év, a következő kettő sem lesz az, de nem fogok kikerülni a nagyító alól"

- mondta.

Hangsúlyozta, az elmúlt fél évben magabiztosabb lett, jobban megismerte önmagát és újra rájött, mennyire szereti az úszást. A háromszoros olimpiai bajnok Glasgow-ban 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton áll rajthoz.
Szerző
Frissítve: 2018.08.04. 10:54

Szünetet tart a kimerült klasszis

Publikálás dátuma
2018.08.03. 20:49

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A női kézilabda Bajnokok Ligáját legutóbb is megnyerő Győri Audi ETO KC holland beállója, Yvette Broch átmenetileg felfüggeszti pályafutását, az utóbbi évek terhelése miatt ugyanis kimerült – ezt maga az érintett jelentette be könnyek között pénteken a győri Audi Arénában. 
A sportoló leszögezte, hogy a szükséges regenerálódás után szeretne visszatérni a csapathoz. Bartha Csaba, a kézilabdaklub elnöke elmondta, minden segítséget megadnak a sportolónak, szerződése a jelenlegi szezonra vonatkozóan továbbra is él.

"Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz"

- nyilatkozta a sportvezető.

Hozzátette: vizsgálják, hogy kivel lehetne pótolni Brochot, ám mivel a csapatok keretei már kialakultak, nem lesz egyszerű új játékost igazolni. A 27 éves Broch 2015 nyarán csatlakozott az ETO-hoz, melynek színeiben két BL-siker és egy ezüstérem részese volt. Emellett három magyar bajnoki címet és két Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett a győriekkel.
Szerző