Gyerektábort söpört el a víz, áradás Franciaországban (videó)

Publikálás dátuma
2018.08.10 09:54

Fotó: AFP/ BORIS HORVAT
Az extrém forróság után áradó folyók veszélyeztetik a dél-franciaországi megyéket, egy ember eltűnt az ifjúsági tábort is elmosó vízözönben.
Legalább 1600 embert, főként táborozókat kellett rövid időn belül kitelepíteni csütörtökön Dél-Franciaország több megyéjéből: a területen szokatlan hőség után viharok törtek ki, majd az esőzéstől megduzzadt folyók öntötték el a népszerű üdülőhelyeket. A viharok Gard, Ardèche and Drôm megyéket sújtották a leginkább, ahol a hatóságok több mint 400 tűzoltó és négy rendőrségi helikopter bevetésével segítik a mentést.
Saint-Julien-de-Peyrolas-ban egy nyári tábort mosott el az áradás, innen 119 gyereket kellett azonnal kimenekíteni, írja honlapján a BBC. A portál idéz egy tábori dolgozót is, aki, mint mondta,
hallotta a víz sodrásában faágakba kapaszkodó gyerekek sírását, de semmit sem tudott tenni értük.
A legrosszabbul azonban a tábor egyik felügyelője járt: a hetven éves német férfi lakókocsijába menekült a hirtelenül lezúduló víztömeg elől, ami pehelyként vitte tovább a járművet. A lakókocsi roncsait később megtalálták, az idős férfi azonban eltűnt az áradásban. A tomboló vízről a The Guardian is mutatott be felvételeket.
A BBC-nek nyilatkozott egy, Ardèche megyében táborozó brit turista is, akit csütörtök hajnalban ébresztett a vihar: „hihetetlenül hangosan mennydörgött, a villámok szünet nélkül, vakítóan csapkodtak, veszélyesen közel a táborhelyünkhöz. A vihar nem akart enyhülni, egyszerűen átcsapott rajtunk, amikor ideért, megszűnt a térerő is” -mesélte Harry Ollerton, aki végül autóba ülve menekült el a táborhelyről, igaz, ez sem volt könnyű: a környékbeli falusi utak folyóvá változtak az áradó víztől, az eső olyan hevesen zuhogott, hogy a férfi a szélvédőn sem látott ki.
2018.08.10 09:54

Lezárta a ferihegyi 2B terminált és környékét a katasztrófavédelem

Publikálás dátuma
2018.08.15 22:06
A kép illusztráció, a felvétel korábban készült!
Fotó: Népszava/
Hatósági vizsgálat miatt rendelték el az intézkedést, melynek pontos okát szerda éjjelig még nem árulták el. Állítólag egy sugárzó anyagot tartalmazó tartály sérült meg.
Lezárta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és annak környékét hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem - közölte az MTI-vel a Budapest Airport szerda este. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI megkeresésére egyelőre nem adott felvilágosítást a lezárás okáról.
A Budapest Airport a várható jelentős torlódásokra és késésekre hívta fel az utasok figyelmét, akiktől azt kérik, hogy ellenőrizzék járataik indulását az interneten vagy a helyszínen a rendőrség, valamint a repülőtér munkatársaitól kaphatnak információt.
A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat fogadja, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletét az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.
A Blikk információja szerint egy sugárzó anyagot tartalmazó tartály megsérült. Pontosan még nem lehet tudni, érintkezett-e valaki a veszélyes szállítmánnyal. Hétszáz méter sugarú körben húzták fel a kordont. Három ember érintkezhetett a veszélyes anyagot tartalmazo tartállyal. Úgy tudjuk, irídium izotópról van szó. A katasztrófavédelem mobillaborja van kinn a helyszínen, ahol méréseket végeznek. A Zoom.hu értesülése szerint a Turkish Airlines egyik gépe legálisan szállított sugárzó anyagot, a szállításhoz használt ólomkonténer azonban megrepedt. 
2018.08.15 22:06
Frissítve: 2018.08.15 22:29

Férfi ifjúsági vízilabda-vb - Döntetlent játszott az oroszokkal a magyar csapat

Publikálás dátuma
2018.08.15 21:47
Illusztráció
Fotó: AFP/ KIRILL KUDRYAVTSEV
A házigazda magyar válogatott szerdán 9-9-es döntetlent játszott az orosz csapattal a szombathelyi férfi ifjúsági vízilabda-világbajnokságon.
Horváth János együttese, amely csoportja második helyén végzett, csütörtökön 20 órától az amerikaiakkal találkozik a negyeddöntőbe kerülésért.
Eredmény (a hazai szövetség honlapjáról):
Magyarország-Oroszország 9-9 (1-2, 3-2, 2-1, 3-4)
A magyarok szombaton 22-11-re verték a kínaiakat, vasárnap 15-12-re kaptak ki a görögöktől, majd kedden 30-1-re múlták felül az argentinokat.
Szerző
Témák
vízilabda
2018.08.15 21:47