Több ezer csirke éghetett halálra Mezőkövesden

Publikálás dátuma
2018.08.14 20:14
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
Egy körülbelül 1200 négyzetméteres, két szintes csirkenevelő telep égett. Az állatok negyede nem élte túl.
Kigyulladt egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes, csirketartásra használt épület tetőszerkezete és felső emelete kedd délután Mezőkövesd külterületén - írja a katasztrófavédelem
A helyszínre először a mezőkövesdi, az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik délután 4 előtt három vízsugárral megkezdték a lángok oltását. Később befutottak a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók is, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett ekkor már nyolc vízsugárral dolgozva, röviddel 6 óra előtt eloltották a tüzet. Az épület átszellőztetése és átvizsgálása ezután kezdődött.
Elsődleges információink szerint az eset során egyetlen ember sem sérült meg. Ugyanakkor a csirkék nem voltak ilyen szerencsések. Kriston Zoltán, a csirkenevelő telepet működtető mezőkövesdi KZ KCS Bt. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta:
A tűzben a 25 ezer csirke körülbelül negyede, 6-7 ezer pusztult el.
Kriston becslése szerint a kár eléri a negyvenmillió forintot. Mint mondta, a lángok a tetőszerkezet szigetelését kísérő utómunkálatok után csaptak fel.
Frissítve: 2018.08.14 20:16

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző