Előfizetés

Négy embert ölt meg, három évvel korábban szabadul

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.27. 08:53
Fotó: Tóth Gergő/Népszava
Apró ajándékokkal kedveskedett cellatársainak az ittas állapotban halálos balesetet okozó milliomosnő.
Szabadul Eva Rezesová, a négy ember halála miatt hat börtönben ülő szlovák milliomos nő, írja a Blikk. (a bíróság kilencévnyi börtönbüntetésre ítélte azzal a feltétellel, hogy jó magaviselet esetén hat év múlva feltételesen szabadulhat.) A külvilágba való visszatérés "nyitányaként" az elítélt személyes tárgyaiból álló  át pakkal egy úgynevezett szabadulószobába költözik, ahol utolsó börtönnapját tölti, teljesen egyedül. Reggel már csak annyi dolga van, hogy átveszi azokat a dolgokat, amelyeket bevonulásakor leadott, majd egy őr a kapuhoz kíséri. Rezesová annyira megszerette a cellatársait, hogy búcsúzásképpen apró ajándékokat készített mindannyiuknak, sőt, a számára már fölöslegessé vált, ám a börtönben kincset érő személyes tárgyait is szétosztotta a bent maradók között. A börtönben végig mintarabként viselkedő nő mellett a legnehezebb pillanatokban is kitartott a családja, gyermekei és édesanyja, amikor csak lehetett, jöttek hozzá beszélőre. Emlékeztetőül: Eva Rezesová 2012-ben ittas állapotban autójával a megengedett sebességet jelentősen túllépve négy halálos áldozatot követelő balesetet okozott az M3-as autópályán. A Fiat Puntóban utazó két házaspár közül hárman azonnal meghaltak, a negyedik utas pedig a kórházban veszítette életét.

A helyszínen belehalt sérüléseibe az elgázolt nő (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.26. 13:57

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A tragikus baleset a Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél történt - írja honlapján a rendőrség.
Eddig tisztázatlan körülmények között 2018. augusztus 26-án 12 óra 50 perckor Budapest VIII. kerületében, a Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél egy autó elütött egy nőt. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

Mesterbűnöző: lelőtte a szomszéd kutyáját, aztán füvet és fegyvert is találtak nála

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.26. 12:07
A medgyesbodzási gyanúsítottnál elfoglalt fegyverek
Fotó: police.hu
Egyből három eljárás is indult a megyesbodzási férfi ellen, aki szombat reggel agyonlőtte a szomszédból átszökő kölyökkutyát.
A karma visszaüt, vagy inkább lő, ezt a Medgyesbodzáson elkapott férfi is megtapasztalhatta. A 46 éves gyanúsított a rendőrség szerint szombat reggel lelőtte a szomszédból a saját elkerítetlen udvarára átszökő kiskutyát. Az állat gazdája azután értesítette a rendőrséget, hogy vérnyomokat talált a gyanúsított háza előtt, a helyszínre hívott rendőrök pedig az udvar hátsó részében megtalálták a tetemet. Ennél többet is kiderítettek: bár a szomszéd állította, hogy légpuskával végzett a kutyával, a halálos seb lőfegyver okozta sérülésnek tűnt. 
A járőrök aztán engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket fedeztek fel a házkutatás során, egy udvari melléképületből szárított, zacskózott marihuána került elő – a kert hátsó részében végül 29 tő kendert fedeztek fel. A lefoglalt drogok hatóanyag-tartalmát még szakértők vizsgálják: a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lőszerrel vagy lőfegyverrel történő visszaélés, kábítószer-birtoklás és állatkínzás gyanújával is eljárást indított az ügyben.