Zugló;ARC;

Zöld utat adtak Zuglóban az ARC plakátkiállításnak

A helyszaínnel kapcsolatban hónapok óta zajlottak a tárgyalások.

„Ma délelőtt Zugló önkormányzatának illetékes bizottsága támogatta a polgármester által előterjesztett területfoglalási kérelmünket. Köszönjük! Lesz 18. ARC kiállítás az Örs Vezér tértől háromszáz méterre, az Örs Vezér úton!”– írták Facebook oldalukon a szervezők.

Igyekeznek megnyugtatni a környék lakóit.

„A környéken élők nyugalma érdekében kérünk mindenkit, hogy közösségi közlekedéssel közelítse meg majd a területet! A kiállítás esti, éjszakai megvilágítását a hagyományainkhoz képest korlátozni fogjuk, így minden érintett napon csak 23:30-ig lesznek megtekinthetőek a képek. ”– egészítették ki az információt a szeptember 21. és október 7. között zajló plakátkiállítás szervezői.

Mint arról a Népszava is többször írt, a Városliget Zrt. februárban jelezte a szervezőknek, hogy a Liget projekt miatt kiállítás nem rendezhető meg hagyományos helyszínén, a városligeti 56-osok terén. A Városliget Zrt. az új Néprajzi Múzeum építésének felvonulási területeként nem tartja alkalmasnak a helyszínt a kiállítás megrendezésére. Az Örs vezér útján vélték megtalálni az ARC új helyszínét, ám a XIV. kerületi önkormányzat tulajdonosi és közbeszerzési bizottsága nem támogatta, hogy az ARC plakátkiállítást itt rendezzék meg, arra hivatkozva, túl közel van a lakókörnyezethez. Most azonban végleg eldőlt, hogy megkapják a nagyjából 300 négyzetméteres helyet.

A 18. ARC plakátkiállítás a pályamunkáit az „UNFAKE! Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!” felhívásra várták a szervezők, és 1000-nél többen küldték be munkájukat.