RTL;

Szenzációs Négyes: mikor Szabó Simon világgá fut

Vasárnap este debütált az RTL Klub saját fejlesztésű celeb-tehetségkutatója, a Szenzációs Négyes, ami majdnem rekordot döntött: ilyen gyorsan eljutni a mélypontig csak Aureliónak sikerült a Való Világban. A műsor „Aurelióját” a RTL trash realityjéből, az Éjjel-nappal Budapestből importálták: Lali (Kamarás Norbert) és társai estéről estére eddig is csak azt a gyanút keltették, hogy léteznek zombik – beszélő agyhalottak −, erre most csak ráerősített.

A játék menete szerint négy négyfős csapat – négy generáció – próbál valami meglepő produkcióval előrukkolni az Alföldi Róbert, Ráskó Eszter és Ganxsta Zolee alkotta zsűri előtt. Az ötven pluszosok egy profi módon előadott, gagyi Chicago-átirattal indítottak, a negyvenesek egy visszafogottan szellemes bűvészelőadással kontráztak. Majd jöttek a harmincasok. Lali mint csapatkapitány szemléletes módon vezette föl az ötletét társai, Nagy Alexandra, Szabó Simon és Tóth Gabi előtt: bokáig letolta a nadrágját. Újra bebizonyosodott, hogy a nőknek több eszük van: a Barátok közt színésznőjét és az énekesnőt semmi pénzért nem lehetett rábeszélni a vetkőző showra – bár meglepettségük, felháborodások kissé tettetettnek tűnt. A színész-rendező Szabó Simon viszont kötélnek állt. Pontosabban fürdőlepedőnek: a két férfi törülközőtáncot járt a takarítónőnek öltözött nők társaságában, számuk „csúcspontjaként” felmosófával jelezték intim méretük nagyságát. A zsűri értékelését Szabó Simon már nem várta meg, világgá futott és vissza se jött – a legőszintébb reakció díját nyugodtan elnyerhette volna. Istenes Bence műsorvezetőtől ezek után még megtudhattuk, Lali ülepét sminkelni kellett, mert próba közben fenékre esett. Erre Oszvald Marika rátett még egy lapáttal, mondván: meglovagoltatná az ölében.

Mint Alföldi Róbert megjegyezte, ízlésről nem lehet vitatkozni, vagy van, vagy nincs – ez esetben nem volt. S persze, minden családban van egy elmeháborodott, de ez azért nem egy hálás szerep hosszú távon. Kár volt ilyen produkcióval agyoncsapni a többit: Hajdu Steve és társainak bűvészmutatványát, Oszvald Marika pankrátor számát, vagy Tóth Gabi énekét. A konkurens tévécsatornától ekkor meg is ajánlottam a műsornak egy emojit: a facepalmot – mikor a figura szégyenében a kezébe temeti az arcát.