Üvegpohárral vágták át egy biciklis torkát, mert rosszkor volt rossz helyen

Publikálás dátuma
2018.09.04. 08:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó nem is ismerte áldozatát, egy kocsmai veszekedés miatti dühét akarta levezetni az arra kerékpározó férfin. Kevésen múlt, hogy nem történt gyilkosság.
Nyolc év börtönt is kaphat az a Győr-Moson-Sopron megyei férfi, aki tavaly ősszel hirtelen ötlettől vezérelve majdnem megölt egy ismeretlent az utcán. A megyei főügyészség szerint a támadó egy kocsmában ivott ismerősével, akivel összekaptak valamin; hogy levezesse dühét, a vádlott sértegetni kezdett egy arra járó kerékpárost, majd „megöllek” felkiáltással rá is rontott.
A vádlott kezében üvegpohár volt, ezzel csapta nyakon a biciklis férfit; az ütéstől széttörő pohár szilánkjai pedig felszakították a sértett nyaki ütőerét, erős vérzést okozva. A tántorgó biciklisnek még sikerült bejutnia a vendéglőbe, és ott segítséget kérnie – a kialakult vérveszteség miatt azonban azonban válságos állapotba került, életét később a kórházban mentették meg. 
Szerző

Tragédia, kisgyerekre omlott egy épület Felsőpakonyban

Publikálás dátuma
2018.09.04. 08:29

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Melléképület dőlt össze a Pest megyei településen, a romok között egy gyerek holttestét találták a tűzoltók. Az épületben hatan aludtak, amikor a baleset történt.
Összedőlt egy melléképület egy része a Pest megyei Felsőpakonyban keddre virradó éjszaka, s a romok között egy kisgyermeket talált a katasztrófavédelem kutyás keresőszolgálata – jelentette be kedden Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Mint az MTI-nek elmondta, egy családi ház 50 négyzetméteres melléképületének mintegy harmada dőlt össze eddig tisztázatlan okból, s a mentéshez a fővárosi tűzoltókat és a gyáli önkéntes tűzoltókat riasztották. A gyermeket megpróbálták újraéleszteni, de ez nem sikerült.
Lapunk kérdésére Csámpai hozzátette, baleset a József Attila utcában történt,  a melléképületben pedig  hatan aludtak - három felnőtt és három gyerek. Megébredtek a recsegésre-ropogásra, és próbáltak kimenekülni  a házból, de ez csak ötüknek sikerült, az áldozatra egy beton tartóelem zuhant. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.04. 09:06

Hármas ütközés is bénítja Csepelt

Publikálás dátuma
2018.09.04. 08:28
Illusztráció: Google Maps
Baleset nehezíti a közlekedést Csepelen Budapest belvárosa felé - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-vel.
Kisdi Máté elmondta: a Teller Ede úton a Budafoki úti kereszteződés előtt három személyautó ütközött össze. A balesetben hárman megsérültek. Az összeroncsolódott járművek a Budapest belvárosa felé vezető két sávot elfoglalják, ezért torlódásra kell számítani.
Szigetszentmiklósnál és a Csepel-szigeten három különböző útfelújítás miatt is nehéz a környéken a közlekedés. 
Szerző
Témák
baleset Csepel