Kásler hazafias oktatásról beszél, de még az unokái is külföldi iskolába járnak

Publikálás dátuma
2018.09.06 14:47
Kásler Miklós
Fotó: / Molnár Ádám
Az emberierőforrás-miniszter gyereke és unokái egy percet sem töltöttek a magyar közoktatásban.
Hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter ma már felnőtt gyereke elsőtől az érettségiig a budapesti Deutsche Schuléba járt, arról ő maga is nyilatkozott. Ám, mint az Index.hu megtudta, még unokái is idegen nyelven oktató, magyar vagy külföldi fenntartású, budapesti magániskolákba és -óvodába járnak.
Mindez nem harmonizál különösebben azzal, amit az emberierőforrás-miniszter változatos kormányközeli felületeken a hazafias oktatás fontosságáról mond. Azzal például, hogy
  • még miniszter sem volt, mikor Kásler a Magyar Időknek már arról beszélt: óvodában és iskolában is a magyar kultúrára épített nevelésre van szükség.
  • Aztán a miniszteri meghallgatásán is azt mondta, magyar hagyományokra épülő oktatást akar.
  • A Mandinernek is adott interjút ekkortájt, abban azt részletezte, az értékalapú oktatás és nevelés a cél, és ha nem ezt kapja egy gyerek már óvodától, akkor később elveszik az értéktelen információk özönében.
  • Augusztusban pedig a gyerekek nemzeti identitásának óvodáskorban kezdett erősítését hangsúlyozta.
Ehhez képest Kásler gyereke kifejezetten pozitívan nyilatkozott a német iskolában eltöltött éveiről egy az Index által fellelt cikk tanúsága szerint, ami egy osztálytalálkozót örökít meg.
Pár napja Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta közösségi oldalán mindenki tudtára: a kormány által egekig magasztalt közoktatás helyett olyan magániskolába járatja gyerekeit, ahol 2 millió forint egy tanév. A KLIK által kezelt iskolákban eközben nem hogy tanár, de néha még villany sincs.
2018.09.06 14:47

A köztévé székházánál folytatódik a napok óta tartó ellenzéki tüntetés

Az MTVA szákházánál elhangzottak a beszédek, és a tiltakozók együtt mondták el az öt pontot. Ha Áder János aláírja a törvényt, megkezdődik a sztrájkok szervezése.

Szerző

Megosztás
2018.12.17 19:42

Óriási késések vannak két szolnoki vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.12.17 19:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
De a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak is 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
Hétfőn késő délutántól felsővezeték-hiba miatt csak egy vágányon közlekednek a vonatok Újszász és Szolnok között. Újszász állomáson csak egy vágány felett van feszültség a felsővezetékben, ezért jelentősen lelassult a közlekedés – közölte a Mávinform. A tájékoztatás szerint a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a Hatvan–Szolnok vonalon utazóknak 30-60, néhány járat estében 60-120 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A helyreállításon már dolgoznak a szakemberek. A Mávinform azt is közölte, hogy Onga és Szikszó állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. A hiba elhárítását megkezdték, ez idő alatt a Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak 15-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.
2018.12.17 19:38
Frissítve: 2018.12.17 19:38