Kásler hazafias oktatásról beszél, de még az unokái is külföldi iskolába járnak

Publikálás dátuma
2018.09.06 14:47
Kásler Miklós
Fotó: Molnár Ádám
Az emberierőforrás-miniszter gyereke és unokái egy percet sem töltöttek a magyar közoktatásban.
Hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter ma már felnőtt gyereke elsőtől az érettségiig a budapesti Deutsche Schuléba járt, arról ő maga is nyilatkozott. Ám, mint az Index.hu megtudta, még unokái is idegen nyelven oktató, magyar vagy külföldi fenntartású, budapesti magániskolákba és -óvodába járnak.
Mindez nem harmonizál különösebben azzal, amit az emberierőforrás-miniszter változatos kormányközeli felületeken a hazafias oktatás fontosságáról mond. Azzal például, hogy
  • még miniszter sem volt, mikor Kásler a Magyar Időknek már arról beszélt: óvodában és iskolában is a magyar kultúrára épített nevelésre van szükség.
  • Aztán a miniszteri meghallgatásán is azt mondta, magyar hagyományokra épülő oktatást akar.
  • A Mandinernek is adott interjút ekkortájt, abban azt részletezte, az értékalapú oktatás és nevelés a cél, és ha nem ezt kapja egy gyerek már óvodától, akkor később elveszik az értéktelen információk özönében.
  • Augusztusban pedig a gyerekek nemzeti identitásának óvodáskorban kezdett erősítését hangsúlyozta.
Ehhez képest Kásler gyereke kifejezetten pozitívan nyilatkozott a német iskolában eltöltött éveiről egy az Index által fellelt cikk tanúsága szerint, ami egy osztálytalálkozót örökít meg.
Pár napja Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta közösségi oldalán mindenki tudtára: a kormány által egekig magasztalt közoktatás helyett olyan magániskolába járatja gyerekeit, ahol 2 millió forint egy tanév. A KLIK által kezelt iskolákban eközben nem hogy tanár, de néha még villany sincs.

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző