Megvan a válogatott új csapatkapitánya

Publikálás dátuma
2018.09.06. 21:08

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Szalai Ádám lesz a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Finnország és Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken - jelentette be az MLSZ, a hivatalos Twitter-oldalán. Az előző csékát, Dzsudzsák Balázst nem válogatta be Marco Rossi olasz vezetőedző, mivel a szélsőnek még mindig nincs csapata. A magyarok a Nemzetek Ligája harmadik divíziójának 2-es csoportjában szerepelnek, a már említett ellenfelek mellett Észtország lesz még ellenfél.
Szerző

FTC: új megállapodás a Telekommal, több csapatnév megváltozik

Publikálás dátuma
2018.09.06. 16:37

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Telekom csütörtökön újabb, négy évre szóló megállapodást írt alá, a szorosabb kapcsolat azonban nem jelenti azt, hogy a Ferencváros élvonalbeli futballcsapata – a MOL Vidi FC példájára – szponzornéven folytatná a továbbiakban.
A Groupama Arénában Kubatov Gábor klubelnök és a Telekom-vezérigazgató, Rékasi Tibor (aki érdeklődésünkre beszélt a Spíler 2 helyzetéről is) által szentesített szerződés értelmében a telekommunikációs vállalat már nemcsak a férfi, hanem a női labdarúgást, valamint a vízilabda, jégkorong és férfi torna szakosztályokat is támogatja – a férfi labdarúgást leszámítva névadó szponzorként. A Telekom a szponzoráció keretein belül az FTC Aktív Szurkolók Programját is segíti, ezen kívül pedig számos digitális megoldással – mint például 360°-os tartalmak a pályáról vagy az E-szurkolói program – teszi még izgalmasabbá a szurkolói élményt.
Mivel Kubatov Gábor az idényt felvezető júliusi szurkolói ankéton arról beszélt, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak egy „legalább akkora, ha nem nagyobb” szponzorral, mint a székesfehérvári együttes mögé egyre komolyabban beálló MOL, a Népszava arról kérdezte a Fidesz pártigazgatóját, hogy a folytatódó és kibővülő FTC-Telekom partnerségre gondolt-e korábban.
„Sok megállapodás van még előttünk, de amit csütörtökön kötöttünk, az egy nagyon komoly szponzoráció, Magyarország talán egyik legnagyobb szponzorációjáról beszélhetünk. Van még 2-3 szponzor, akikkel folyamatos tárgyalásban állunk, tehát idővel lehet a Telekom mellett egy MOL-hoz hasonló újabb támogatónk is” - reagált Kubatov.
Szerző
Témák
FTC Telekom

Garantált a kialvatlanság -Kezdődik a fociszezon a tengerentúlon is

Publikálás dátuma
2018.09.06. 15:00

Fotó: Twitter
Közép-európai idő szerint péntek hajnalban startol az amerikai futballidény, a címvédő Philadelphia Eagles és az Atlanta Falcons párharcával.
Hogy fogok kinézni februárig minden hétfő reggel? – ezt kérdeztem az egyik szintén amerikai foci rajongó kollégámtól, miután mindkettőnkben tudatosult: végre véget ért a hét hónapos böjt, kezdődik az újabb futball-szezon. A National Football League (NFL) egyetlen "hibája" ugyanis, hogy a legtöbb meccset magyar idő szerint vasárnap éjszaka játsszák, így Magyarországon a hét az amerikai foci szerelmeseinek kialvatlanul indul. (Egyébként vannak hétfő és csütörtök éjszakai meccsek is.) Busásan megéri ugyanakkor az öt hónapnyi részleges alvás, hiszen az amerikai foci a legizgalmasabb "játék". Összehasonlítva az európai, "gurulós" focival, sokkal több fordulatot és küzdelmet tartogat, ráadásul a mostanában például a labdarúgó világbajnokságon divatos színészkedés itt hiányzik a meccsekből. Sőt a videó bírót is évek óta stabilan használják. Míg az európai foci legrangosabb trófeáját a Bajnokok Ligáját zsinórban háromszor hódította el a spanyol Real Madrid, jól mutatja az NFL kiegyensúlyozottságát, hogy hiába vannak talán Cristiano Ronaldonál is nagyobb bálványai a sportnak, 14 éve nem volt címvédés. A szezon nyitómeccsén a tradíciók szerint az előző idény győztese az egyik résztvevő, így magyar idő szerint péntek hajnalban a Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons derbit izgulhatjuk végig. Az Eagles azt a New England Patriots-t verte meg tavaly, amelynek Tom Brady az irányítója és gyakorlatilag minden szezon első számú favoritjai. Brady-ről egyébként talán már az is hallott, aki életében nem látott egy másodperc amerikai futballt sem.   A borzalmasan hosszúra nyúlt pihenőszezon sem telt el tétlenül, az amerikai fociban az átigazolások is sokkal összetettebbek és váratlanabbak, mint európai „öccsénél”. A címvédőnél érdemes kiemelni az ausztrál Jordan Mailata-t, akit az újoncbörze hetedik körében választott ki az Eagles. Az, hogy a 21 éves fiatalember 203 centi és 160 kiló még annyira nem is meglepő, de, hogy nulla amerikai foci múlttal rendelkezik, az finoman szólva is az. Az edzőtáborban és az előszezonban ugyanakkor meggyőzte a bajnok stábját, túlélte a keretszűkítést és a nagycsapattal készül a péntek hajnali szezonnyitóra. 
Jordan Mailata
Fotó: Twitter
Még a játékkal "ismerkedő" óriásnál is nagyobb szenzáció Shaquem Griffin története, akit a Seattle Seahaws választott ki. A 23 éves védőjátékos az NFL történetének első amputált végtaggal játszó sportolója, aki az első fordulóban már kezdő is lesz. A védőnek egy születési rendellenesség miatt négyéves korában amputálták a bal kézfejét, de ez sem tántorította el attól, hogy profi sportoló legyen. Ikertestvérével, Shaquillel együtt az UCF egyetemre jelentkezett, ahonnan Shaquillt 2017-ben az újoncbörzén kiválasztotta szintén a Seattle. 2018-ban Shaquem is jelentkezett a draftra, majd az erőfelmérőkön mindenkinek leesett az álla és testvére csapatársa lett.
Shaquem Griffin
Kibírtuk a hét hónapot, most 256 alapszakasz mérkőzést izgulhatunk végig, jön a playoff és a hatalmas Super Bowl. Az NFL kiegyensúlyozottsága miatt tippelni nehéz és felesleges is, az biztos, hogy elképesztő futásokban, örült elkapásokban, zseniális avagy nevetséges edzői döntésekben, utolsó másodperces drámákban nem lesz hiány. Az elvonási tüneteknek órákon belül vége.
Szerző
Témák
amerikai foci
Frissítve: 2018.09.06. 15:53