Buszsofőrt ütött meg egy nő Győrben, keresik a rendőrök

Publikálás dátuma
2018.09.08. 08:42
Fotó: Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ismeretlen, 30 év körüli utas a Honvéd ligetnél szállhatott fel egy babakocsival a járműre.
A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik annak a nőnek a felkutatásában, aki még szerda délután Győrben, a Budai úton található buszmegállóban szóváltásba keveredett a 14-es busz vezetőjével, majd ököllel megütötte a sofőrt – írja a police.hu. A buszvezető könnyű sérülést szenvedett. A bűncselekmény feltételezett elkövetője egy 30 év körüli, 160-165 centiméter magas, fekete hajú, teltebb alkatú nő. Valószínűleg Győrben, a Honvéd ligetnél szállhatott fel egy babakocsival, a második ajtónál, egy másik nő társaságában. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetővel szemben. Kérik, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.
Szerző
Témák
Győr buszsofőr

Busz ütközött kamionnal és kisbusszal, többen megsérültek (képek)

Publikálás dátuma
2018.09.07. 17:09

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy sérültet a tűzoltók szabadítottak ki a járművéből az M5-ösön történt baleset után. Áll a forgalom Szeged felé. Egy órával korábban egy motoros is súlyos balesetet szenvedett, alig néhány kilométerrel arrébb.
Összeütközött egy kamion, egy autóbusz és egy mikrobusz az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Csengele közelében - tájékoztat a rendőrség és a katasztrófavédelem. Az első hírek szerint a délután 4 körül történt balesetnek négy sérültje van.
A kamionból feszítővágóval kellett kiszabadítani egy sérültet. A Szeged felé vezető oldalon állt az M5-ös sztráda forgalma - a helyszínelés este 8-kor ért véget.
Korábban csupán néhány kilométerrel arrébb egy motoros szenvedett balesetet az autópályán. Ő járművével a szalagkorlátnak ütközött, elesett és az elsődleges adatok szerint súlyos sérülést szenvedett. Éppen feloldották itt - a 131-es kilométernél - a korlátozást, mikor a következő baleset történt, a 135-ös kilométernél.
Szerző
Témák
baleset M5-ös
Frissítve: 2018.09.07. 20:45

Tizenhárom és fél év börtönt kapott a hajléktalanokat gyilkoló fiú

Publikálás dátuma
2018.09.07. 16:05
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Legkorábban büntetése kétharmadának leteltekor kerülhet szabadlábra. Anyja ellen is vádat emeltek, kiskorú veszélyeztetése miatt.
A fiatalkorúak börtönébe küldte a Tatabányai Törvényszék pénteken azt a 16 éves fiút, aki tavaly tavasszal egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott két hajléktalant Tatabányán, hogy mindketten a helyszínen meghaltak - írja az MTI. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és két rendbeli kifosztás miatt elítélt fiú a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
Az ítélet kihirdetése előtt a törvényszék tanúként hallgatott meg egy férfit, mert a vádlott visszavonta beismerő vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt. A tanú a szembesítés során hazugságnak nevezte ezt, és a bíróság sem tartotta megalapozottnak az állítást.
A fiú édesanyjával és öccsével élt egy egyszobás tatabányai lakásban. Az anyjával rossz kapcsolata volt, 2016-ban maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Magatartási problémái miatt tavaly áprilisban felmerült intézeti nevelésbe vétele.

2017. április 30-án hajnalban a hazafelé tartó gyilkos egy buszmegállóban ébresztette fel első áldozatát, egy alvó hajléktalant, akivel több hónappal korában összeszólalkozott. Dulakodni kezdtek, majd a fiú annyira megrugdosta, megtaposta a földre esett férfit, hogy a helyszínen meghalt. A fiatal ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert nem akarta felébreszteni az anyját. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét ellopta. A férfi a helyszínen, nagy szenvedések után meghalt.
A fiú ezután hazament, evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni, a rendőrök ébresztették fel. A bíróság előtt nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt, az utolsó szó jogával sem élt. A bíró által felolvasott nyomozati vallomásában korábban azt mondta, hogy mindkét áldozata lélegzett, amikor magára hagyta őket, és nem tudja, hányszor ütött. 
A bűncselekményeket nem tervezte el előre, nem akart ölni, mondta.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint a gyilkosságok után vádat emeltek a fiú anyja ellen kiskorú veszélyeztetése miatt, mivel az asszony évekig megszegte szülői kötelezettségét.

A fiúnak kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban nem váltotta ki az orvosságokat és nem vitte vissza a gyerekét a vizsgálatokra.
Az asszony gyakran nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.
Szerző
Témák
gyilkosság