TEK-esek fogták el a kámi lövöldözés gyanúsítottját (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.11. 10:12
A tőrbe csalt Fejér megyei vállalkozó szétlőtt autója
Fotó: police.hu
A 23 éves férfit emberölési kísérlettel gyanúsítják, a rendőrség szerint több lövéssel akart végezni egy vállalkozóval a Vas megyei Kám mellett.
Tizenkét órán belül elfogták a rendőrök a rendőrök azt férfit, aki gyanújuk szerint hétfőn több lövéssel próbált megölni egy Fejér megyei vállalkozót.
 Az esetről lapunk is beszámolt, a 112press.hu értesülései alapján. A portál úgy tudja, hogy a sértett, egy 62 éves bútorasztalos előre megbeszélt találkozóra ment a Vas megyei Kámra – egészen pontosan a 8-as főút melletti erdős területre –  hogy ott 80 kiló szarvasagancsot vásároljon, az útra pedig felesége is elkísérte.
A helyszínre érve a férfi kiszállt az autóból - ekkor egyből golyózápor fogadta, a bokorból tüzelő támadó vagy támadók fején és hátán is eltalálták, életveszélyesen megsebesítve Szétlőtték az autó ablakait is; a sértett felesége csak azért nem kapott találatot, mert a lövöldözés kezdetén lebukott a kesztyűtartó mögé.

A portál még több támadó jelenlétét valószínűsítette, de a kérdéseinkre hétfőn még nem válaszoló Vas megyei Rendőr-főkapitányság kedden már csak egy támadóról írt közleményében.
Bejelentésük szerint a 23 éves Vas megyei férfit a TEK kommandósai kapták el Meggyeskovácsi területén, és hamarosan letartóztatásba kerülhet. A TEK által közzétett felvételen látható, hogy gyanúsítottnál egy távcsöves vadászpuskát találtak.
A rendőrség úgy tudja, hogy a gyanúsított színleg szarvas agancsot akart eladni a vállalkozónak; a találkozót a Szemenye melletti erdőbe beszélte meg  – és régebbről ismerte áldozatát. Az agancs súly szerint ára kategóriánként,mérettől és állapottól függően is változik, de 80 kilónál már több százezer forintról beszélhetünk, így elképzelhető, hogy a támadó a pénzért akart ölni, azzal viszont nem számolt, hogy a sértett magával hozza feleségét is. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.11. 10:58

Kigyulladt egy busz a Szilágyi Erzsébet fasoron

Publikálás dátuma
2018.09.11. 09:45
Kép: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A 22 A jelzésű buszon egy kereszteződésben csaptak fel a lángok, a tűzesetben senki sem sérült meg.
Busz lángolt kedd reggel a II. kerületben: a tűz egy BKV-buszon keletkezett, amikor a jármű éppen a Szilágyi Erzsébet fasor és a Kútvölgyi lejtő találkozásánál járt. A buszsofőr a tűzoltók érkezése előtt eloltotta tüzet, amiben senki sem sérült meg – idézi az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményét.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerint a forgalmat sem kellett átszervezni a történtek miatt.
Szerző

Elfogták az erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Publikálás dátuma
2018.09.11. 08:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 18 éves gyanúsított vonattal menekült Frankfurt felé, de még Ausztriában lekapcsolták.
Osztrák rendőrök kapták el Linzben azt a 18 éves afgán férfit, akit a BRFK azzal gyanúsít, hogy vasárnapra virradó éjjel szexuális aktusra kényszerített egy nőt az V. kerület egyik gyorséttermének mosdójában - sajtóértesülések szerint egy József Attila úti kebabozóban.
A Magyarországon oltalmazotti státusszal tartózkodó gyanúsított ügyében hatalmas volt a készültség - még a rendőrség is hajtóvadászatnak nevezte az akciót: európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, a rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre elfogására, és bruttó egymillió forintos díjat kínáltak a nyomravezetőnek. 
A gyanúsított tudhatta, hogy nem lehet maradása: külföldre, Németországba próbált menekülni, de nem járt sikerrel.  Hétfőn este Linz környékén osztrák rendőrök igazoltatták egy Frankfurtba tartó vonaton, majd elfogták a hatósági körözés alapján. Az afgán férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, a nyomravezetői díjat pedig visszavonta a budapesti rendőr-főkapitány. 
A Belügyminisztérium statisztikai adatai alapján tavaly 96 szexuális kényszerítés és 364 szexuális erőszak történt Magyarországon (ez csak a hivatalos adatbázis, hiszen az esetek többsége látens marad).

Körözést és ezzel járó nyomravezetői díjat ezek után is írhattak ki, de nincs tudomásunk arról, hogy a rendőrség bármelyik esetben is a mostanihoz hasonló nagyságú összeget ajánlott volna az információkért. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.11. 08:44