Szüretelés közben kapták el a sikondai füvesembereket (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.12. 19:11
Bilincsben az egyik, Sikondán elfogott gyanúsított
Fotó: police.hu
A két férfi éppen a kendertöveket aratta le, amikor egy csapatnyi rendőr rájuk rontott.
Közel fél kiló, már feldolgozott füvet és 69 tő kendert foglaltak a Baranya megyei rendőrök egy sikondai házban tartott rajtaütés során: a nyomozók két férfit találtak az ingatlanban, akik – a rendőrségi videó szerint – épp az ültetvény szüretelésén fáradoztak, amikor tetten érték őket. 
A 40 éves sombereki és a 41 éves hosszúhetényi férfiakat elfogásuk után gyanúsítottként hallgatták ki, a fiatalabbnál pedig THC-fogyasztást is jelzett a hatósági gyorsteszt. A két gyanúsított ellen kábítószer birtoklása miatt indított eljárást a Mohácsi Rendőrkapitányság.
Szerző
Frissítve: 2018.09.12. 20:51

Traktor és autó ütközött Öttevénynél, többen sérültek

Publikálás dátuma
2018.09.12. 16:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Teljes útzár mellett zajlik a műszaki mentés az érintett útszakaszon, a mentők segítségére is szükség volt.
Több ember megsérült, amikor szerda délután pótkocsis traktorral karambolozott egy személyautó az Öttevény és Mosonszentmiklós közötti útszakaszon
A balesethez a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. Az eset során több ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják – jelentette a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem.
Szerző
Frissítve: 2018.09.12. 16:14

Ügyészségi eljárás indul a listeria-fertőzések miatt

Publikálás dátuma
2018.09.12. 15:41

Fotó: Shutterstock
Bangóné Borbély Ildikó furcsállotta, hogy nincs büntetőeljárás a kilenc ember halálát okozó fertőzések miatt. Polt Péter legfőbb ügyész ezt a kérdést is feljelentésnek vette.
Levélben kérdezte a legfőbb ügyészt Bangóné Borbély Ildikó, hogy miért nem indult eddig nyomozás a magyarországi eredetű, Európa-szerte kilenc halálos áldozattal és 47 megbetegedéssel járó listeria-fertőzések miatt. A szocialista parlamenti képviselő emlékeztetett, a kórokozó a  bajai Greenyard Hungary Kft. üzemében csomagolt fagyasztott, majd külföldre szállított zöldségekkel jutott el különböző országokba– a magyar rendőrség viszont nem indított nyomozást, arra hivatkozva, hogy hozzájuk nem érkezett feljelentés. 
Bangóné rákérdezett, hogy az ügyészség mikor indít az ügyben büntetőeljárást, és ha nem teszi, akkor miért nem. Polt Péter szintén jelezte, hogy hozzájuk eddig nem érkezett megkeresés az ügyben, azonban a képviselő levelét magában feljelentésnek tekinti, és továbbítja az illetékes, Bács-Kiskun megyei Főügyészséghez. Nem először történik meg, hogy a legfőbb ügyész szemét az MSZP-s képviselőnő nyitja fel, Bangóné érdeklődése kellett ahhoz is, hogy ügyészségi vizsgálat induljon a rákkeltő anyaggal szennyezett vérnyomáscsökkentő szerek miatt is. 
Egy képviselői levél persze nem mindig tesz csodát: amikor Harangozó Tamás szocialista politikus kérdezett rá  az ügyészségi eljárásra a Magyar Nemzet által feltárt letelepedési kötvénymutyi kapcsán, Polt Péter nem értékelte ezt feljelentésnek, és indoklásában kifejtette, hogy a „az említett újságcikk (…) nem tekinthető az ügyész hivatali hatáskörében tudomására jutott adatnak” 
Szerző
Témák
listeria