Láncfűrésszel rontott ikertestvérére egy férfi Gödön

Publikálás dátuma
2018.09.14 09:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Közös építkezésen dolgoztak, ott szabadultak el az indulatok is: a támadó össze akarta kaszabolni testvérét.
Emberölési kísérlettel gyanúsítja a Pest Megyei Főügyészség azt a férfit, aki szeptember 11-én működő láncfűrésszel támadt ikertestvérére egy gödi építkezésen. A két testvér együtt dolgozott, konfliktusuk pedig akkor robbant ki, amikor a sértett hazaküldte rokonát pihenni. A gyanúsított erre felkapta a láncfűrészt, beindította, és csapkodni kezdett ikertestvére felé; az menekülőre fogta, de hátrálás közben elesett, a fűrész pedig a karját és hátát is könnyebben megsebezte.
A sértett ekkor mindkét kézzel megfogta a gépet – kezeit valamelyest védte vastag munkavédelmi kesztyűje – és behúzta rajta a féket. A motor köhögni kezdett, a sebesült férfi pedig elfutott, de testvére még így is üldözte őt egy darabig
– állítja a vádhatóság. A gyanúsított ezután visszament az építkezésre, az időközben riasztott rendőrök is ott fogták el. Az, hogy végül nem okozott súlyosabb, akár halálos sérüléseket, a főügyészség szerint csak áldozata védekezésén múlott. A hatóság indítványozta a támadó letartóztatását is, mivel szerintük okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve a tanúkat megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el.

Drogkereskedő bandát kapcsolt le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.22 09:34

Fotó: police.hu
Csupán fél éve kezdtek kábítószert árulni Kispesten és Óbudán.
Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 44, egy 45 és egy 56 éves férfi, illetve egy 29 és egy 48 éves nő kábítószerrel, illetve engedély nélküli egészségügyi termékekkel kereskednek - írja a police.hu. Budapesten, tavaly augusztusban vágtak bele a bizniszbe a gyanú szerint.
A bűnszövetség úgy épült fel, hogy a kábítószert, illetve az engedélyhez kötött egészségügyi termékeket a 44 éves férfi rendelte külföldről. Ezeket négy társával árulta döntően Kispesten és Óbudán, de olykor külföldre is továbbértékesített.
Szerdán fogták el őket a nyomozók. Két lakásban tartottak házkutatást, ezek során
két kilogramm amfetamint, valamint további 140 gramm kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat és 125 különféle zacskókba és dobozokba csomagolt tiltott egészségügyi termékeket találtak.
A kispesti nyomozók a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket.
Frissítve: 2019.03.22 09:50

Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - már második gyerekével végzett a fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.03.22 08:05

Fotó: police.hu
Egy erdőben szülte meg, majd magára hagyta korábbi gyerekét 2017-ben.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyerekét.
A gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyereket, akit magára hagyott. Két éve egy Pest megyei település erdős területén szülte meg a gyerekét, akit ezt követően magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.