Láncfűrésszel rontott ikertestvérére egy férfi Gödön

Publikálás dátuma
2018.09.14 09:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Közös építkezésen dolgoztak, ott szabadultak el az indulatok is: a támadó össze akarta kaszabolni testvérét.
Emberölési kísérlettel gyanúsítja a Pest Megyei Főügyészség azt a férfit, aki szeptember 11-én működő láncfűrésszel támadt ikertestvérére egy gödi építkezésen. A két testvér együtt dolgozott, konfliktusuk pedig akkor robbant ki, amikor a sértett hazaküldte rokonát pihenni. A gyanúsított erre felkapta a láncfűrészt, beindította, és csapkodni kezdett ikertestvére felé; az menekülőre fogta, de hátrálás közben elesett, a fűrész pedig a karját és hátát is könnyebben megsebezte.
A sértett ekkor mindkét kézzel megfogta a gépet – kezeit valamelyest védte vastag munkavédelmi kesztyűje – és behúzta rajta a féket. A motor köhögni kezdett, a sebesült férfi pedig elfutott, de testvére még így is üldözte őt egy darabig
– állítja a vádhatóság. A gyanúsított ezután visszament az építkezésre, az időközben riasztott rendőrök is ott fogták el. Az, hogy végül nem okozott súlyosabb, akár halálos sérüléseket, a főügyészség szerint csak áldozata védekezésén múlott. A hatóság indítványozta a támadó letartóztatását is, mivel szerintük okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve a tanúkat megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el.
2018.09.14 09:36

Elfogtak egy palesztin férfit, aki két nőt próbált megerőszakolni Budapesten

Publikálás dátuma
2018.12.19 15:26
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A nyomozók szerda délután, a munkahelyén vették őrizetbe a gyanúsítottat.
police.hu oldalon közzétett tájékoztatásból kiderül, hogy a nyomozás adatai szerint a 31 éves palesztin férfi október 20-án éjszaka Budapest XIII. kerületében, egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre és szexuális aktust akart létesíteni vele. A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről. A nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt és megállapították, hogy a férfi még áprilisban egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. Akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította és szintén szexuális aktust akart vele létesíteni. A rendőrök szerda délután, XI. kerületi munkahelyén fogták el a gyanúsítottat. A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették és két rendbeli szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.
2018.12.19 15:26

Eltűnt egy 64 éves tiszapüspöki férfi

Publikálás dátuma
2018.12.19 14:59

Fotó: police.hu/
A rendőrség a lakosság segítségét kéri Juhász János megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a 64 éves férfi még december 6-án este az egyik szolnoki egészségügyi intézményből ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott magáról életjelet. Juhász János körülbelül 170 centiméter magas, normál testalkatú, barna szemű, ősz hajú, hosszú szakálla és bajusza őszes. Utoljára szürkés színű nadrágot, szürke színű, hosszú ujjú pólót, valamint szürke és fehér színű melegítőfelsőt, sötét zoknit és fekete papucsot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Juhász Jánost felismeri és a tartózkodási helyéről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen.
Témák
eltűnés
2018.12.19 14:59
Frissítve: 2018.12.19 14:59