Láncfűrésszel rontott ikertestvérére egy férfi Gödön

Publikálás dátuma
2018.09.14 09:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Közös építkezésen dolgoztak, ott szabadultak el az indulatok is: a támadó össze akarta kaszabolni testvérét.
Emberölési kísérlettel gyanúsítja a Pest Megyei Főügyészség azt a férfit, aki szeptember 11-én működő láncfűrésszel támadt ikertestvérére egy gödi építkezésen. A két testvér együtt dolgozott, konfliktusuk pedig akkor robbant ki, amikor a sértett hazaküldte rokonát pihenni. A gyanúsított erre felkapta a láncfűrészt, beindította, és csapkodni kezdett ikertestvére felé; az menekülőre fogta, de hátrálás közben elesett, a fűrész pedig a karját és hátát is könnyebben megsebezte.
A sértett ekkor mindkét kézzel megfogta a gépet – kezeit valamelyest védte vastag munkavédelmi kesztyűje – és behúzta rajta a féket. A motor köhögni kezdett, a sebesült férfi pedig elfutott, de testvére még így is üldözte őt egy darabig
– állítja a vádhatóság. A gyanúsított ezután visszament az építkezésre, az időközben riasztott rendőrök is ott fogták el. Az, hogy végül nem okozott súlyosabb, akár halálos sérüléseket, a főügyészség szerint csak áldozata védekezésén múlott. A hatóság indítványozta a támadó letartóztatását is, mivel szerintük okkal lehet tartani attól, hogy szabadon védekezve a tanúkat megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el.
2018.09.14 09:36

Óriási késések lehetnek a ceglédi vasútvonalon

Publikálás dátuma
2018.09.23 21:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A vasárnap este és éjszaka utazók akár 120 perccel hosszabb menetidőre is számíthatnak. Vecsés és Üllő között nem járnak a vonatok.
Vecsés és Üllő között az elektromos művek távvezetéke rászakadt a vasúti felsővezetékekre, így átmenetileg egyik vágányon sem haladhatnak a vonatok – közölte a Mávinform. Jelenleg szakemberek vizsgálják, hogy az egyik vágányon mielőbb elindítható-e a forgalom. A másik vágányon csak a távvezeték leemelése után kezdhető meg a felsővezeték javítása. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon vasárnap este és éjszaka utazók jelentősen, 30-90 (esetenként 90-120) perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. 
2018.09.23 21:38
Frissítve: 2018.09.23 21:38

Több ezer szalmabála gyulladt ki Makónál

Publikálás dátuma
2018.09.23 19:56

Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/ Sipos Sándor tűzoltó hadnagy
A tűz továbbterjedését megakadályozták, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig még eltarthatnak.
Több mint kétezer szalmabála gyulladt ki a Makó és Földeák közötti tanyasi területen – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Orosházáról hivatásos, míg Földeákról önkéntes tűzoltók indultak nagy erőkkel a helyszínre, és a területre ment a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az elsőként kiérkezett egységek a közeli erdőt védték avaroltóval, a földeáki önkéntesek az út felől akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a makói tűzoltók pedig az állattartó telepet védték vízsugarakkal. A helyszínre munkagép is érkezett, amely körbetárcsázza a területet. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig eltarthatnak.
2018.09.23 19:56
Frissítve: 2018.09.23 20:10