Kiégett a Hűvösvölgyi Vigadó épülete (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.18. 07:30

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Keddre virradó éjjel kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton.
Az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté elmondta, hogy a Bánffy György emlékpark közelében található Hűvösvölgyi Vigadó épülete nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki.
A tűzhöz nagy erőkkel, összesen tizenkét járművel érkeztek ki a tűzoltók, akik tíz vízsugárral oltották el a lángokat. Oltás közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált.
Az oltási munkálatokkal párhuzamosan két közeli épületet - köztük egy óvodát - is védtek a lángoktól. Az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.
A Hűvösvölgyi Vigadó nem azonos a tőle nagyjából 50-100 méterre állt, hányattatott sorú Balázs vendéglővel. Az a magántulajdonban álló, vitatott tulajdonlású műemlék-épület - mely védettségének feloldásáért hosszan és sikertelenül lobbizott a kerület - szintén leégett, 2009 és 2011 között háromszor is, mire végül engedélyezték az elbontását.
Szerző
Frissítve: 2018.09.18. 08:49

Kamionok ütköztek, óriási a torlódás az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.09.17. 19:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Biatorbágy mellett történt a baleset, az autópálya külső sávját foglalják el a roncsolódott járművek.
Komoly dugót okoz a kamionbaleset, ami még hétfőn délután hat körül történt az M1-es autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán: két nyerges vontató ütközött össze a 22-es kilométerszelvényben, a  sérült kamionok pedig feltartják a forgalmat.
Az autósor jelenleg egy sávon halad, a rendőrség minden sofőrt fokozott óvatosságra kér az érintett szakaszon. A baleset során szerencsére csak anyagi kár keletkezett, nincsenek sérültek.
Szerző

Lezuhant egy siklóernyős Csákberénynél

Publikálás dátuma
2018.09.17. 16:01
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Egy dombos területre zuhant a sérült siklóernyős, a tűzoltók honvédségi munkagépek segítségével próbálják kimenteni.
Siklóernyős szenvedett balesetet hétfőn a Fejér megyei Csókakő és Csákberény között: információink szerint az eset délután három óra körül történt, az ernyős egy dombos, bozóttal borított területre zuhant, és meg is sérült földet érés közben.
A helyszínre riasztott móri tűzoltók katasztrófavédelmi egységek és egy honvédségi csörlős munkagép segítségével próbálják kiszabadítani a sportolót.
A mentést nehezíti, hogy az illető sűrűn benőtt területre zuhant, a tűzoltóknak a helyszínig is ösvényt kellett vágniuk – mondta a Népszavának Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei Katasztrófavédelem szóvivője.
police.hu szerint a siklóernyős egy 52 éves férfi, aki még tisztázatlan körülmények között zuhant le, és súlyosan megsérült a balesetben, kimentése után kórházba is kellett szállítani.
Szerző
Frissítve: 2018.09.17. 16:57