"Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt" - Kapával esett rendőröknek egy férfi

Publikálás dátuma
2018.09.24. 17:03
Illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Hogy agresszív férjétől elköltözhessen kislányával együtt, a rendőrök segítségét kérte egy nő. A segítségre valóban szükség volt, a kővel és kapával hadonászó férfit csak fegyverrel sikerült jobb belátásra téríteni.
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi és 49 éves anyja ellen felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, illetőleg bűnsegédi minőségben elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt - írja honlapján az ügyészség.
Tavaly augusztusban kért segítséget a rendőrségtől a vádlott felesége: a nő férje agresszív viselkedése miatt gyerekével együtt el akarta hagyni közös lakásukat.
Amíg a nő és kislánya a három rendőr kíséretében összecsomagolt, a férj anyja azzal fenyegette meg a rendőröket, „meg fognak dögleni, fel fogja őket jelenteni”.

Időközben a férj a helyszínre érkezett, és a rendőrök jelenlétében is agresszívan viselkedett a feleségével, ezért a rendőrök az asszonyt és a gyermeket a szolgálati gépjárműbe ültették. A férfi többször megkísérelte kinyitni a rendőrautó ajtaját, ebben testi kényszerrel akadályozták őt meg. A férfi üvöltözött és fenyegetőzött, egyik rendőrt lefogni is megpróbálta - röviden, nem tett eleget a rendőri felszólításoknak. Aztán felvett a földről egy nagyméretű követ, amivel a rendőrök irányába dobó mozdulatokat tett, utána pedig előhozott a lakásból egy kapát.
„Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt” - kiabálta, ezután a felemelt kapával az egyik rendőr felé indult. A rendőr pedig elővette fegyverét.

A támadót csak úgy sikerült megállítani, hogy többszöri felszólítást követően az egyik rendőr a maroklőfegyverét elővette, készenléti állapotba helyezte, és ráfogta a férfira, aki szitkozódva eldobta a kapát és elmenekült.
Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést, míg az anyjával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
Szerző

Mérgező kábítószer Ferihegyen - Feladta magát a körözött férfi

Publikálás dátuma
2018.09.24. 15:52

Fotó: NAV / Facebook
A fél kilogramm fentanillt tartalmazó küldemény miatt körözött férfi önként jelentkezett a rendőrségen.
A 24 éves férfi önként jelentkezett, elszámoltatása folyamatban van - írja a rendőrség közleménye alapján az MTI. Emlékeztettek, csütörtökön halálos méregnek számító kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában, amelyet egy 32 éves nő rendelt saját nevére Kínából.
Az 506,5 gramm fehér por a vegyészszakértői vélemény szerint fentanilszármazékot tartalmaz, amely kábítószernek számít. A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező: nemcsak a fogyasztóira életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is. A fentanilból mindössze kettő milligramm halálos lehet. Ez a mennyiség egyébként nagyjából egy gramm heroinnak feleltethető meg.
A nőt szombaton elfogták, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az asszony vallomást tett, a nyomozás során szabadlábon védekezik - közölték.
Szerző

Bútorok égtek egy szentendrei iskolában, tanárok és diákok oltották el a tüzet

Publikálás dátuma
2018.09.24. 15:27
Illusztráció
Fotó: Népszava
Összehordott szemét és bútorok kaptak lángra.
Kisebb tűz volt egy iskola területén, Szentendrén, a Római Sánc közben hétfő kora délután - tájékoztat a katasztrófavédelem. Összehordott hulladék és bútor égett mintegy tíz négyzetméteren.
Az intézményt még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta nyolcvan tanuló és három tanár, majd a munkatársak és a diákok elfojtották a lángokat, az egységek pedig megszüntették az izzásokat és végleg eloltották a tüzet.
Szerző