MTVA;Papp Dániel;

A „hírhamisító” Papp Dániel lett az MTVA vezérigazgatója

Közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst a vezérigazgatói tisztségből.

Karass Monika, az NMHH Elnöke saját kérésére, közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst a vezérigazgatói tisztségből. A médiatartalom-gyártó vállalat vezetői feladatainak ellátásával 2018. október 1-től, megbízott vezérigazgatóként Papp Dánielt, eddigi tartalomszolgáltatási igazgatót bízta meg – közölte az MTVA.

Az MTVA és a közmédia médiaszolgáltatója, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. a közleményben köszönetét fejezte ki Vaszily Miklós távozó vezérigazgatónak az elmúlt időszak sikeres menedzseri munkájáért, s egyben sok sikert kíván további pályafutásához.

Mint ismert, Papp készítette 2011-ben azt az emlékezetes Cohn-Bendit-riportot, amit úgy vágott meg, hogy azt sugallja: a zöldpárti politikus az ő kérdésének hatására hagyott ott egy sajtótájékoztatót, miközben erről szó sem volt. Az csak az Index birtokába került vágatlan felvételből derült ki, hogy Cohn-Bendit részletesen válaszolt az MTV kérdésére. Pappot ezután nevezték ki a hírszerkesztőség élére, ahol legemlékezetesebb húzása az volt, amikor az általa irányított szerkesztőség egy riportban kitakarta Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét.

A Kúria korábbi ítélete egyébként kimondta, hogy az Index nem követett el bűncselekményt, amikor egy 2014 őszi cikkében hírhamisítónak nevezte Papp Dánielt.