Előfizetés

A „hírhamisító” Papp Dániel lett az MTVA vezérigazgatója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 14:44
Fotó: Népszava
Közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst a vezérigazgatói tisztségből.
Karass Monika, az NMHH Elnöke saját kérésére, közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst a vezérigazgatói tisztségből. A médiatartalom-gyártó vállalat vezetői feladatainak ellátásával 2018. október 1-től, megbízott vezérigazgatóként Papp Dánielt, eddigi tartalomszolgáltatási igazgatót bízta meg – közölte az MTVA. Az MTVA és a közmédia médiaszolgáltatója, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. a közleményben köszönetét fejezte ki Vaszily Miklós távozó vezérigazgatónak az elmúlt időszak sikeres menedzseri munkájáért, s egyben sok sikert kíván további pályafutásához. Mint ismert, Papp készítette 2011-ben azt az emlékezetes Cohn-Bendit-riportot, amit úgy vágott meg, hogy azt sugallja: a zöldpárti politikus az ő kérdésének hatására hagyott ott egy sajtótájékoztatót, miközben erről szó sem volt. Az csak az Index birtokába került vágatlan felvételből derült ki, hogy Cohn-Bendit részletesen válaszolt az MTV kérdésére. Pappot ezután nevezték ki a hírszerkesztőség élére, ahol legemlékezetesebb húzása az volt, amikor az általa irányított szerkesztőség egy riportban kitakarta Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét. A Kúria korábbi ítélete egyébként kimondta, hogy az Index nem követett el bűncselekményt, amikor egy 2014 őszi cikkében hírhamisítónak nevezte Papp Dánielt.

Rendőri felvezetéssel ment szülni egy szolnoki nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kismama időben megérkezett a kórházba, ahol világra hozta egészséges gyermekét.
Egy kétségbeesett nő kért segítséget csütörtökön 22 óra körül Szolnok egyik utcáján az arra járőröző rendőröktől, mert várandós testvérénél megindult a szülés és haladéktalanul orvosi segítségre volt szüksége. Elmondta, hogy állapotos húga a kilencedik hónapban jár és gyermekének születése csak októberre volt várható, de a szülés előbb elkezdődött – írja a police.hu. A járőrpáros felmérte a helyzetet és a gyorsaság fontosságát, ezért rendőri felvezetéssel azonnal a szolnoki Hetényi Géza Kórházba kísérték a vajúdó asszonyt. A történtekről útközben tájékoztatták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. Az ügyeletes tiszt azonnal felvette a kapcsolatot a kórházzal, akik a pontos épülethez irányították a felvezetéssel érkező anyát, továbbá előkészítették a szülészetet az eseményre. A kismama időben megérkezett a kórházba, ahol világra hozta egészséges gyermekét.

"Az otthonápolás munka!" - Újabb demonstráció a Kossuth téren

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 13:30

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Több száz érintett és támogatóik vonulnak a Parlament elé, hogy megmutassák: az otthonápolás munka, amelyért tisztességes bér kellene hogy járjon. Ismert emberek videóban mozgósítanak a tiltakozásra.
Öt ismert férfi gondozta egy napon át az otthonápolásra szoruló Eriket, hogy – csatlakozva a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) Csoport és az aHang platform kampányához – megmutassák: az otthonápolás munka, amelyért tisztességes bér kellene hogy járjon. Imre Géza olimpikon vívó az udvarról az emeletre vitte fel Eriket, Lackfi János költő megetette a 13 éves fiút, Gálvölgyi János pedig olvasott neki Lackfi János könyvéből. Zala György olimpikon kenus a lakáson belül emelgette Eriket és a nap zárásaként Molnár Áron NoÁr együtt gitározott a fiúval, egy kis dalt is improvizált neki a megható filmben.
Az aHang közleményében azt írja, hogy szervezetek támogatói videója a pénteki kiállásra is kíván mozgósítani, szeptember 28-án ugyanis újra a Parlament elé vonul több száz érintett és támogatóik.  Az eseményen a szervezetek támogatói Az otthonápolás munka! feliratú matricákat osztanak majd szét, és arra kérik a megjelenteket: minél több helyre – babakocsikra, autókra, a csatlakozó üzletek és vendéglátóhelyek ablakaira – ragasszák ki a „hirdetményt”, hogy mind nyilvánvalóbbá és megkerülhetetlenné váljon az ügy társadalmi támogatottsága.
„Választott képviselőink, a hatalommal felruházott politikusaink végezzék el azt a munkát, amelyre a magyar emberek szinte 100 százaléka kéri őket”

– fogalmaztak a közleményben.

Mint írják, a májusban indított petíciót eddig összesen 45 ezer ember írta alá, közülük 5000 aláírást az önkéntesek szedtek össze papíralapú ívekkel – nagyrészt olyan érintettektől, akik helyzetükből adódóan még interneteléréssel sem rendelkeznek.