Schiffer András visszatér az LMP-hez

Publikálás dátuma
2018.10.01 16:55
Fotók: Vajda József
Fotó: /
Bár a mandátumáról már 2016-ban lemondott, a pártból pedig májusban kilépett, igazából soha nem távolodott túl messzire.
Miközben az LMP-ből Schiffer András és Hadházy Ákos után a párt harmadik egykori társelnöke Szél Bernadett is kilépett, Schiffer visszatér az LMP környékére. A Népszava ugyanis LMP-s forrásból úgy értesült: a párt alapítója az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább (Schiffer 2016-ban mondott le mandátumáról, és csak néhány hónapja, idén májusban jelentette be, hogy távozik a pártból). A párttól egyelőre nem kaptunk hivatalos reakciót, maga Schiffer pedig csak annyit mondott: „nem tudok róla”. Schmuck Erzsébet képviselő viszont lapunknak azt mondta: „felmerült” a korábbi társelnök alkalmazása.  Hadházy Ákos, ma már függetlenként politizáló országgyűlési képviselő is úgy tudja, Schiffer visszatér. Az ellenzéki politikus szerint egykori párttársa vastagon benne van, hogy az LMP-ben felborzolódtak az indulatok, azt viszont nem tudja eldönteni, hogy szándékosan szerette volna a pártot „kicsinálni”, vagy csak a visszatérésének ágyazott meg ezzel. – Az utóbbi hónapokban sok méltatlan támadást érte Szél Bernadettet, megdöbbenve hallottam a belső szervezkedéseket is ellene. Ez a döntés logikus volt, az LMP-ben a józan ész és az indulatok csatájából, sajnos utóbbi került ki győztesen. Megértem a volt társelnök döntését – nyilatkozta egykori párttársa kilépéséről Hadházy. Arra a kérdésünkre, hogy függetlenként együttműködik-e majd Szél Bernadett-tel, Hadházy azt mondta: mindig jól tudott közösen dolgozni vele, ha pedig támogatná például az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtést, azt szívesen venné. Szél Bernadett mellett kilépett az LMP-frakcióból a korábban az Együttben politizáló Szabó Szabolcs is, akivel a volt társelnök „szoros munkakapcsolatban” fog dolgozni. Szél a Facebookon azt írta: reményei szerint más képviselőkkel is sikerül hasonló kapcsolatot kialakítani.
2018.10.01 16:55
Frissítve: 2018.10.01 20:17

Most összefestékezték a Fidesz irodáját Szegeden

Publikálás dátuma
2018.12.14 13:05

Fotó: Szeged.hu/
Csütörtökön betörték, ezúttal pedig fehér festékkel borították be az üvegajtót.
Most nem féltéglával törték be a szegedi Fidesz-iroda ajtajának üvegét a Victor Hugo utcában, hanem összefestékezték – írja a Szeged.hu. Csütörtökön mi is beszámoltunk arról, hogy reggelre betörték az üveget, és a kormánypárt szegedi csoportja feljelentést tesz az ügyben. A portál cikke szerint reggelre a frissen beüvegezett ajtót összefestették.
2018.12.14 13:05

Donáth Anna: Megteheti az ember, hogy ne menjen ki?

Publikálás dátuma
2018.12.14 13:01

Fotó: Momentum/
A túlóratörvény elfogadása miatt protestáló politikust túlórázó rendőrök hallgatták ki.
Ma kora reggel engedték csak ki Donáth Annát, a Momentum alelnökét a X. kerületi rendőrkapitányságról. Az ellenzéki politikust a Kossuth téri tüntetésről vitték be éjszaka. Donáth elmondása és a videók tanúsága szerint "egy lila füstöt kibocsátó partikelléket” tartott a kezében és négy méterre állt a parlament főbejáratához helyezett rendőrsorfaltól amikor behúzták a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vitték, és könnygázt is kapott. – Végig háttal álltam a rendőröknek, annyit éreztem, hogy hirtelen valaki beránt – emlékezett vissza az eseményekre lapunknak Donáth. A rendőrségi jegyzőkönyvben – mesélte a politikus – ugyanakkor már azt írták: szembe állt az egyenruhásokkal és olyan mozdulatot tett, mintha feléjük akarná hajítani a kelléket. Olyan állítást is talált az ellenzéki politikus a dokumentumban, hogy direkt vetette magát a földre és a testi épségét akarták csak óvni a berántással. A jegyzőkönyv Donáth elmondása szerint az ügyvédénél van, de már helyben is jelezték, nem értenek egyet a tartalmával, ha kell videóval is bizonyítják állításaikat. – Semmivel – mondta a Momentum alelnöke arra a kérdésünkre, hogy mivel indokolták a rendőrök, hogy egész éjszaka bent tartották. – Kedvesek és előzékenyek voltak, látszott rajtuk, hogy hamar túl akarnak lenni ők is a dolgon. Szerintem a velem foglalkozó rendőrök ugyanúgy nem tudták mit keresek ott, mint én – fogalmazott. "A helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyemben eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték. Velem. Mert a jogaikért tüntettem. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140.000-ért." Donáth a Facebookon megemlítette, hogy többen órákon át olyan hangosan skandáltak, hogy a fogdán is hallotta. Kunhalmi Ágnest és Szél Bernadettet, külön kiemelte, akik szerinte mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a kálvária. Arra a kérdésünkre, hogy ezek után péntek este is tüntetni fog-e, Donáth csak annyit reagált: „Megteheti az ember, hogy ne menjen ki?”
2018.12.14 13:01