Előfizetés

Turistacsapda: nem engedték ki a vendégeket a lehúzós belvárosi bárból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.08. 11:25
Rendőrségi rajtaütés 2018. október 7-én egy belvárosi bárban
Fotó: police.hu
Legalább hat vendéget csaptak be túlárazott számlákkal az V. kerületi pubban; a turistáknál ha nem volt elég pénz, valakit a kocsmában "marasztaltak" a cech rendezéséig.
Rajtaütés során vitték el a BRFK nyomozói vasárnap este egy belvárosi bár személyzetét: 12 nőt és 4 férfit fogtak el, mivel a gyanú szerint rendszeresen csaptak be és félemlítettek meg turistákat. 
A rendőrség úgy tudja, hogy az alkalmazottak 2018. szeptember 21. és október 5. között hat turistát (három indiai, két svájci-afgán és egy japán férfit) csábítottak be a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Amikor a vendégek távozni akartak, fizetéskor a fogyasztásukhoz képest jóval magasabb összeget kellett fizetniük. Ha nem volt a vendégnél a számla kiegyenlítéséhez elegendő pénz, az alkalmazottak elkísérték őket a sértetteket a legközelebbi ATM-hez, vagy akár a szállodai szobájukig, hogy pénzt vegyenek magukhoz. 
Amikor több turistát csábítottak be egyszerre a bárba és nem volt náluk elég pénz, az egyiknek mindaddig a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel. A visszaélések során közel félmillió forinttal károsították meg a sértetteket.
Az V. kerületi rendőrök önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Közülük a 49 éves K. Istvánt, a 43 éves B. Ferencet, a 71 éves P. Károlyt és a 39 éves F. Dánielt őrizetbe is vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - olvasható a rendőrség honlapján.
A Belváros frekventált helyszínein, így a Váci utcában vagy az Erzsébet téren is visszatérő probléma, hogy furcsa hátterű bárok lehúzzák vendégeiket. A VS.hu már 2014-ben írt két, trükkös számlázással hírbe hozott pubról, a köztük Centralról; utóbbi ettől függetlenül újra kinyithatott, és az alkalmi rendőri razziák ellenére is működött. A Zoom.hu szerint 2017-ben októberében rendőrök rohanták le a szórakozóhelyet, ugyanilyen számlás trükközés miatt

Megszülte gyermekét, és elvesztette szüleit a balesetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.08. 10:31
A bolgár nő autója felborult, majd többször is megpördült az M15-ös úton
Fotó: ugyeszseg.hu
A terhes bolgár nő záróvonalon próbált előzni: döntésével megpecsételte szülei sorsát.
Halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a győri nyomozó ügyészség azt a nőt, aki 2017 nyarán karambolozott egy teherautóval az M15-ös autóúton. A vádirat szerint az állapotos bolgár asszony családjával – egy éves gyermekével, férjével és szüleivel – utazott Németország felé. Rajka közelében jártak, amikor a vádlott a záróvonal ellenére előzni kezdett, hogy kikerüljön egy buszt – csak későn vette észre, hogy szemből egy teherautó érkezik. 
A nő egy hirtelen kormánymozdulattal megpróbált visszatérni saját sávjába – vissza az autóbusz elé – de autójuk fara nekiütközött a busz orrának; ettől a kocsi felborult, többször is átpördült tetején, majd az út szélén állt meg. A pörgéstől kiestek az utastérből a szülők, akik biztonsági öv nélkül utaztak, és a helyszínen szörnyet haltak. A gyermekülésbe kötött kicsi csonttörésekkel és tüdőzúzódással, a férj könnyebb sérülésekkel élte túl a balesetet. A nyolc hónapos terhes nő betörte koponyáját és belső sérüléseket szenvedett, ezért ellátásakor császármetszéssel kellett világra hozni magzatát. A vádiratban szereplő vétség akár öt év szabadságvesztéssel is sújtható. A nő bűnösségéről várhatóan távollétében hoz majd ítéletet az illetékes bíróság.

Soroksári gyilkosság - A rendőrpalotában is szagot fogtak a nyomkereső kutyák

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.08. 09:24

Fotó: Népszava
A világ legjobb nyomkereső kutyáit is bevetették a soroksári kocogó nő gyilkosának megtalálásához, amelyek a tetteshez ugyan nem vezették közelebb a nyomozókat, de meglepő helyekre igen.
Egy évvel a gyilkosság után különlegesen kiképzett ebekkel is keresik a soroksári nő gyilkosát - írta meg a Blikk. Az állatok négy napig dolgoztak, közel háromszáz kilométeres területet jártak be. Szagot fogtak többek között a tetthelyhez közelében a Duna-parton, Pesterzsébeten több garázsnál, kocsmánál, a polgármesteri hivatalnál, de egy barkácsáruház azon részlegén is, ahol a köteleket lehet megtalálni.  is. Ez azért érdekes, mert a nyomozás szerint a nőt kötéllel fojtották meg.
Az egyik kutya a Teve utcai rendőrpalotához vezette a gazdáit. Az eb a földszinti italautomata után a lifttel a lopásokkal kapcsolatos ügyeket vizsgáló emeletre ment, és annál az irodánál jelzett, ahol a tanúkat és a gyanúsítottakat hallgatják ki. Mindez azért lehet érdekes, mert a soroksári nő meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszter lopásokból tartotta fent magát, egy időben garázsokat tört fel, és azokban húzta meg magát.
A nyomkövetők az úgynevezett légszimatolás módszerével, azaz a földből érkező szagokból tájékozódva elvezették a rendőröket az áldozat munkahelyére, egy edzőterembe, egy szoláriumba is, sőt Egerig is, ám újabb bizonyítékot nem találtak.
A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. A 36 éves nőt, Gyurik Krisztinát kocogás közben megverték majd megfojtották. Holttestét másnap hajnalban a bokrok között találták meg. Az elkövetőt öt évig hiába kereste a rendőrség, idén azonban a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált maradványok és az évek óta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között.