Kalapáccsal verte agyon szüleit, de nem kell börtönbe mennie

Publikálás dátuma
2018.10.11 11:04
A szüleit meggyilkoló férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető. A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Hiába ölt meg két embert és támadt rá tűzoltókra, a soproni férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető.
Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, K. R.-t, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban. A bíróság elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését - tájékoztatta a törvényszék szóvivője, Havasiné Kulcsár Petra  a távirati irodát. Kulcsár Petra elmondása szerint a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat. 
K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése. Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból a szüleire támadt, és halálukig kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket.  Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy a lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.  A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje. 
A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején. A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg. Az ítélet nem jogerős, ám az ügyész és a védő  istudomásul vette; a vádlott a jogszabály adta lehetőségek szerint nyolc napon belül nyilatkozhat az elsőfokú döntésről.
2018.10.11 11:04

Gázpisztollyal lövöldöztek az Örs vezér terén

Publikálás dátuma
2019.02.17 08:24
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy söröző előtt összeszólalkozott két társaság, elfajult a vita.
Lövések dördültek péntek éjszaka az Örs vezér terén – tudta meg a 24.hu. A portál információi szerint két társaság nem sokkal éjfél előtt összeszólalkozott a Sörpatika előtt. A nézeteltérés odáig fajult, hogy az egyik férfi elővett egy gázpisztolyt és többször is a levegőbe lőtt. A bűncselekményt elkövető férfi az eset után elmenekült.
2019.02.17 08:24

Halálra gázoltak egy kerékpárost Nagykőrösnél

Publikálás dátuma
2019.02.17 08:15
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A baleset körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.
Egy autó – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy, a vele azonos irányban, az út szélén közlekedő kerékpárost szombat este a 441-es számú úton, Nagykőrös közigazgatási területén – írja a police.hu. A biciklis férfi a balesetben olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
2019.02.17 08:15