Kalapáccsal verte agyon szüleit, de nem kell börtönbe mennie

Publikálás dátuma
2018.10.11 11:04
A szüleit meggyilkoló férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető. A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Hiába ölt meg két embert és támadt rá tűzoltókra, a soproni férfi pszichés betegsége miatt nem büntethető.
Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, K. R.-t, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban. A bíróság elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését - tájékoztatta a törvényszék szóvivője, Havasiné Kulcsár Petra  a távirati irodát. Kulcsár Petra elmondása szerint a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat. 
K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése. Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból a szüleire támadt, és halálukig kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket.  Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy a lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.  A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje. 
A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején. A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg. Az ítélet nem jogerős, ám az ügyész és a védő  istudomásul vette; a vádlott a jogszabály adta lehetőségek szerint nyolc napon belül nyilatkozhat az elsőfokú döntésről.
2018.10.11 11:04

Késsel támadt a taxisra

Publikálás dátuma
2018.10.23 08:29

Fotó: police.hu/
A sofőr előre kérte a viteldíjat, nem kellett volna.
Az Egri Rendőrkapitányság eljárást indított egy 21 éves férfi ellen, aki - a jelenlegi adatok alapján - vasárnap este taxit hívott egerbaktai otthonához, majd azzal egy másik településre akart menni - írja a rendőrség honlapján.    A taxisofőr a nagy távolság miatt előre kérte a viteldíjat, így a férfi menet közben megpróbált egy bankautomatánál pénzt magához venni, azonban nem sikerült. Ezt követően visszaült a járműbe, és egy késsel életveszélyesen megfenyegette a sofőrt, aki ki tudott szállni annak ellenére, hogy támadója megpróbálta visszatartani. B. László elhajtott a járművel, melyet Egerbakta belterületén végül hátrahagyott és gyalog elmenekült. Elfogását követően ellene - őrizetbe vétele mellett - zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozó hatóság egyben előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.
2018.10.23 08:29

Lakástűzben halt meg egy nő Bényén

Publikálás dátuma
2018.10.22 20:16
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Meghalt egy nő Bényén, amikor egy háromszintes családi ház egyik helyiségében tűz ütött ki hétfőn - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A házban hárman tartózkodtak, ketten kijutottak, egy nő viszont a helyiségben rekedt és a helyszínen meghalt. A monori hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Az igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének okát. 
2018.10.22 20:16