Egygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott

Publikálás dátuma
2018.10.12. 22:48

Fotó: Thanászisz Sztavrakisz / MTI-AP
A görögök a 65. percben találták el először Gulácsi Péter kapuját, s egyből gólt szereztek.
Csekély érdeklődés övezte a magyar labdarúgó-válogatott vendégjátékát Görögországban, mintegy nyolcezer néző jelent meg a közel hetvenezer fő befogadására alkalmas athéni Olimpiai Stadionban.
Marco Rossi két helyen változtatott a legutóbbi mérkőzéshez képest: a középpályára Kalmár Zsolt került be Kovács István kárára, míg Lang Ádám helyett a debütáló Willi Orban – Orbán névvel a hátán – kezdett a védelem tengelyében Kádár Tamás mellett.
A görögök a meccs kezdetétől sokat birtokolták a labdát, az első kaput talált lövést azonban magyar oldalon jegyezhettük fel, Varga Roland távoli szabadrúgását védte Vaszilisz Barkasz. A 16. percben Szalai Ádám bólintott a kapu mellé, majd a játékrész közepén Varga ígéretes csapódó pontrúgását követően hördült fel a publikum. Az első játékrész hajrájában a görögök ismét fölénybe kerültek, ám Gulácsi Pétert egyszer sem késztették védésre.
A térfélcsere után Bese Barnabás kanyarította Szalai fejére a labdát, a Hoffenheim támadója viszont ezúttal is célt tévesztett. Az 55. percben Marco Rossi pályára küldte Kovács Istvánt, aki Kalmár Zsolt helyére érkezett. A 65. minutumban aztán némileg váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak, Kosztasz Mitroglu bólintott Orban mellől a hálóba. A görögök első kaput talált lövéséből tehát egyből gól született.
A bekapott találat után Rossi még kettőt változtatott: Nagy Dominik Varga, míg Németh Krisztián a jobb hátvéd Bese Barnabás helyére érkezett. A magyar csapat a hajrában nem tudott ritmust váltani, s egyben újabb helyzeteket kialakítani, így egygólos vereséget szenvedett.
A csoport másik mérkőzésén Észtország és Finnország sokáig nem bírt egymással, a vendégek a 91. percben szerezték meg a győztes gólt. A finnek három kör után kilenc ponttal vezetik a csoportot, őket hattal követik a görögök, a magyarok három ponttal rendelkeznek, az észtek továbbra is pont nélkül állnak.
Szerző

Mbappé a franciák megmentője

Publikálás dátuma
2018.10.12. 22:07

Fotó: FRANCK FIFE / AFP
A világbajnok válogatott a 85. percben még kétgólos hátrányban volt, ám végül nem kapott ki Izlandtól. Cristiano Ronaldo ezúttal sem játszott a portugáloknál.
Megkezdődtek a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójának küzdelmei, a csapatok pedig már annak tudatában léphettek pályára, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavasszal bejelentetthez képest 50 százalékkal kap több szolidaritási díjat oszt szét a válogatottak között, mint korábban tervezte. A szövetség ezzel a lépéssel minden bizonnyal a Nemzetek Ligája rangját szeretné emelni, ugyanis a barátságos mérkőzések kiváltása érdekében létrehozott sorozatot a játékosok, edzők és a klubok vezetői is többször kritizálták az elmúlt időszakban.
„A fiúk sajnos újból elhagyják a klubot és Nemzetek Ligája-mérkőzéseket kell játszaniuk, ami a legértelmetlenebb versenysorozat a futballvilágban” – nyilatkozta Jürgen Klopp, a Liverpool FC német menedzsere mondta, miután csapata 0–0-s döntetlent játszott a Manchester Cityvel.
A hétvége slágermeccsének Hollandia és Németország összecsapása ígérkezik, a Nationalelf kapitánya, Joachim Löw viszont a Nemzetek Ligája védelmére kelt. „Számunkra és számomra, mint szövetségi kapitány, ez a sorozat egy jó találmány. Hogy miért? Azért, mert topnemzetekkel mérkőzhetünk meg, és a meccsek téttel bírnak. Ez egy bajnokság, és ebben a fázisban nekünk előnyösebb, ha nem kis országok válogatottjaival találkozunk” – nyilatkozta egy berlini sajtótájékoztatón Löw.
Ami a csütörtöki mérkőzéseket illeti: az Európa-bajnok portugálok ismét Cristiano Ronaldo nélkül léptek pályára, ám 3-2-re legyőzték Lengyelországot. A luzitánok két győzelmükkel fölényesen vezetik csoportjukat, míg az olaszoknak és a lengyeleknek egy-egy pontjuk van.
A világbajnok francia csapat ezúttal barátságos meccsen lépett pályára Izland ellen, s majdnem csúfos vereséget szenvedett. A szigetországiak a 85. percben még két góllal vezettek, ám ekkor egy öngól, majd Kylian Mbappé büntetőből szerzett találatának köszönhetően a gallok döntetlenre mentették az eredményt. A Paris Saint-Germain 19 éves sztárfocistája kivételes kvalitásaival pedig azt is kiérdemelte, hogy ő szerepel a nagy presztízsű Time-magazin legújabb nemzetközi kiadásának címlapján.
A csütörtök este további kiemelt felkészülési mérkőzésein Spanyolország 4–1-re győzött a Gareth Bale-t nélkülöző Wales otthonában, így a vb után kinevezett Luis Enrique szövetségi kapitány háromból három győzelemnél tart. Argentínának Lionel Messi hiányában is jól ment, 4–0-ra hozták a kötelező győzelmet Irak ellen.

Hétvégi tv-s meccsek

Szombat: Szlovákia–Csehország (Sport2 15.00), Hollandia–Németország (Sport1 20.45 ), Írország–Dánia (Sport2 20.45), Norvégia–Szlovénia (Sport2 18.00) Vasárnap: Románia–Szerbia (Sport2 15.00), Oroszország–Törökország (Sport2 18.00), Lengyelország–Olaszország (Sport2 20.45).

Csütörtöki eredmények

A osztály: 3. csoport: Lengyelország–Portugália 2-3 Az állás: 1. Portugália 6 pont/2 mérkőzés (1-0), 2. Lengyelország 1/2 (3-4), 3. Olaszország 1/2 (1-2) B osztály: 2. csoport:
Oroszország–Svédország 0-0 Az állás: 1. Oroszország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Törökország 3/2, 3. Svédország 1/2 C osztály: 1. csoport: Izrael–Skócia 2-1 Az állás: 1. Skócia 3/2 (3-2), 2. Izrael 3/2 (2-2) 3. Albánia 3/2 (1-2)
4. csoport: Montenegró-Szerbia 0-2, Litvánia-Románia  1-2. Az állás: 1. Szerbia 7/3, 2. Románia 5/3, 3. Montenegró 4/3, 4. Litvánia 0/3 D osztály: 3. csoport: Feröer-szigetek–Azerbajdzsán 0-3 , Koszovó–Málta 3-1. Az állás: 1. Koszovó 7/3, 2. Azerbajdzsán 5/3, Feröer-szigetek 3/3, 4. Málta 1/3

Szerző
Frissítve: 2018.10.13. 18:04

Több ezer eurós bírság helyett nagyon sokat takaríthatnak a randalírozó szurkolók

Publikálás dátuma
2018.10.12. 20:56

Fotó: Elmar Kremser / AFP
Szokatlan megoldást választott Mainz csapata - de így a rendbontókat nem tiltják ki életük végéig az összes német stadionból.
Takarítóként, illetve pályamunkásként dolgozhatja le a 15 ezer eurós büntetést a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz csapatának nyolc szurkolója. A drukkerek 2017 márciusában füstbombákat és petárdákat dobáltak a játéktérre a Darmstadt elleni bajnokin, a rendbontás után a német szövetség megbüntette a mainzi klubot. 
Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy ellentétben más klubokkal, nem a polgári peres utat választja, amelynek végén a német jogrend szerint általában a bíróság megfizetteti a rendbontókkal a klubnak okozott anyagi kárt, hanem ledolgoztatja a drukkerekkel a büntetés összegét. 
A nyolc mainzi szurkolóval és ügyvédeikkel külön-külön állapodott meg az egyesület, de mindenki élt ezzel a lehetőséggel. A drukkerek takarítanak a klubházban, tisztán tartják a pályát a csapat stadionjában és edzőközpontjában, de feladataik közé tartozik a lelátó, illetve a kapu mögötti pályarészek takarítása is egy-egy hazai mérkőzés után. 
A Mainz vezetősége a rendbontás után a rendőrségen tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, a vétkesek beazonosítását követően pedig anyagi kártérítésre is igényt tartott. Ha nem született volna megállapodás peren kívül arról, hogy a rendbontók ledolgozzák az okozott kár összegét, akkor a bíróság örökre kitiltotta volna őket az összes német stadionból, és több ezer eurós pénzbírságot szabott volna ki rájuk. 
"Úgy gondoljuk, mindenki számára megfelelő megoldás született, ezek a szurkolók biztos nem dobnak be több petárdát a pályára, ezért az örökös kitiltásuk sem indokolt, és talán a társaikat is le tudják beszélni erről" - olvasható a mainzi klub közleményében.
Szerző