Drograzzia a Hős utcában – 14 ember őrizetben (videó)

Publikálás dátuma
2018.10.17. 07:02
Rendőrök a X. kerületi Hős utcában 2018. október 16-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az akció célja a terjesztői hálózat felszámolása volt. A kőbányai rendőrkapitányság nyomozói 14 személyt vettek őrizetbe.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei komplex rendészeti és bűnügyi akciót hajtottak végre Budapesten, a Hős utcában. Az akció célja a kábítószerrel, illetve az új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyek elfogása, valamint a terjesztői hálózat felszámolása volt – írja a police.hu. A nyomozók az összehangolt akció eredményeként összesen 29 személyt állítottak elő, akik közül 14 személyt kábítószer-kereskedelem, illetve új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, hat főt pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók a kábítószer-kereskedelemmel, illetve az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével meggyanúsított 14 személyt őrizetbe vették. A rendőrök a helyszínen több lakásban is kutatást tartottak, amely során 10,71 gramm kábítószergyanús fehér port, 17,23 gramm növényi törmeléket, illetve több mint másfél millió forintot foglaltak le.  
Szerző
Frissítve: 2018.10.17. 11:14

Nincs áram 1400 háztartásban egy békásmegyeri tűz miatt

Publikálás dátuma
2018.10.16. 20:49
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még egy kis ideig nem lesz áram, írja a katasztrófavédelem. Egy családi ház teljesen kiégett, de senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete a budapesti Békásmegyeren, a Pusztadombi utcában kedden este - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem. A nagy erőkkel a helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fojtották el a lángokat.
Az eset során személyi sérülés nem történt, de a ház lakhatatlanná vált.

Az ingatlan két lakóját szükséglakásban helyezik el.
A beavatkozás idejére áramtalanítani kellett egy középfeszültségű vezetéket, így "még egy kis ideig" 1400 háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.
Szerző
Témák
tűzeset Budapest
Frissítve: 2018.10.16. 20:59

Kigyulladt egy tanya, súlyosan összeégett egy ember

Publikálás dátuma
2018.10.16. 16:20
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az aljnövényzet is lángra kapott, 8 hektáron. A sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.
Egy tanya melléképülete gyulladt ki és égett le Kistelek külterületén - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A tűz átterjedt az aljnövényzetre és mintegy nyolc hektárnyi területet érintett.

Az esethez riasztották a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a kiskunfélegyházi hivatásos és a csengelei önkéntes tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Hét vízsugárral fojtották el a lángokat.
A munkálatok során az egységek egy embert kihoztak a melléképületből, akit súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.
Szerző