Előfizetés

Drograzzia a Hős utcában – 14 ember őrizetben (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.17. 07:02
Rendőrök a X. kerületi Hős utcában 2018. október 16-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az akció célja a terjesztői hálózat felszámolása volt. A kőbányai rendőrkapitányság nyomozói 14 személyt vettek őrizetbe.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei komplex rendészeti és bűnügyi akciót hajtottak végre Budapesten, a Hős utcában. Az akció célja a kábítószerrel, illetve az új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyek elfogása, valamint a terjesztői hálózat felszámolása volt – írja a police.hu. A nyomozók az összehangolt akció eredményeként összesen 29 személyt állítottak elő, akik közül 14 személyt kábítószer-kereskedelem, illetve új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, hat főt pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók a kábítószer-kereskedelemmel, illetve az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével meggyanúsított 14 személyt őrizetbe vették. A rendőrök a helyszínen több lakásban is kutatást tartottak, amely során 10,71 gramm kábítószergyanús fehér port, 17,23 gramm növényi törmeléket, illetve több mint másfél millió forintot foglaltak le.  

Nincs áram 1400 háztartásban egy békásmegyeri tűz miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.16. 20:49
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még egy kis ideig nem lesz áram, írja a katasztrófavédelem. Egy családi ház teljesen kiégett, de senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete a budapesti Békásmegyeren, a Pusztadombi utcában kedden este - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem. A nagy erőkkel a helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fojtották el a lángokat.
Az eset során személyi sérülés nem történt, de a ház lakhatatlanná vált.

Az ingatlan két lakóját szükséglakásban helyezik el.
A beavatkozás idejére áramtalanítani kellett egy középfeszültségű vezetéket, így "még egy kis ideig" 1400 háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.

Kigyulladt egy tanya, súlyosan összeégett egy ember

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.16. 16:20
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az aljnövényzet is lángra kapott, 8 hektáron. A sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.
Egy tanya melléképülete gyulladt ki és égett le Kistelek külterületén - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A tűz átterjedt az aljnövényzetre és mintegy nyolc hektárnyi területet érintett.

Az esethez riasztották a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a kiskunfélegyházi hivatásos és a csengelei önkéntes tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. Hét vízsugárral fojtották el a lángokat.
A munkálatok során az egységek egy embert kihoztak a melléképületből, akit súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.