A halálba küldte a teherautó a motorost

Publikálás dátuma
2018.10.27. 12:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset helyszínén teljes az útzár.
Egy tehergépjármű elütött egy motoros férfit Verpeléten. A motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, írj a police.hu. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek. A járművezetők a környező utcákon keresztül tudnak kerülni.
Szerző

Nem engedi volán mögé ülni az ügyészség a Viszkist, noha felesége veszélyeztetett terhes

Publikálás dátuma
2018.10.27. 10:10
FOTÓ: Facebook
Elutasította az ügyészség Ambrus Attila méltányossági kérelmét, írja a Blikk. Emlékeztetőül: a Viszkis júniusban ittasan vezetett, és elvették a jogosítványát. Fellebbezett, mert a munkája miatt sokat utazik, valamint felesége, Réka veszélyeztetett terhes, s mivel egy tanyán laknak, ahol a legközelebbi szomszéd is több száz méterre van tőlük, így szüksége lenne a vezetői engedélyére, ha bármi baj történik. Úgy látszik azonban, még jó ideig sofőrt kell fogadnia, ha kocsikázni szeretne. "Szerintem a hatóságok nem felejtik el, hogy én egyszer már keresztbe tettem nekik" – panaszolta Ambrus. "Most nemcsak engem, hanem az egész családomat szívatják, a feleségemet és a gyerekemet is. Nem tagadom, én hoztam rossz döntést, amikor órákkal azután, hogy ittam két pálinkát, volán mögé ültem, de ötvenéves elmúltam, a feleségem bár most jól van, bármikor bármi történhet, igazságtalannak érzem, amit velem tesznek". Aki belátja, kénytelen elfogadni a döntést, arra azonban kíváncsi, mivel indokol az ügyészség.
Szerző

Aki tényleg siet, azt egy vasúti sorompó sem állítja meg

Publikálás dátuma
2018.10.27. 09:57

Fotó: police.hu
A pótkocsi azonnal üzemen kívül helyezte a vasúti átjáró "biztonságtechnikai eszközét".
A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy férfi ellen, aki 2018. szeptember 15-én délelőtt okozott balesetet az egyik szentlőrinci vasúti átkelőnél, írja a police.hu. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járművel a tilos jelzésen haladt át a vasúti átjáróban, amelynek során a félsorompó rúdja a pótkocsinak ütközött, és letört. (Ez annyit tesz, hogy a sorompó épp elindult lefelé, amikor a fuvaros úgy ítélte meg, hogy még átfér, csakhogy járműve hosszú volt, úgyhogy a pótkocsi elvitte a "pálya-záró eszközt".) A gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ügyben a Szigetvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
Szerző
Frissítve: 2018.10.27. 09:58