Újabb szankciókkal sújtja Oroszországot az USA

Publikálás dátuma
2018.11.08. 20:32

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
A büntető intézkedések orosz és ukrán állampolgárokat, valamint vállalatokat érintenek.
Az amerikai pénzügyminisztérium újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben csütörtökön. A vállalatokat és egyéneket sújtó büntető intézkedéseket a Krím-félsziget megszállására hivatkozva hozta meg az amerikai kormány. A szankciók egy orosz és két ukrán állampolgárt, valamint Oroszországban és Ukrajnában lévő, összesen kilenc vállalatot érintenek. Az amerikai pénzügyminisztérium szerint az egyik vállalat a Rosszija Bankhoz és Jurij Kovalcsuk orosz üzletemberhez köthető, akit egyébként az amerikai sajtóban Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes bankárjaként szoktak emlegetni. Az amerikai kormányzat továbbá büntető intézkedéssel sújtja a „Luhanszki Népköztársaság” néven ismert kelet-ukrajnai szakadár terület állambiztonsági minisztériumát is. A szankciók értelmében az érintettek esetleges amerikai vagyonát befagyasztják és megtagadják tőlük a hozzáférést az amerikai pénzügyi rendszerhez.
Szerző

Hajnalban -9,3 fokot mértek Csíkszeredán

Publikálás dátuma
2018.11.08. 17:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tíz órakor pedig -5 fok volt. Más településeken is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet.
Csütörtök hajnalban -9,3 Celsius-fokot mértek Csíkszeredán – írja a maszol.ro a meteorológiai szolgálat adatai alapján. Székelyföld más településein is fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, Sepsiszentgyörgyön például -6,1, Kézdivásárhelyen pedig -5,8 Celsius-fokot mértek. Tíz órakor még mindig -5 fok volt Csíkszeredán, akár csak Maroshévizen. Gyergyóalfaluban -4 fokot mértek, az ország más településein többnyire enyhült reggelre a fagyos idő.
Szerző

Elítélt terroristák kezdtek börtönlázadást, legalább 25-en meghaltak közülük

Publikálás dátuma
2018.11.08. 15:13
A kép illusztráció.
Fotó: MUSTAFA OZER / AFP
Többek közt az Iszlám Állami terroristái is raboskodnak abban a tádzsikisztáni börtönben, ahol a vérfürdő volt szerdán. Az áldozatok között egy rendőr és egy börtönőr is lehet.
Legalább 25 elítélt és két biztonsági tiszt vesztette életét egy börtönlázadás során Tádzsikisztánban - írja a Reuters. Az áldozatok között lehet egy rendőr és egy börtönőr. Mint egy névtelenséget kérő belügyminisztériumi forrás nyilatkozta,
a vérfürdő szerdán vette kezdetét, mikor az Iszlám Állam egy börtönbüntetését töltő terroristája megtámadott egy őrt, és elvette annak fegyverét.

A szóban forgó, Hudzsand városában lévő börtön különlegessége, hogy - mások mellett - számos vallásos szélsőségest, köztük terroristákat tartanak itt fogva. Egy másik tisztviselőtől úgy értesült a Reuters, a börtönbe hamar megérkezett az erősítés, és órákon belül helyreállt a rend.
Szerző