Késes ámokfutó tombolt Melbourne-ben

Publikálás dátuma
2018.11.09. 08:56
Járókelőt kísérnek ki a rendőrök a melbourne-i vérontás helyszínéről
Fotó: William West / AFP
Autó robbant pénteken az ausztrál városban, majd egy férfi késsel támadt a járókelőkre. A rendőrök lelőtték, a támadó egyik áldozata belehalt sérüléseibe.
Hangos robbanás rázta meg péntek délután a a Bourke streetet, Melbourne egyik legforgalmasabb utcáját: a szemtanúk egy lángoló autót láttak, és egy fekete ruhás férfit, aki késsel támadt a járókelőkre, közülük pedig többet meg is szúrt – írja a The Guardian.
A támadót lövés érte és kórházba vitték, ahol később belehalt sérüléseibe. A helyszínen megsebesített négy járókelő közül egy ember életét vesztette, ketten kórházba kerültek.
A The Guardian úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután négy óra után törte össze autóját a Bourke streeten – a jármű felrobbant, kigyulladt ezután kezdődött a vérontás. A BBC azt írja, az ausztrál hatóságok terrorcselekményként kezelik a késelést.
Szerző
Frissítve: 2018.11.09. 20:06

Robbantás volt egy moszuli étteremnél

Publikálás dátuma
2018.11.08. 22:14
A kép illusztráció
Fotó: AHMAD AL-RUBAYE / AFP
Legkevesebb négy ember életét vesztette és sokan megsérültek.
Autóba rejtett pokolgép robbant csütörtökön az iraki Moszulban, egy étterem közelében. A támadásban a legkevesebb 4 ember vesztette életét és 14-en megsérültek – írja a Reuters. Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A robbanásban több épület is megrongálódott.
Szerző
Témák
Irak Moszul

Elfogták a tolvajokat, akik ékszereket loptak a velencei Dózse-palotából

Publikálás dátuma
2018.11.08. 21:38

Fotó: JEAN DANIEL SUDRES / AURIMAGES / JEAN DANIEL SUDRES / AURIMAGES / AFP
Az eset a mogulok és maharadzsák kincsei című kiállításon történt, melyet a katari emír másodszülött fiának a gyűjteményéből rendeztek meg.
Horvát rendőrök olasz kollégáikkal közös akcióban több hónap nyomozás után először négy horvát, majd egy szerb állampolgárt tartóztattak le, akik még januárban több millió dollár értékben loptak el ékszereket a velencei Dózse-palotából – közölte csütörtökön a horvát belügyminisztérium (MUP). Egy több mint kétmillió dollár értékű rubinkövekkel övezett különleges, hibátlan tízkarátos gyémántbross és egy egymillió dollár értékű 30 karátos gyémántból készült, körte alakú, kisebb gyémántokkal díszített fülbevaló az indiai kézművesség csodáit bemutató kiállításról tűnt el a velencei Dózse-palotában. A mogulok és maharadzsák kincsei című kiállítást a katari emír másodszülött fiának, Hamad bin Abdulláh asz-Száni sejknek a gyűjteményéből rendezték meg, a lopás a tárlat zárónapján történt. A horvát rendőrség közleménye szerint egy 60, egy 43 és két 48 éves horvát állampolgárt tartóztattak le, egyikük összefüggésbe hozható a Rózsaszín Párducok nevű nemzetközi ékszertolvajbandával.
„A vádlottak ellen büntetőjogi eljárás folyik Velencében, összehangolt akcióban Zágráb megyében és Isztria megyében tartóztatták le őket európai elfogatóparancs alapján”

– közölte a rendőrség.

Egyik letartóztatott horvát állampolgár – aki több hamis személyigazolvánnyal is rendelkezik  –összefüggésbe hozható számos nagyobb ékszerrablással Európában, amelyet a Rózsaszín Párducok nevű nemzetközi ékszertolvajbanda követett el, és aki ellen Svájc is európai elfogatóparancsot adott ki a 2011-ben Bázelben, a „Baselworld 2011” elnevezésű kiállításon nyolcmillió svájci frank értékben ellopott ékszerek ügyében. Az akció keretében csütörtökön a szerb-horvát határon, a Sid-Tovarnik határátkelőn a horvát rendőrök letartóztatták a bűnbanda ötödik tagját is, egy 54 éves szerb állampolgárt, aki ellen szintén európai elfogatóparancs volt érvényben – olvasható a rendőrség honlapján.
Szerző