Agyonverte, majd felgyújtotta ismerősét - 30 év múlva szabadulhat a somogyi férfi

Publikálás dátuma
2018.11.13. 15:39
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Somogy megyei férfit, aki 2016 januárjában agyonverte ismerősét, majd a holttesttől úgy próbált megszabadulni, hogy felgyújtotta.
A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, többszörös visszaesőként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy
legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokú, jogerős keddi határozattal az ítélőtábla kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből az 54 éves, többszörösen büntetett előéletű vádlottat. Azt írták:
kizárólag a férfi "végleges elszeparálásával érhető el a büntetés célja".

A vádlott gyermekkora óta ismerte a sértettet, akivel egy intézetben nevelkedett. 2016 januárjában a vádlott falujában együtt italoztak, majd a lakására mentek. Később összevesztek, a házigazda téglával fejbe ütötte a sértettet, majd a földön acélbetétes bakancsával arcon és homlokon rúgta, mellkasát megtaposta. A sértett belehalt a súlyos bántalmazásba.
A vádlott a lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta a holttestet, de mivel nem égett el, egy melléképületben elásta.
Szerző

Keresztbe feküdt egy autókat szállító tréler az M5-ösön

Publikálás dátuma
2018.11.13. 15:35
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy ember megsérült a balesetben. A forgalom egyedül a leállósávon halad, torlódásra kell számítani Szeged felé.
Felborult egy utánfutóként húzott tréler és a rajta szállított két jármű az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 40-es kilométerszelvénynél, Kecskemét térségében kedd délután - tájékoztat a katasztrófavédelem és a rendőrség. A baleset következtében
Egy ember megsérült, és az utánfutó, illetve rakománya, a két autó is az úttestre borult.

A helyszínelést teljes lezárás mellett kezdték meg a hatóságok, de a forgalom a leállósávon röviddel 3 óra előtt újraindult. A belső és a külső forgalmi sávot továbbra is lezárják, torlódásra kell számítani.
Szerző
Témák
baleset M5-ös

Pénzbüntetésre ítélték a repülőgépen verekedő letteket

Publikálás dátuma
2018.11.13. 13:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két részeg férfi előbb italt követelt a Wiz Air légiutas-kísérőitől, majd egymásnak estek, a magyar rendőrök véresen szedték le őket a gép fedélzetéről.
Garázdaság miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélt a bíróság két lett állampolgárságú férfit, mert másfél hete ittasan összeverekedtek egy Londonból Budapestre tartó repülőgépen - idézi az MTI Ibolya Tibor fővárosi főügyész keddi bejelentését.
A közlemény szerint a 18 éves és a 20 éves férfi november 4-én éjfél körül a Wizz Air légitársaság repülőgépén ittas állapotban először hangoskodással zavarta az utasok nyugalmát, egyikük agresszívan követelte a légiutas-kísérőktől, hogy szolgálják ki őket szeszes itallal. Ezután összeszólalkoztak egymással, a landolás idején már dulakodtak, egymást ütötték, eközben egyiküknek eleredt az orra vére.     A két külföldi férfit gyorsított eljárásban, még az őrizet id
A két külföldi férfit gyorsított eljárásban, még az őrizet ideje alatt, 72 órán belül bíróság elé állították.  A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság garázdaság miatt 750 ezer, illetve 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte őket. Az ítélet jogerős.
Szerző