Kamion gázolt halálra egy Letenyén bicikliző nőt

Publikálás dátuma
2018.11.14. 14:28
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínen meghalt a kereszteződésben elütött biciklis, a baleset körülményeit teljes lezárás mellett vizsgálták.
Halálos baleset történt szerda délelőtt 11 óra körül Letenyén, tájékoztat a rendőrség. Egy kamion egy kereszteződésnél elütött egy kerékpárost - egy 74 éves asszonyt -, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A baleset helyszínén teljes útlezárás volt érvényben, a forgalomkorlátozást délután 5 órakor feloldották.
Szerző
Frissítve: 2018.11.14. 18:19

Legalább 100 halálos balesetet jósol év végéig az ORFK

Publikálás dátuma
2018.11.14. 11:53
Illusztráció
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az éves statisztika alapján becsülte meg a várható halálesetek számát.
Idén eddig több mint 530-an haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. A szóvivő elmondta, a statisztikák alapján valószínűsíthető, hogy az utolsó másfél hónapban még több mint 100-an meghalnak az utakon.
A halálos balesetek száma az elmúlt évekkel összehasonlítva stagnál,  A személyi sérüléssel járó balesetek száma évente eléri a 15 ezret - fűzte hozzá.  A balesetek leggyakoribb okaként a Gál a gyorshajtást nevezte meg, az elsőbbség megadásának elmulasztását és a kanyarodás vagy irányváltoztatás szabályainak megsértését. 
Szerző

Agyonverte majd felgyújtotta kölyökkutyáit egy szentliszlói nő

Publikálás dátuma
2018.11.14. 10:36
Illusztráció
Fotó: Pexels
Nem volt pénze az alom felnevelésére, sem az anyaállat ivartalanítására: brutális módon ölt meg hét kiskutyát a 46 éves asszony.
Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – idézi az MTI a Zala Megyei Főügyészség közleményét. A vádirat szerint egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt. Nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa, de a párzási időszakban igyekezett elzárva tartani;  ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett, hét kölyköt hozott világra az udvari fészerben.
A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az egynapos kölyköket, ezért - miután alkoholból merített bátorságot -  egy virágföldes zsákba tette az állatokat, majd egy baltával addig ütötte őket, amíg életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.  A bűnügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség folyatott eljárást.
Szerző
Frissítve: 2018.11.14. 11:04