Bivalytámadás történt a Zemplénben

Publikálás dátuma
2018.11.14. 20:09
Illusztráció
Fotó: ROLAND WEIHRAUCH / DPA / dpa Picture-Alliance
Bivalyok támadtak meg két embert a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Mályinkán szerdán - erősítette meg a rendőrség. A sérültekhez mentőhelikoptert kellett hívni.
A baleset egy Mályinka melletti állattartó telepen történt, a mentők két súlyos sérültet vittek a megyei kórházba. A 444.hu értesülései szerint az oltást végző állatorvost, segédjét, illetve az állatok gondozóit támadták meg a bivalyok. A 450 lelkes településen ellentmondó hírek keringenek arról, hogy az éppen bivalyokat oltó állatorvos és a másik két embert egy vagy több bika, vagy éppen az oltásra váró borjak anyja támadta-e meg, egyesek szerint "tömeges bivalyőrjöngés" történt.
Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy két ott dolgozót tiportak meg az állatok. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A megyei kórház azt közölte az MTI-vel, hogy a sérültek kérésére nem adhat információt az állapotukról.
A házi bivaly tehenek 400-800 kilogrammosra, a bikák 600-700-ra is megnőnek. Alapvetően jámbor állatok, de az idegenekkel szemben kifejezetten bizalmatlanok.
Szerző
Frissítve: 2018.11.15. 07:11

Pincébe zárt idős emberek lakásait árulhatták, a TEK kapcsolta le a lakásmaffiát

Publikálás dátuma
2018.11.14. 16:07

Fotó: ügyészség.hu
Kilenc helyszínen tíz embert, köztük ügyvédeket fogtak el a Terrorelhárítók. Áldozataikkal tartási szerződést kötöttek, így szerezték meg ingatlanjaikat. Több gyanúsítottnál lakhatásra alkalmatlan körülmények közt, pincében illetve sufniban találtak rá idős emberekre a hatóságok.
9 helyszínen akcióztak egyszerre kedden a budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen - írja honlapján az ügyészség. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben végrehajtott akció eredményeként
10 gyanúsítottat fogtak el és állítottak elő, köztük 4 ügyvéd is van.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy a megtévesztésükkel velük életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, és ezáltal csalárd módon megszerezzék az ingatlanjaik tulajdonjogát. A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre a szerződések megkötésében. A nyomozás tárgyát jelenleg négy – 12 és 21 millió forint közötti értékű – ingatlan képezi.
A házkutatások során a hatóságok több sufniba, illetve pincébe zárt időskorú, kiszolgáltatott személyt is találtak egyes gyanúsítottak ingatlanán.

Az eddig kihallgatott 10 gyanúsítottal szemben a megalapozott gyanú több rendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottakkal szemben pedig ügyvédi visszaélés bűntette. A nyomozó ügyészek emellett további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.
Az áldozatok számára a Budapest Főváros Kormányhivatal áldozatsegítő szakemberei teljes körű tájékoztatást nyújtottak az igénybe vehető áldozatsegítő, valamint jogi segítségnyújtási szolgáltatásokról. Az áldozatok pszichológusi segítségnyújtásban is részesültek, ketten pedig igénybe kívánták venni a védett szálláson történő elhelyezést, ahol folyamatosan megkapnak minden további segítséget a társadalomba történő sikeres visszailleszkedés érdekében.
Szerző

Halálos baleset: három kamion rohant egymásba az M0-áson (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.14. 14:59

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Kamionok ütköztek össze az M0-s autóút diósdi lehajtójánál szerda délelőtt; a balesetben egy ember meghalt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Kisdi Máté elmondta: a baleset a 70-es út csomópontjától mintegy 100 méterre történt a Megyeri híd irányába. Három kamion ütközött össze, vélhetően ráfutásos baleset történt.
Az egyik jármű annyira összeroncsolódott, hogy vezetője a fülkébe szorult, ő a helyszínen meghalt.

A műszaki mentés mellett a forgalom egy sávon, lassan haladt - közölte a szóvivő. A rendőrség szerint délután fél 4-re feloldották a korlátozást.

Video: Szabadi Bálint tűzoltó zászlós / FKI

Szerző
Frissítve: 2018.11.14. 16:30