Előfizetés

Kamion zavarta meg a családi vacsorát Albertirsán (képekkel)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.15. 22:03
Az albertirsai baleset helyszíne
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A két idős lakó éppen eszegetett, amikor az ásványvizet szállító kamion nekicsapódott házuk falának. Az ütközés miatt eltört egy gázcsonk, evakuálták az utca lakóit.
Háznak csapódott egy kamion Albertirsán, a Somogyi Béla utcában. Rakománya az úttestre borult. Szemtanúk szerint a nyerges vontató előzőleg egy parkoló autónak is nekiütközött – írja honlapján a Pest megyei katasztrófavédelem.
Az MTI úgy tudja, hogy a ház két idős lakója éppen vacsorázott, amikor a vizespalackokat szállító kamion a háznak ütközött. A sofőrt mentők szállították kórházba – a lakók nem sérültek meg, de s következtében megrongálódott két gázcsonk, szivárog a gáz, ezért a helyszín körül 100 méteres körben kiürítették az épületeket, és mintegy 40 szomszédot evakuáltak.
Az utcában élők alkalmi melegedőhelyen várhatják meg, amíg lezárul a műszaki mentés.

Meghalt egy darukezelő egy székesfehérvári üzemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.15. 20:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat szerdán éjjel az üzemcsarnokban dolgozott , amikor a tragikus baleset történt.
Munkahelyi balesetben elhunyt a Hydro székesfehérvári üzemének egyik dolgozója - tájékoztatta a Hydro Extrusion Hungary Kft. csütörtökön az MTI-t.
Közleményük szerint elhunyt darukezelőként dolgozott, amikor szerda éjfél körül „az üzemcsarnokon belüli anyagmozgatással összefüggésben” baleset történt. A mentők, a rendőrség és az illetékes hatóság azonnal a helyszínre érkezett, a Hydro vezetősége pedig leállította a termelést. A baleset teljes hatósági kivizsgálása mellett a Hydro belső vizsgálata is elkezdődött - tették hozzá.

Négy ügyvéd is segíthette az öregeket kínzó lakásmaffiát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.11.15. 15:30
Kommandósok csaptak le 2018. november 13-án az időseket kizsákmányoló lakásmaffia feltételezett tagjaira
Fotó: TEK
A társaság idős embereket tévesztett meg, majd zsákmányolt ki, miután elvették házukat, sufniban, pincébe zárva tartották az áldozatokat.
Legalább tíz személyt, közöttük négy ügyvédet gyanúsít idősek üzemszerű kifosztásával és sanyargatásával a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az ügy részleteiről korábban is beszámoltunk, a nyomozati adatok szerint a társaság az idős sértettek bizalmába férkőzött – aztán életjáradék-szerződést vagy tartási szerződést kötöttek velük – így négy 12-21 millió forint közötti ingatlanhoz jutottak hozzá.
A megtévesztett idősekre pokoli napok vártak: miután mindenükből kiforgatták,a banda tagjai sufniba, pincébe zárták őket – rendszeresen elvették pénzüket, verték is az áldozatokat. Egyiküket, egy 88 éves férfit arra is rávették, hogy feleségül vegye az egyik elkövetőt, majd ezután családostól költöztek be hozzá, egy aprócska szobába szorítva az öreget. 
A visszaéléseknek végül a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a TEK és a Készenléti Rendőrség közös akciója vetett véget, a kommandósok november 13-án országosan kilenc helyszínen hajtottak végre rajtaütéseket.   A nyomozóhatóság a feltételezett elkövetőket több rendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalással, illetve annak kísérletével, személyi szabadság megsértésével – a házassági ügy miatt pedig emberkereskedelemmel is – gyanúsítja, míg az ügyvédekkel szemben hivatalukban elkövetett visszaélés miatt indult eljárás. 
A gyanúsítottak közül hármat – az egyik ügyvédet is – letartóztatná az ügyészség, mivel a hatóság tart a bűnismétléstől és attól, hogy akadályoznák, meghiúsítanák a nyomozást is.A letartóztatásokról csütörtökön hozhat döntést a Budai Központi kerületi Bíróság nyomozási bírája.