Tonik, keksz, egészmogyorós csoki – Kiderült, miket kéret az autójába Szijjártó

Publikálás dátuma
2018.11.26. 09:30

Fotó: HELMUT FOHRINGER / AFP
A külügyminiszter csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve.
Megszerzett a 444.hu egy ellenőrző listát, amit a külképviseletek protokoll-főosztályainak küldenek el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatásai előtt. Ez egyébként egy világszerte bevett dolog, az ilyen listákon jelzik, hogy milyen teendők szükségesek, mielőtt megérkezik a miniszter, például „a programtervezet előkészítése során az egyes helyszínek közötti utazási idő pontos kiszámolása, ellenőrzése”, vagy hogy „a gépjárművek megfelelő műszaki állapotban legyenek a látogatáshoz, elengedő üzemanyaggal”, és „a konvoj gépjárműveiben minden esetben legyen esernyő és papírzsebkendő”. A portál azt írja, a lista szerint 
  • Szijjártónak a Google Maps-en be kell rajzolni egy rövidebb (8-10 km-es) és egy hosszabb (13-15 km-es) futóútvonalat.
  • a miniszter nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát iszik mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve.
  • A konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét.
Szerző

Nem járt egy szakaszon a 2-es metró

Publikálás dátuma
2018.11.26. 08:36
Illusztráció
Fotó: Népszava
A közlekedés helyreállásáig pótlóbuszokkal is lehet utazni.
Járműhiba miatt nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. Később a BKK tudatta, hogy a metró ismét a teljes vonalon jár, de a menetrend szerinti közlekedés helyreállásáig pótlóbusszal is lehet utazni.
Szerző
Frissítve: 2018.11.26. 09:19

Havazás válthatja fel a sok esőt hétfőn

Publikálás dátuma
2018.11.26. 08:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fővárosra és tizenkét megyére is figyelmeztetést adtak ki. Késő este 1, 8 fok várható, átmeneti ónos csapadék is lehet.
Budapestre és PestBorsod-Abaúj-Zemplén, FejérGyőr-Moson-SopronHajdú-Bihar, HevesKomárom-Esztergom, NógrádJász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az eső miatt hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.   Kiemelten a hegyvidéki területeken rossz látási viszonyokra, helyenként sűrű ködre lehet számítani. Az előrejelzés szerint estétől, késő estétől előbb a Zemplénben, illetve a Soproni- és Kőszegi hegységben, majd általában az Északi-középhegységben az esőt havas eső, hó váltja fel. A Zemplén, Bükk egyes részein átmeneti ónos csapadék is lehet. Az észak felől a későbbiekben teret nyerő havazásban síkvidéken inkább csak kedd hajnaltól lehetséges megmaradó hó. Késő délutántól délen már gyengül a csapadék. Az északkeleti szelet az ország déli része kivételével többfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lökések. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten napközben már hűl a levegő. Késő este 1, 8 fok várható. 
Forrás: OMSZ
Szerző
Frissítve: 2018.11.26. 08:11