Csermely Péter felel majd a kormánypárti médiagólem tartalomfejlesztéséért

Publikálás dátuma
2018.11.30. 15:26

Fotó: Vajda József / Népszava
Csermely jelenleg is a portfólió legnagyobb elemének számító Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese.
Az új kormánypárti médiaholding teljes tartalomfejlesztése Csermely Péterhez fog tartozni – tudta meg az Azonnali. Csermely jelenleg is a portfólió legnagyobb elemének számító Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A 2015-ös G-nap előtt a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese volt, majd Simicska Lajos és Orbán Viktor összeveszése után a Magyar Idők főszerkesztője lett egészen 2016 novemberéig, akkor igazolt a Mediaworks-höz.

Liszkay nyaralójában összpontosul a fideszes média

Balatonföldváron, egy családi ház méretű nyaralóba jegyezték be a kormányzati médiaóriássá tett Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt. A Balaton partjától egy utcányira lévő, Bethlen Gábor utcai ingatlan annak a Liszkay Gábornak a tulajdonában áll 2007 óta, akit az alapítvány vezetésére kértek fel.  A tervek szerint több száz médiatermék megjelentetéséért felelős alapítvány székhelye egy 2100 négyzetméteres telken fekszik egy nyaralóövezetben. Hiába csengettünk a név nélküli csengőn, nem találtunk otthon senkit: az erről szóló riportunkat itt olvashatja.

Szerző
Frissítve: 2018.11.30. 15:48

Havazással és mínuszokkal érkezik a december

Publikálás dátuma
2018.11.30. 15:21
Illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Szombaton akár -11 fokot is mérhetünk, de jövő héten enyhülés jön.
A hétvégén is folytatódik a hideg idő, de hamarosan döntően átalakul időjárásunk: előbb a magasból, később a talaj-közeli szintekről is kiszorul a hideg, fagyos levegő. Az enyhülés biztos, annak mértéke és tartóssága viszont még bizonytalan – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szombaton északkeleten változóan, máshol eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délután délnyugat, nyugat felől szakadozik a felhőzet. Északnyugaton gyenge havazás, néhol hószállingózás fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -2, -7, máshol -6, -11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.
Vasárnap változó mennyiségű és vastagságú felhőzet várható, majd estétől határozott felhőzetnövekedés kezdődik nyugat felől. Számottevő csapadék estig nem valószínű, de a délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb.
Szerző

Sürget az idő: több száz millió embert taszíthat nyomorba a klímaváltozás

Publikálás dátuma
2018.11.30. 14:45

Fotó: MUNIR UZ ZAMAN / AFP
Késésben van az emberiség az éghajlatváltozás ellen szükséges fellépést illetően - állítja a Szocintern.
A világ szocialista, szociáldemokrata pártjait tömörítő ernyőszervezet közleményben hangoztatta: a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy - az ENSZ, továbbá számos kormány, nemzetközi szervezet és civil mozgalom erőfeszítései ellenére - ki fognak csúszni az időből, ha nem fokozzák a globális felmelegedés megfékezését célzó erőfeszítéseket. Felhívták a figyelmet arra, hogy az ENSZ illetékes kormányközi testületének (IPCC) a legutóbbi ülésén megállapították: már csak mintegy 12 évig lehet másfél fok alatt tartani a légkör felmelegedését - azon túl pedig jelentősen növekedni fog az aszályok az áradások, az extrém hőség kockázata. Ez több száz millió embert taszíthat nyomorba. A Szocialista Internacionálé vezetői, akik a legjelentősebb progresszív  politikai pártcsaládként határozzák meg önmagukat, azzal a felhívással fordultak az országok vezetőihez, hogy a decemberben nyíló újabb klímaügyi konferencián olyan, eddig példa nélkül álló lépésekre szánják el magukat, amelyek megfizethető és megvalósítható változásokat eredményeznek.  Fokozni kell a többoldalú együttműködést ezzel az egész emberiséget érintő kihívással kapcsolatban -  olvasható a nyilatkozatban.  "Elítéljük azokat a konzervatív és populista köröket, amelyek szerte a világban módszeresen aláássák a klímaváltozás elleni erőfeszítéseket" - tették hozzá a Szocintern vezetői, akik szerint ezeket az ellenerőket az motiválja, hogy a hatalmas olaj- és gázipari vállalatok vehemensen lobbiznak minden olyan szabályozás ellen, amely a környezet megvédése mellett csökkentené a hasznukat. A nyilatkozat megfogalmazói úgy vélik, szembe kell szállni minden olyan próbálkozással, ami a tudományos tények eltorzításával a globális felmelegedés katasztrofális hatásainak a lekicsinylését célozza. A Szocialista Internacionálé azt is hangoztatta a nyilatkozatban, hogy szemléletváltozásra van szükség a termelési és a fogyasztási szokások terén egyaránt. 
Témák
klímavédelem