Játszva keresett 22 millió dollárt a hétéves Youtube-sztár

Publikálás dátuma
2018.12.03. 20:37

Fotó: Youtube / Ryan ToysReview
Ryan játékokat tesztel szüleivel, ezt pedig milliók nézik végig: az épp csak iskoláskorú fiú átszámítva több mint hatmilliárd forinttal gazdagította a családi kasszt.
Egy hétéves fiú lett a legjobban kereső Youtube-vlogger: Ryan szó szerint játszva lett milliomos, hiszen játékokat próbál ki – kvázi tesztel – szüleivel kamera előtt. Hogy ez mennyi embert érdekel, magában is jelzi, hogy csatornáját, a 2015-ben startoló Ryan ToysReview-t már17,3 millióan követik, a felvételek pedig 26 milliárd (!) megtekintésnél tartanak.
Ryan egy év alatt 22 millió dollárt keresett, ezzel a második helyre szorítva szintén Youtube-milliomosnak számító Jake Pault (21,5 milliós bevétel) és a Dude Perfect csatornát, ami „csak” 20 millió dollárt hozott egy évben -írja a BBC.
A kisfiú csatornája ráadásul egyre sikeresebb lesz, adózatlan jövedelme megduplázódott a tavalyi évhez képest. A bevételnek ugyanakkor csak egy töredékét adják az új videók előtt futó hirdetések: a Forbes szerint igazi üzlet a szponzorált tartalmakban van, ezek 21 millió dolláros hasznot jelentettek Ryannek, illetve családjának.
És hogy miért nézik annyian ezeket a videókat? Ryan az NBC-nek árulta el a titkot: „Azért, mert vicces és szórakoztató vagyok”.
Bár a bevételek nagy részét a szülők használják, a  pénz 15 százaléka egy bankszámlára kerül, amihez Ryan csak akkor férhet hozzá, ha eléri a nagykorúságot. 
Szerző
Frissítve: 2018.12.04. 11:07