Lezsák Sándor;rabszolgatörvény;

„Kikapcsolnák” Lezsák Sándort a rabszolgatörvény további vitájából

A fideszes levezető elnök kikapcsolta az ellenzéki politikusok mikrofonját a törvény előző parlamenti vitanapján. A ellenzék most együtt lépne fel Lezsák ellen.

Közös beadványban fordultak az ellenzéki pártok az országgyűlés igazságügyi bizottságához. Ebben az úgynevezett rabszolgatörvény vitájának folytatását kérik, valamint azt, hogy Lezsák Sándor ne vehessen részt a további folyamatban, írja a hvg.hu.

Lezsák ugyanis a korábbi, éjszakába nyúló parlamenti bvita során megelégelte a számonkérést: előbb több képviselőt különböző okokra hivatkozva kizárt az eseményből, majd egyszerűen nem adott szót további felszólalóknak, kikapcsolta mikrofonjaikat.

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és az ülésen részt vett független képviselő, Szél Bernadett Vejkey Imrének, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnökének címezte közös beadványát, amelyben az követelik, hogy a Bizottság mondja ki: a rabszolgatörvény általános vitája nem zárult le, azt a következő ülésen folytatni kell, de már az ellenzéki képviselőket jogsértően elhallgattató Lezsák Sándor nélkül.