Teljesen összetört a vonattal ütköző terepjáró, csoda, hogy túlélték az utasai (képek)

Publikálás dátuma
2018.12.06. 08:06

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Ketten sérültek meg a Baja és Pörböly között történt a balesetben. Pótlóbuszok viszik az utasokat.
Közlekedő vonattal ütközött össze egy terepjáró csütörtök kora reggel Bács-Kiskun megyében, az 55-ös főút Baja és Pörböly közötti szakaszán, tájékoztat a rendőrség és a katasztrófavédelem.
A balesetben ketten megsérültek. A vasúttársaság úgy tudja, ők nem a vonaton utaztak.
Az autó az ütközés után visszasodródott az 55-ös főútra, ott forgalmi akadályt képzett. A rendőrök egy ideig teljes szélességben lezárták az utat, de a forgalom fél pályán már megindult. Az utasokat pótlóbusszal szállítják.
Témák
vasúti baleset
Frissítve: 2018.12.06. 11:34

Lakástűzben meghalt egy férfi Váchartyánban

Publikálás dátuma
2018.12.05. 19:01
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat a Dózsa György utcában.
Tűz ütött ki egy parasztházban szerdán késő délután a Pest megyei Váchartyán Dózsa György utcájában – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók eloltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az utómunkálatok közben az egységek az épületben egy embert találtak, aki a tűzeset során életét vesztette. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: az épületben tartózkodó idősebb férfi életét vesztette. Egy régi építésű vályogház egyik szobájában csaptak fel a lángok, a katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát.
Szerző
Témák
tűz Pest megye
Frissítve: 2018.12.05. 19:04

Egy vagyont költhettek a pénzhamisításra, de csak két hétig fizethettek kézműves forintjukkal

Publikálás dátuma
2018.12.05. 17:27

Fotó: police.hu
Legalább három településen fizettek a külön ehhez vásárolt nyomtatóval speciális papírra nyomtatott bankjegyeikkel.
Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett négy férfit, akik a gyanú szerint különböző címletű bankjegyeket nyomtattak és a hamis pénzekkel több helyen fizettek - írja a police.hu. A hamisítókra a napokban figyelt fel a rendőrség, miután háztáji bankjegyeik Battonyán, Mezőhegyesen és Pitvaroson forgalomba kerültek. Kisebb üzletekben fizettek velük. Végül kedden fogták el és állították elő a négy, 18 és 27 év közötti dombegyházi férfit.
A gyanú szerint alig két hete vásároltak nyomtatót és speciális papírt a különböző címletű hamis bankjegyek nyomtatásához. A rendőrség a nyomtatót és azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a bankjegyeket nyomtatás előtt szerkesztették, lefoglalta.
A gyanúsítottakat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egészen pontosan pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe. A rendőrség vizsgálja, hogy a csoport tagjai mennyi hamis pénzt készítettek, és azok hol kerültek még forgalomba.
Szerző