Helyi potentát állt modellt Németh Szilárd propagandafotójához

Publikálás dátuma
2018.12.09. 09:37

Fotó: Tóth Gergő
A csepeli piacvezető sokoldalú ember, ha kell, a nemzeti konzultációt is népszerűsíti karonülő gyermekeivel.
 Émelyítő propagandaképet osztott meg Facebook-oldalán Németh Szilárd, a nemzeti konzultációt reklámozva: kétgyermekes család a konyhaasztal fölé hajolva, álmodozó mosollyal tölti ki a családok védelméről szóló konzultációs ívet, a fiatal anya pedig eközben is karján tartja csecsemőjét – épp csak a gyerekek nem kaptak külön ívet, a hatékonyság kedvéért.
„A választókerületemben élő Beer család is kitöltötte a nemzeti konzultációt, mert ők is tudják, hogy gyermekeik jövője mindennél fontosabb” - írta a fideszes parlamenti államtitkár, megjegyzése pedig fenyegetőnek is tűnhet, mintha az ív visszautasításával legalábbis a gyermekek jövője kerülne veszélybe.
A megjegyzés és a kép annál is kínosabb, hogy két percen belül visszanyomozható, a fotónb látható férfi a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. alkalmazottja, jelenleg a helyi piac csoportvezetője. Közösségi profilján jelölt érdeklődései körei között megtalálható a KNDP, Borbély Lénárd csepeli fideszes polgármester – és micsoda egybeesés – Németh Szilárd politikus, volt csepeli városvezető profilja is. 
Németh Szilárd mindenáron szaporodásra akarja bírni a körzetben élőket: legutóbb arról posztolt, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a csepeli és soroksári családok megerősítése nélkül – persze, ezzel is a konzultációra próbálta felhívni a figyelmet.
Szerző

Orbán sajtófőnöke elismerte, hogy a miniszterelnök honvédségi gépekkel repked

Publikálás dátuma
2018.12.09. 09:09

Fotó: honvedelem.hu
Azért jó, ha egy repülő a sereghez tartozik, mert így minden vele kapcsolatos adat gyakorlatilag szigorúan titkos.
Korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de nem bérelt akkor sem, azóta pedig, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül, ismerte el Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az RTL Klub Híradójának. Ugyan Lázár János még azzal indokolta, miért szerez be business jeteket a honvédség, hogy helyre kell állítani a "légi szállító képességet", de aztán Simicskó István volt hadügyminiszter pontosította, kit/mit lehet szállítani a magas égben.Szavai szerint: "a most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás".
Csakhogy a honvédség kötelékébe tartozó gépek ügyei kvázi katonai titoknak minősülnek, így sokáig nem lehetett tudni, ki és mire használja a gépeket. Ám hamar kipattant, például kormányzati képek nyomán, hogy a miniszterelnököt repítik a "luxus-csapatszállítók" - egyébként akkor is, amikor a katonákat kellene. Példának okáért Irakba egy kontingenst ukrán bérrepülővel juttattak el
Aztán jött egy újabb meghökkentő tény, miszerint most már tényleg van kormánygépe Magyarországnak: a Zoom.hu megtudta, hogy szemben azzal, amit eddig állított a kormány és a Honvédelmi Minisztérium (HM), nem egy, hanem két “business jet” repülőt is vásároltak. Míg az eddig elismert egyetlen légijármű katonai repülőgépként üzemel, a másik egyértelműen polgári gép, így is vette nyilvántartásba a Légügyi Hatóság, csak éppen egy HM-cég a tulajdonosa.
Szerző

Munkáspárti és független jelöltek csapnak össze három településen

Publikálás dátuma
2018.12.09. 08:27
Képünk illusztráció
Fotó: Kiss Ákos / Népszava
Tibolddarócon, Nagytőkén és Megyeren is időközi választást tartanak.
Három településen is polgármesterek lemondása miatt zajlik időközi választás vasárnap: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddarócon azért, mert a település polgármestere, Dósa József szeptemberben indoklás nélkül lemondott. A tisztségért két független jelölt indul, a választói névjegyzékben több mint 1100-an szerepelnek.  
A Csongrád megyei Nagytőkén az időközi választást a korábbi polgármester, a Jobbik jelöltjeként megválasztott, de a pártból már kilépett Szél Csaba lemondása miatt kellett kiírni. Csongrád megye legészakibb, 450 lakosú településének vezetéséért két jelölt indul: az egyik függetlenként, a másik a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A voksoláson 360 helybéli vehet részt.  A Veszprém megyei Megyeren Pajer Kristóf (független) polgármester lemondása miatt lesz időközi voksolás. A Sümeg melletti település polgármesteri tisztségéért egy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 27-en szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hétig lehet - írja az MTI.
Szerző