Több százan a hajléktalanokat segítő koncerten a Széll Kálmán téren

Publikálás dátuma
2018.12.10. 20:34

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár a hajléktalanrendelettel az emberek eltűntek az utcákról, a probléma nem oldódott meg.
Több százan vesznek részt az Utcazene az utcán élőkért című, az Emberi Jogok Világnapja alkalmából rendezett jótékonysági koncerten, melynek szervezői a hajléktalanok megsegítését és a probléma iránti érzékenyítést tűzték ki célul. Az eredetileg aluljárókoncertként a Blaha Lujza térre szervezett rendezvényt végül – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a Széll Kálmán téren tartják. Mint megírtuk, a jótékonysági rendezvény szervezői arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy bár az október 15-én hatályba lépett hajléktalanrendelettel az emberek eltűntek az utcákról, a probléma nem oldódott meg. A szállókon kilencezer férőhely jut harmincezer rászorulóra, „a hajléktalanság pedig állapot, így nem lehet bűncselekmény, de még csak szabálysértés sem” – áll az Amnesty International Magyarország felhívásában.
Az Emberi Jogok Világnapján a szervezet azok munkáját szeretné segíteni, akik a hajléktalanokért és a rászorulókért dolgoznak. A koncert ennek az elköteleződésnek azonban csak a záróeseménye, november elején ugyanis elindítottak egy adománygyűjtő kampányt, amellyel a Város Mindenkié csoport és az Utcáról Lakásba! Egyesület tevékenységét kívánják támogatni. A kitűzött háromszázötvenezer forintos célt már az első hetekben elérték.

A fellépők

  • 19:00 - 19:30 – Rutkai Bori, Csókolom, Németh Róbert, Hippikiller, Barkóczi Noémi, Bajnoq
  • 19:30-20:00 – Ladánybene27, Muzsik és Volkova, The Devil’s Trade, Mushu Israel, George Jones, Trillion (Apey + Lee Oliver)
  • 20:00-20:30 – Ördög, Szabó Benedek és a Galaxisok, Black Bartók, Mayberian Sanskülotts, Sonya, Bujdosó János
  • 20:30-21:00 – Másik János, Menyhárt Jenő, Legát Tibor, Felső Tízezer, Frenk, Anton Vezuv
  • 21:00-21:30 – Szekeres András és Barbaro Attila (Junkies), Szántó Faszi Gábor (Üllői úti fá:k), Szeder, Petruska, Boggie, Ivan & The Parazol
  • 21:30-22:00 – Lázár Tesók, Leskovics Lecsó Gábor, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, Likó Marcell (Vad Fruttik), Molnár Áron noÁr
Szerző
Frissítve: 2018.12.10. 22:10

Egész héten razziázik a rendőrség, az autósokat ellenőrzik

Publikálás dátuma
2018.12.10. 20:08

Fotó: Police.hu
Az akció célja a bódult, ittas vezetők kiszűrése.
police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves akcióterve alapján december 10. és december 16. között az ország egész területén fokozott közúti ellenőrzést végez az ittas és bódult állapotú járművezetők kiszűrésére a rendőrség. Az ellenőrzések célja, hogy "kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon" - közölték.
Szerző
Frissítve: 2018.12.10. 21:30

Egyházi lapnak álcázza magát a kormánybarát oldal

Publikálás dátuma
2018.12.10. 19:24
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Semmi közünk nincs hozzá, semmilyen megkeresést nem kaptunk a honlap szerkesztői részéről – szögezte le Szőcs Csaba katolikus plébános.
Szőcs Csaba katolikus plébános, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papja a vasarnap.hu internetes oldallal kapcsolatban a Szemlélek blognak azt mondta:
„a kollégáim fedezték fel a közelmúltban ezt az oldalt. Semmi közünk nincs hozzá, semmilyen megkeresést nem kaptunk a honlap szerkesztői részéről.”

Szőcs Csabát azért kérdezték az oldalról, mert ő annak az erdélyi Verbum Egyesületnek az igazgatója, amely kiadja az 1991 óta létező Vasárnap nevű katolikus hetilapot. De nem csupán a cím egyezik a két orgánum esetében: Szőcs Csabáék kénytelenek voltak utánanézni, hogy nem valamelyik korábbi, végül fel nem használt arculati tervük lett-e újrahasznosítva. A Szemlélek blog azt írja, nem terveznek feljelentést tenni, hiszen nem is védették le Magyarországon a Romániában 4 katolikus egyházmegye által közösen használt nevet és logót, de értetlenül állnak a megtévesztő gyakorlat előtt. Mint írják, a vasarnap.hu egyházi oldal benyomását kelti – olyan kiemelt címkék köszönnek ránk a fejléc környékén, mint „Eucharisztikus Világkongresszus”, „Keresztény könnyűzene”, „Napipápa” és „Advent” –, de ha körülnézünk a szerzők között, olyan neveket találunk, mint Azbej Tristan államtitkár, Tarnai Richárd kormánymegbízott, vagy Fűrész Tünde korábbi helyettes államtitkár. A „Karácsony szétverné az országot karácsonyra” pedig tipikusan pártpolitikai indíttatású írás, de olyan címadások is feltűnnek, mint „A CEU rektora megkap minden liberális szabadságot, amire csak vágyik”, „Európai adófizetők pénzét utalják az illegális bevándorlók részére / Az Európai Parlamentben a balliberális képviselők a maguk szabályai szerint alakítják a demokráciát”.
Szerző
Témák
internet weboldal
Frissítve: 2018.12.10. 19:33