Fidesz: a Soros-hálózat politikusai agresszívan támadtak a köztévés dolgozókra

Publikálás dátuma
2018.12.17. 12:24
Képünkön Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, ahogy agresszívan fekszik a megfélemlített biztonsági őrök között
Fotó: Facebook/Szél Bernadett
Hidvéghi Balázs ezt azután jelentette be, hogy biztonságiak erővel, jogsértően dobták ki Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a tévészékházból, Varju Lászlót pedig tettleg bántalmazták.
 Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.
Hidvéghi Balázs kifejtette: vasárnap éjjel ellenzéki politikusok behatoltak az MTVA székházába azzal az ürüggyel, hogy információt szeretnének kérni, ott aztán hamis tűzriadót idéztek elő, a televízió munkatársaira agresszíven rátámadtak, be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába – idézi szavait az MTI.
 Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs. 
A Fidesz kommunikációs vezetője egy alternatív valóságban élhet, hiszen Szél Bernadett Facebook-közvetítéséében vasárnap éjjel és hétfőn reggel tízezrek látták élőben, ahogy a MTVA székházában pont az ellenkezője történik
  • Az épületbe nagy nehezen beengedett parlamenti képviselők egyetlen szerkesztővel, újságíróval nem beszélhettek,
  • A fegyveres biztonsági őrök szinte minden lépésüket akadályozták, végül Hadházy Ákost, egy sikertelen lépcsőmászási kísérlet után szó szerint kihajították az épületből, de kilökdösték Szél Bernadettet is – mindezt törvénysértően,
  • Varju László DK-s képviselőt hat szekuritis lökte földre, falhoz az épületben,
  • A biztonsági brigád rendőröket sem engedett be a székház területére.
Szerző

Folytatják: hétfőn is tüntetnek tévészékháznál

Publikálás dátuma
2018.12.17. 11:44
Jelenet a december 16-i, MTVA-székház előtt tartott demonstrációból
Fotó: Draskovics Ádám
Már nem egy petíció felolvasása a cél, a demonstrációk szervezői a teljes közmédiát akarják felszabadítani.
Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t! - ezzel a címmel hirdetett meg újabb demonstrációt a Kunigunda utcába a „Minden napra egy jótett -Facebook közösség, bejelentésüket az ATV honlapja is közzé tette. 
A délelőtti órákban startoló eseményhez még kevesen csatlakoztak a közösségi oldalon, de az MTVA székházában vasárnap éjjel és hétfőn reggel történtek miatt várhatóan többen is kíváncsiak lesznek rá: tízezrek követték élő Facebook-közvetítésben, ahogy az MTVA  órákon át nem adott lehetőséget ellenzéki parlamenti képviselőknek öt pontos petíciójuk beolvasására, majd jogellenes módon szekuritisok dobták ki az épületből Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, ajtóhoz csapdosták Varju László DK-s politikust.
Időközben eszmélt az MSZP is, délután hatra hirdették meg hasonló című, saját szervezésű tüntetésüket; a Momentum szintén hatra, ugyanoda jelentett be „Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon!”- című demonstrációját. 
Vasárnap este, a tüntetéssorozat negyedik napján ezrek tiltakoztak az MTVA épülete előtt a kormányzati döntések - a túlórák önkényes emelése, a különbíróságok elfogadása– miatt. A bejáratnál felsorakozó rohamrendőrök az elmúlt napokhoz hasonlóan többször könnygázt fújtak a nekik feszülő tüntetőkre.
Szerző
Frissítve: 2018.12.17. 13:50

Lezárja a készenléti rendőrség a Parlament környékét

Publikálás dátuma
2018.12.17. 11:09

Fotó: Németh András Péter
Látogatást tesz az Országházban a török házelnök és a libériai külügyminiszter, emiatt estig nem jöhet tüntető a Kossuth térre.
Lezárja a rendőrség hétfőn a Kossuth teret és a környező utcákat: a Szalay utca és az Olimpia park jó része is zár alá kerül, az országgyűlési őrség kérésére piros sapkás készenlétisek veszik körbe (a mellékelt képen ez a kék vonal) – míg az Országház közvetlen környezetét a házőrség védi (piros vonal).
A hatósági indoklás szerint személy -és létesítménybiztosítás intézkedésről van szó: Binali Yildirim, a török parlament elnöke, Gbehzohngar Milton Findley libériai külügyminiszter és Josep Borrel Fontelles spanyol külügy és uniós miniszter vesz részt hivatalos programokon a Parlamentben.

Makaó és Libéria előnyben a gyülekezési joggal szemben

Az indoklásból alapján a házőrség még december 3-án, vagyis a kormányellenes tüntetéssorozat kirobbanása előtt kérte a hétfői napra szóló lezárást. Mivel a tiltakozók rendszeresen útba ejtik a Kossuth teret, erre szabályosan csak este hét után lesz lehetőségük. A Bár a területlezárásokat a házőrség  hivatalosan mindig hetekkel vagy hónapokkal korábban kéri, a rendőrség feltűnően sok tüntetést oszlatott fel eddig védett személyek érkezésére hivatkozva - olyanokat is, amiket a hatóság előzőleg maga hagyott jóvá. Szeptember 10-én például a vietnámi kommunista főtitkár érkezése írta felül a törvényes gyülekezési jogokat , szeptember 25-én pedig Tuaregék bejelentett demonstrációját oszlatták fel, mert megérkezett Ho Iat Seng, a makaói Törvényhozó Testület vezetője.
Szerző
Frissítve: 2018.12.17. 12:28