A bőség zavara: tízmilliárd forint határon túli focicsapatoknak

Publikálás dátuma
2018.12.27. 18:08

Fotó: Molnár Ádám
Ez az összeg része annak a 72 milliárdnak, aminek szétosztásáról az ünnepek előtt határozott a kormány.
Újabb 9,97 milliárd forint szétosztásáról döntött a magyar kormány a határon túli magyar klubok között. Ezzel 30 milliárd forint fölé emelkedett az az összeg, amit a kormány a környező országok csapatainak adott. A kabinet a napokban döntött úgy, hogy 150 különböző fejlesztési célra 72 milliárd forintot szór szét.
Az Átlátszó összeállítása szerint ismét jutott pénz Mészáros Lőrinc eszéki csapatának akadémiájára, valamint az FK Csíkszereda Egyesületnek is, ahonnan egyébként ingyen igazolhat fiatal játékosokat a Felcsút. 
A legtöbb pénzt a vajdasági Topolya TSC kapta: eddig 4,5 milliárd forinthoz jutott hozzá, most további 1,4 milliárd forint érkezett a számlájára, amely így együtt már 5,9 milliárd forintot jelent. Mészáros Lőrinc eszéki focicsapatának akadémiája eddig összesen 2 milliárd forint támogatást kapott, ez most 3 milliárd forintra nőtt, köszönhetően a kormány támogatásának. 
Nem maradt segítség nélkül a romániai Sepsi OSK akadémiája sem: a volt felcsúti polgármester egyik volt üzlettársához, Varga Károlyhoz köthető akadémia az év végén 2,1 milliárd forintot kapott, ezzel együtt már 4,1 milliárd forinttal támogatta a magyar állam az akadémiát. 
A romániai FK Csíkszereda Egyesület két részletben 2,17 milliárd forinthoz jutott év végén, így  már 5,87 milliárd forintnál jár. 
A felvidéki Komáromi FC 300 millió forinthoz jutott hozzá, az Orbán Viktorral jó barátságot ápoló Világi Oszkár működtette DAC akadémiája pedig 1,35 milliárd forintot kapott az év végén. A kormányhatározat szerint 300 millió forintot utalnak a felcsút pályáit építő Pharos ’95 Kft. tulajdonosához köthető szlovéniai csapatnak is. Az FK Nafta Lendava korábban 1,9 milliárd forint támogatásban részesült, ezzel a 300 millió forinttal a végösszeg 2,2 milliárd forint.
Szerző
Frissítve: 2018.12.27. 21:42

Két meccsre bezárják az Inter stadionját

Publikálás dátuma
2018.12.27. 17:48

Fotó: Giuseppe Cottini / AFP/Nurphoto
Az Inter-Napoli meccsen tett rasszista megjegyzések és a hazai szurkolók huhogása miatt bünteti így az olasz szövetség a milánói csapatot.
Botrányosra sikerült az Internazionale-Napoli (1-0) mérkőzése a Serie A hétközi fordulójából. A találkozó is feszült hangulatban telt, a vendégektől két játékost is kiállított a játékvezető - eleveníti fel a történteket a 24.hu.
Mint kiderült, Kalidou Koulibaly (Napoli) kiállításában az is közre játszott, hogy a szenegáli futballistára végig huhogtak az Inter drukkerei, és rasszista megjegyzéseket tettek. A Football Italia információi szerint a rasszista viselkedésre azonnal ellencsapást mért az Olasz Labdarúgó-szövetség és két meccsre bezárják az Internazionale stadionját, egy továbbin pedig nem foglalhatja el a helyét a kapu mögötti szurkolótábor, amely a helyi ultrák szektora. A meccs előtt és után a két tábor szurkolói egyébként többször is összecsaptak, összesen öten kerültek kórházba, egy Inter-drukker bele is halt sérüléseibe.
Ami kiállított Lorenzo Insignét (Napoli) és Koulibalyt illeti, a szövetség mindkettejüket két mérkőzésről tiltotta el a La Gazzetta dello Sport szerint.
Szerző

Meghalt egy szurkoló az Inter-Napoli meccs előtti összecsapásban

Publikálás dátuma
2018.12.27. 14:34
A Napoli ultrái egy korábbi Inter elleni meccsen
Fotó: Carlo Hermann / AFP
A szerdán rendezett olasz bajnoki mérkőzés előtt egymásnak estek a két csapat szurkolói, a rendőrség közlése szerint egy halottja van az incidenseknek.
Meghalt egy Internazionale-szurkoló az Inter és a Napoli meccse előtti szurkolói összecsapások egyikében - írja az Index a Goal.com nyomán. A meccs előtt a két csapat ultracsoportjai többször is egymásnak mentek Milánóban. Az olasz rendőrség azt közölte, egy férfi meghalt az egyik támadásnál.
A helyi hatóságok azt állítják, hogy az interesek egy csoportja rátámadt egy Napoli-szurkolókat szállító buszra. A kavarodásban léphetett egy Inter-szukoló egy kocsi elé, ami elütötte. Mentők próbálták megmenteni a férfi életét, de már nem tudtak segíteni rajta. A Football Italia szerint a 35 éves Daniele Belardinelli volt az áldozat, körülbelül egy órával a meccskezdés előtt halt meg.   
„Az összecsapások hirtelen törtek ki. Ezek az ultrák lécekkel és botokkal támadtak a Napoli-szurkolókat szállító buszra"

– mondta a milánó rendőrfőnök, Marcello Cardona sajtótájékoztatón. „A szemközti sávban próbáltak elmenekülni, ahol néhány autó húzott el mellettük, egy Inter-ultrát, akit kitiltottak a stadionból, egy SUV ütött el. Még nem tudjuk, hogy honnan jött és ki vezette ezt az autót. Négy nápolyi könnyebben sérült, egyiküknek vágott sebe van, a másik háromnak horzsolásai. Eddig két Inter-ultrát tartóztattunk le, de még továbbiakat is keresünk. Hármat már képek alapján azonosítottunk, nem kizártak további letartóztatások sem, ami történt, az nagyon súlyos" – mondta Cardona.
A rendőrfőnök nem szeretne hasonló eseteket, március 31-ig le is záratná a Curvát, az Inter-ultrák helyét a San Siro stadionban. Az Olasz Futballszövetség elnök, Gabriela Gravina azt sem tartja kizártnak, hogy felfüggesszék egy időre a Serie A-t az Inter-Napolin történtek miatt. A szurkolói balhék mellett a stadionban is feszült volt a helyzet, a napolis Koulibalyt rasszista támadások érték.
Szerző