Előfizetés

Alákérdezős interjúban gyalázza Lázár Márki-Zayt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:36
FOTÓ: Molnár Ádám
Buta, tehetségtelen, nem független - ilyen jelzőkkel illette Lázár János Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert. Az elmúlt időszak elvesztegetett időként fog bevonulni a város történelmébe a volt miniszter szerint.
Ilyen a tökéletes "interjú" a kormányoldalon: a Fidesz-közeli Rádió 7 nevű adón nem más, mint Rákay Philip, a csatorna társtulajdonosa kérdezte Lázár Jánost, a beszélgetést pedig a szintén Fideszhez húzó - a helyiek által csak Lázár-médiának nevezett - vasarhely24.com szemlézte. 
Az exminiszter azzal kezdi az alákérdezős interjúban a Márki-Zay-gyalázást, hogy a mostani városvezetőről hamar kiderült: nem független. Sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt és a Fidesz legyőzését, az ország vezetésének átvételét tűzte ki célul. Az ezzel járó médiaszereplések miatt pedig nem marad idő és energia a város irányítására.
Vásárhelyt jelenleg buta és tehetségtelen vezető irányítja

- mondta az interjúban Lázár János, aki szerényen azt is megjegyezte, saját munkája és sorsa sikeres. Aztán megkapják a magukét azok is, akik szerint a politikus megbukott azzal, hogy nem miniszter: elegánsan őket is buta és tehetségtelen embernek nevezi a fideszes politikus. És különben is, ezek az emberek akkor nyilatkozzanak, ha kormánytagként dolgoznak majd pár évet.
A parlamentben ellenzéki részről elképesztő színvonalcsökkenés történt, hangzott el a műsorban.
Ahol korábban gróf Apponyi Albert, vagy Bethlen István ült, most Bangónék és Tordai Bencék.

A rombolás és a destabilizálás jegyében fog zajlani a 2019-es esztendő az ő részükről – ezt is mondta a volt miniszter. A decemberben a parlamentben történtek Soros-féle bosszú lehetett a CEU-ügyre válaszul – vélte Lázár János.
Ekkor visszakanyarodik Márki-Zay Péterre, akinek a nevét egyébként egyszer sem írták ki az interjúról készült összefoglalóban. "Provokációra, új típusú politikai harcmodorra kell készülni az ellenzék oldaláról tavasszal – országosan és Vásárhelyen is – jelentette ki a politikus. Vásárhely első embere, aki az ország vezetője szeretne lenni, máris úgy beszél a Fidesz szavazóiról,
mintha azok útszéli, bugris bunkók lennének, pedig bármilyen választási rendszer is lenne az országban, az elvitathatatlan, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, a társadalom többsége nem kért az ellenzék egyikéből sem."

A Rákay Philippel folytatott beszélgetésben Lázár azon is kesereg, hogy az emberek karácsonykor is a telefont nyomkodják, nem beszélgetnek, nem írnak ma már. A gyerekként a szüleivel az 1980-as évek közepéig tanyán élő Lázár János azt a kedves kis történetet is megosztotta a műsorban, hogy édesapja kék Trabantja után kötötték a szánkót és így csúszkáltak a határban a 80-as évek elejének nagy havazásai alkalmával.

EP-kampányra kéreget Orbán, januárban küldi a csekket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:34
Orbán Viktor
Fotó: Népszava
A választás tétje ismét rendkívüli, így - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét a zsebükbe nyúlhatnak a kormánypárt támogatói.
Orbán Viktor miniszterelnök január elején levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak, írja közleményében a Fidesz. A levél mozgósít majd az európai parlamenti választásra, melynek tétje - mint eddig minden voksolásé, melyen a Fidesz megmérettette magát - "nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor".
A közlemény az ellenzék burkolt hazaárulózása után arra is rátér, az ország erőforrásai felett kormánypártként diszponáló Fidesznek nincs elég pénze.
"A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével pénzadománnyal járulhatnak hozzá a Fidesz európai parlamenti választási kampányához"

- írják. Mint ahogy a választások évről évre rendkívülibbnél rendkívülibbre növekvő tétjeiben, úgy persze ebben sincs semmi váratlan: idén januárban például a Soros György elleni "harcra" kalapozott híveinél Magyarország miniszterelnöke.

Elrappelte a polgármester, hogy pénzügyileg jól áll a város

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.29. 12:26

Fotó: #Martfű - Szuper csúcshely / Youtube
Kétszázötvenen éneklik együtt Martfű karácsonyi videójában, hogy a város "Szuper csúcshely".
"A város jól áll, jó a kedvem, financiálisan minden rendben" - rappeli Papp Antal, Martfű független polgármestere a Szolnok megyei város karácsonyi videójában. A "Szuper csúcshely" című videóban szereplők között mosolygó gyerekek és nyugdíjasok, polgárőrök, papok, sportolók, táncosok és orvosok bukkannak fel, velük mutatja meg a város, milyennek szeretné látni magát - az ABBA "Super Trouper" című számának dallamára.
Mint a Szoljon.hu írja, csaknem 250 embert énekeltettek meg a Martfű Média munkatársai. A videót karácsonyi meglepetésnek szánták a helyieknek, de úgy tűnik, országos sikert aratott váratlanságával: több mint 26 ezren voltak rá kíváncsiak december 21-i megjelenése óta.