A Fidesz szóvivője szerint az ellenzék nyíltan a rendőrökre támad

Publikálás dátuma
2019.01.02. 16:01

Fotó: Tóth Gergő
Halász János köszönetet mondott a rendőröknek a „Soros-szervezetek” és az ellenzék által szervezett tüntetéseken tanúsított türelmükért.
A Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője kedden, debreceni sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint közölte: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Halász János azt mondta, ennek a biztonságnak a záloga az, hogy a rendvédelmi szervek kitűnően végzik munkájukat; nőtt az erkölcsi és anyagi elismertségük, minden segítséget megkapnak a kormánytól. A balliberális kormányokkal ellentétben ma rend és biztonság van hazánkban – mondta a szóvivő, hozzátéve: „Gyurcsányék idején” – 2010 előtt – leépítették a rendvédelmi szerveket, több ezer rendőr hiányzott az országból, mivel sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülést nem kaptak az érintettek. Emellett kijelentette, hogy az ellenzék nyíltan a rendőrökre támad, szándékosan és erőszakosan provokálja őket, ami elfogadhatatlan. Halász János végezetül köszönetet mondott a rendőröknek a „Soros-szervezetek” és az ellenzék által szervezett tüntetéseken tanúsított türelmükért, valamint azért, hogy a tömeges bevándorlás kezdete óta védik határainkat és szavatolják az ország biztonságát. Korábban Harrach Péter, a Magyar Hírlapnak interjút adó KDNP-s frakcióvezető arról beszélt, hogy aggasztja az ellenzék viselkedése, nem tud vele mit kezdeni, hogy a saját értelmezésében az ellenzék a parlamenti obstrukció alkalmával túllépte a törvényesség és józan politikai magatartás határát. (Arról nem beszélt, hogy a fideszes többség a házszabály megerőszakolásával akadályozta meg, hogy a Tisztelt Ház szavazzon az MSZP módosító javaslatairól.) Erről itt írtunk bővebben.
Szerző

Újszülöttet tettek újév napján egy babamentő inkubátorba Budapesten

Publikálás dátuma
2019.01.02. 15:19
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A 3200 gramm súllyal, 49 centiméterrel született csecsemő az intézmény dolgozóitól a Hajnal Szilvia nevet kapta.
Újszülöttet tettek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorába január elsején – közölte az intézet főigazgató főorvosa szerdán az MTI-vel. Nagy Anikó közleménye szerint az egészséges kislányt kedden 6 óra 30 perckor helyezték el az inkubátorban. A kórház dolgozói azonnal észlelték ezt és a gyermeket az intenzív osztályra vitték, ahol ellátták és megfigyelés alatt tartják. A 3200 gramm súllyal, 49 centiméterrel született érett újszülött egészséges, jól érzi magát, az intézmény dolgozóitól a Hajnal Szilvia nevet kapta. A kórház a jogszabályok szerint értesítette az érintett gyámhatóságot.
Szerző

Kiadták a figyelmeztetést – Az ország nagy részén viharos szél várható

Publikálás dátuma
2019.01.02. 15:19
Illusztráció/AFP fotó
A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Elszórtan hózápor is jöhet.
A fővárosra és PestBaranyaBács-KiskunCsongrád, FejérGyőr-Moson-SopronKomárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Forrás: OMSZ
Az előrejelzés szerint a Sopron–Szeged vonal széles sávjában viharossá fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/h feletti széllökések a Dunántúlon és a Budai hegyekben lehetnek gyakoribbak, ott időnként a 80 km/h-át meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Az éjszaka folyamán átmenetileg csillapodik majd a szél, de a Dunántúlon továbbra is viharos lökésekre kell majd számítani. Délutántól elszórtan ismét hózápor alakulhat ki, melynek környezetében – nagyobb eséllyel a Dunántúli-középhegységben – néhány centiméter hó is hullhat. Északkeleten és a Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat, elsősorban a délutáni órákban. A hőmérséklet késő este -2 és +2 fok között alakul majd.
Szerző