Előfizetés

Veronai buszbaleset: egy orvost gyanúsíthattak meg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 06:43
Fotó: AFP/Polizia Di Stato
Azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként a veronai buszbaleset ügyében, aki vezetésre alkalmasnak ítélte a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték - közölte a 24.hu.
hírportál emlékeztet: két hét múlva lesz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset második évfordulója. Az ügyben - ahogy lapunk is megírta - a magyar rendőrség december közepén egy személyt gyanúsítottként hallgatott ki. Azt nem közölték, kiről van szó, de a 24.hu szerint az az orvos lehet, aki vezetésre alkalmasnak ítélte a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték. 
December 14-én került sor a gyanúsítás közlésére. A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van

- nyilatkozta a lapnak Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze.
Ismert: a veronai buszbaleset miatt az olasz ügyészség már hat vádlottat nevezett meg, köztük a busz magyar sofőrjét, V. Jánost, valamint az autópályaszakasz olasz mérnökét, a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetőjét és három olyan munkatársat, akik 25 évvel ezelőtt a biztonsági korlátok tesztelését végezték. A legutóbbi, decemberi tárgyaláson egyikük sem jelent meg a veronai bíróságon. A magyar nyomozásnak egészen december közepéig nem volt gyanúsítottja: a V. János számára orvosi alkalmassági igazolást kiállító házi orvos, D. Antal az első.

Két kisgyerekét is elvesztette a Vörösmarty téren bulizó anya

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.03. 21:10
Rendőrök játszanak a Vörösmarty téren szilveszter éjjel elveszett, majd megtalált testvérpárral
Fotó: police.hu
Nem volt okos ötlet egy szintén ittas ismerősre bízni a négy- és hatéves testvéreket.
Készenléti rendőrök figyeltek fel szilveszter éjszakáján a fővárosi Vörösmarty téren magányosan sétáló kisfiúra: a négyéves gyerek nem találta édesanyját, és nevét sem tudta pontosan megmondani. A rendőrök az V. kerületi kapitányságra vitték a fiút, de rövid időn belül kapták is a következő bejelentést: egy hatéves lány szintén szülői felügyelet nélkül sétál a téren. Őt is a kapitányságra szállították, ahol gyorsan kiderült, hogy a gyerekek testvérek, és elvesztődtek a tér forgatagában.
A kicsikért végül anyjuk, egy 39 éves fővárosi nő jelentkezett, aki a rendőrséghez fordult keresés közben. Mint később elmondta, szórakozni ment a két gyerekkel a Vörösmarty térre – ott együtt iszogatott egy 66 éves férfi ismerőssel, akire valamiért rá is bízta a kicsiket. Azt csak későn vették észre, hogy testvérek eltűntek a tömegben. A rendőrök most az anyát és ismerősét is kihallgatták, és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják – derül ki a police.hu cikkéből.

Robbantással fenyegetőzött, egy órán belül elkapták

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.03. 18:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bomba robban egy józsefvárosi építkezésen – ezzel hívták fel a rendőrség segélyhívó számát. Bomba nem robbant, a nem túl rafinált fenyegetőt viszont alig 40 perc múlva előkerítették a rendőrök.
Sejthetően nem sokat gondolkodott tervén az a 40 éves ipolyvecei férfi, aki a rendőrség gyanúja szerint január 3-án robbantással fenyegetett meg egy józsefvárosi, Százados utcai építkezést. A férfi 14:23 perckor hívta a rendőrségi ügyeletet, hogy bomba fog robbanni az építési területen. Valószínűleg saját számról telefonálhatott, ráadásul menekülésre sem gondolt, mert a józsefvárosi rendőrök 15 órakor ,az építkezés fogták el a feltételezett bejelentőt. Az ipolyvecei lakost kihallgatták és őrizetbe vették – most közveszéllyel fenyegetés miatt indulhat ellene eljárás, ráadásul a rendőrség kérte letartóztatását is.