Azt állítják, nem karácsonyi ajándéknak szánták a szánkókat – Korábban a Fidesz mást mondott

Publikálás dátuma
2019.01.04. 15:08
A Gyimes Völgye Férfikórus tagjai az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A karácsonyi ajándékozásról még Hidvéghi Balázs beszélt december 14-én.
Csütörtökön az Index cikke alapján mi is beszámoltunk arról, hogy még mindig a Kossuth téri karácsonyfa körül állnak azok a bizonyos szánkók, amelyek a kormányzati nyilatkozatokban az ellenzéki randalírozások szimbólumaként kerültek a sajtóba, és melyeket a Fidesz szerint karácsonyi ajándékként adták volna rászoruló gyerekeknek. Most a portál azt írja: az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint karácsonyi időzítés nem is volt tervben. „A keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontja el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor – vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként – adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak. Az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 db valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 darab szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászorulóknak” – közölte a hivatal. A karácsonyi ajándékozásról egyébként még a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs beszélt december 14-én, amikor az előző napi Kossuth téri kormányellenes tüntetésen megrongált szánkókról szólt.
Szerző

Orbán Viktor is köszöntötte a 80 éves Korda Györgyöt

Publikálás dátuma
2019.01.04. 15:03

Fotó: Habik Csaba
Bezzeg, ha tudta volna, hogy a hatvan éve a pályán lévő előadóművészt egy évtizede Gyurcsány Ferenc tüntette ki...
"Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét" - idézi az atv.hu Orbán Viktor levelét, amellyel a ma 80 éves Korda Györgyöt köszöntötte. A levelet Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át a művésznek. A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a "megannyi örökzöld slágert", amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat. A jövőre nézve pedig jó egészséget és "kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket" kívánt az előadóművésznek. Nem Orbán az egyetlen magyar kormányfő, aki nagy tisztelettel van a pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünneplő énekes iránt, hiszen a hvg.hu cikkének tanúsága szerint 2009 márciusában Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök nőnap alkalmából adott át Közéleti Díjat Korda Györgynek és feleségének, Balázs Klárinak.     
Szerző
Frissítve: 2019.01.04. 15:18

"Szokásos" vádak Márki-Zay ellen: migránspárti, magyarellenes, Soros embere...

Publikálás dátuma
2019.01.04. 14:34

Fotó: vasarhely24.com
A kormánypárti lejárató propaganda teljes arzenálját felvonultatja a hódmezővásárhelyi polgármester elleni friss plakátkampány.
Márki Zay Pétert támadó plakátok jelentek meg a minap Hódmezővásárhelyen – számol be róla a hvg.hu. Három különböző is akad: az egyik azt állítja, hogy a polgármester migránspárti, a másik, hogy Soros György embere, a harmadik pedig, hogy magyarellenes. A plakátokon Márki-Zay arcképe mellett az egyes „állításoknak” megfelelő fotók szerepelnek: Soros, örjöngő menekültek, illetve a kormányzat kampányából jól ismert kép a Soros György – Judith Sargentini – Guy Verhofstadt hármasról. Az ötletgazda Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület volt, amely szerint a polgármester hazudott, amikor a kampányban azt állította, hogy a város számára a legfontosabb. A Vásárhely24 portál interjút is készített az egyesület elnökével, Ádók Jánossal, aki azt mondta, Márki-Zay Péter a kampányban még azt állította magáról, hogy „jobboldali, polgári gondolkodású", sokan ezért is szavaztak rá, de aztán kiderült, hogy ebből semmi nem igaz. Ádók szerint a polgármester minden létező politikai formációval összeáll, a várossal most már egyáltalán nem foglalkozik, helyette egy országos pártot alapítva a magyar ellenzéki politikát akarja szervezni, és Orbán Viktor kihívójaként lépett elő. Az egyesület elnöke úgy fogalmazott,  a plakátkampány egy figyelemfelhívó akció, amely csupán saját mondataival szembesíti a polgármestert. Ádók azt is hozzátette,  a plakátok költségeit a vásárhelyiek adták össze, akik „elkötelezettek a városért”.
Szerző