Meghalt egy áruházi dolgozó, aki alatt összecsuklott a létra

Publikálás dátuma
2019.01.11 20:10
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
Végzetes munkahelyi baleset történt nemrég egy békéscsabai műszaki áruház raktárában. Egy dolgozó leesett egy létráról, majd a kórházba szállítást követően meghalt.
A hírek szerint a férfi munkálatokat végzett a raktárban, egy létrán állt, ami összecsuklott alatta. A szerencsétlenül járt dolgozó a békéscsabai kórházba szállítását követően elhunyt. Az esetről beszámoló beol.hu portál szerint az elsődleges vizsgálatok azt állapították meg, hogy nem merült fel hiányosság, szabályszegés a munkáltató részéről, egy szerencsétlen véletlen okozta a balesetet. A rendőrség azt közölte: a munkahelyi baleset szerdán 15 óra előtt néhány perccel történt. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény.  A helyszíni balesetvizsgálat során feltárt tények, nyilatkozatok, valamint az ipari kamerafelvétel megtekintését követően arra jutottak a szakemberek: feltételezhetően a munkaeszköz helytelen használata okozta a balesetet. A Békés Megyei Kormányhivatal által indított balesetvizsgálat jelenleg is folyamatban van. A halálos kimenetelű munkabaleset közvetlen és közvetett – vagy előzményi – okait eddig nem tisztázta teljes körűen a munkavédelmi hatóság. 
2019.01.11 20:10

Élete végéig börtönbe kerülhet a pincéjében füvet termesztő kertész

Publikálás dátuma
2019.01.21 12:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy hétvégi házban alakított ki indiaikender-ültetvényt egy férfi, akinek a cége beltéri kertészeti felszerelést forgalmazott - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A közlemény szerint a 37 éves férfi a főváros III. kerületében, a Vadászles utcában
egy ház pincehelyiségét indiai kender nagyüzemi termesztésére alkalmas, professzionálisan felszerelt ültetvénnyé alakította át.
A férfi a ház egy másik helyiségében maga végezte a szárítást és a csomagolást is. Táskájában és cipőjében marihuána volt nála, mikor háza előtt elkapták a rendőrök.
A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád szerinti bűncselekményt a törvény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll.
2019.01.21 12:45

Már négy halottja van az M3-ason történt tömegkarambolnak

Publikálás dátuma
2019.01.21 07:09

Fotó: MTI/ Vajda János
Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében: hárman a helyszínen, egy negyedik sérült a kórházba szállítás után vesztette életét.
Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a geleji pihenő közelében nyolc személygépkocsi rohant egymásba hétfő hajnalban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint egy személyautó árokba csapódott. Ebbe öt ember beszorult, őket feszítővágóval szabadították ki a tiszaújvárosi, mezőkövesdi és mezőcsáti hivatásos tűzoltók.

Két férfi és egy nő halt meg a balesetben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerint. A mentők hat autóval érkeztek a helyszínre, ahonnan két életveszélyes és négy könnyű sérültet vittek kórházba Geller Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa szerint. A MTI később arról számolt be, hogy újabb halottja is van a tömegkarambolnak - a negyedik áldozat kórházba szállítása után halt bele sérüléseibe.
A rendőrségi honlap szerint a baleset 4 óra 45 perckor történt a 141-es kilométernél. A sztráda főváros felé vivő oldalát lezárták. Lehajtani Emődnél, az M30-as autópálya 5. kilométerszelvénye után kell és Mezőkeresztesnél térhetnek vissza az M3-as autópályára a fővárosba tartók.
2019.01.21 07:09
Frissítve: 2019.01.21 14:16