Németh Szilárd;halászlé;

Németh Szilárd a halászlét is Orbán mosolyával ízesíti

Fényképpel üzent a hasát és miniszterelnökét hasonló hévvel szerető csepeli politikus: a migráció, egy Orbán-portré a karácsony, sőt fideszes hűtőmágnes és póló is belefért a kompozícióba.

„A Csepeli Hírmondó következő számában a karácsonyi halászlé receptem jelenik meg” -üzente Facebook-oldalán büszkén Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, aki fotót is posztolt a produktumról. 

Miután túlléptünk a gyors (bár alapvetően hiábavaló) gondolatmeneten, hogy mennyire aktuális Németh karácsonyi receptjét egy január 17-én megjelenő kiadványban közölni – és hogy egy önkormányzati fenntartású lapban miért indokolt egy fideszes politikust reklámozni – máris tarkón csap minket a sokkolóan komplex látvány.

 A fotó kép a képben: Németh Szilárd önfeledt mosollyal szűri le a gyanús állagú levet, a procedúrát pedig jóváhagyó mosollyal figyeli a háttérből Orbán Viktor fideszes mágnesekkel hűtőre tapasztott portréja. A narancssárga karkötőt is viselő Németh Szilárdon egy kopasztott csirkét ábrázoló fideszes póló feszül, alatta a felirat Ne hagyd, hogy téged is megkopasszanak! (A póló még a 2008-as szociális népszavazás kampányára készülhetett).

Hogy kik kopasztanak, ebben a kontextusban még nem egyértelmű, de ha kibetűzzük az Orbán fotója alá ragasztott szöveget,  nyilvánvalóvá válik. Egy részlet ez a miniszterelnök Magyar Időkben megjelent, bevándorlásról szóló cikkéből, az alábbi: 

„(...)Az sem puszta jóslat, hogy ha egy baromfiudvarba rókákat eresztenek be, az senkinek sem lesz jó, mert a rókák meg fogják enni a csirkéket, a gazda pedig ezért le fogja lőni a rókákat. Mindenki törvényszerűen rosszul jár, és utólag nem színlelhetünk meglepetést. De akkor kinek jó ez? Kinek az érdekét szolgálja? Az európai polgárok választ várnak a kérdéseikre.”

Tehát, a példázatban a bevándorló a róka, a magyar ember pedig a csirke. Szerencsére az ólat most komoly fal védi a betolakodóktól; a csirke megőrzi tollait, kedvére csipegethet, és Németh Szilárd elől sem eszik el gyüttment migránsok a karácsonyi menüt - hála a Gazdának. 

A hasbarát és bevándorlóellenes gondolatmenet ezzel körbeér, és elégedetten simogatja  fideszes pólós pocakját - összetett dolog ez, mégis milyen egyszerű.